Şimdi Ara

!!!! TÜRK YAPIMI UYDU !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzayda Türk yapımı uydu
    22.03.2006 11:30 - Bu haber 4420 kişi, Mynet Haber bugün 526.605 kişi tarafından okundu
    Türksat A.Ş. Genel Müdürü Osman Dur, 2014 yılına kadar Türkiye'nin kendi uydusunu yapacak bir program hazırladığına dikkat çekerek, "Kendi uydumuzu uzaya göndereceğiz ve 'Uzayda artık biz de varız' diyeceğiz" dedi.

    Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecinde, Rekabet Kurulu'nun kararı doğrultusunda Türksat A.Ş.'nin kurulduğunu ve Bakanlar Kurulu kararıyla şirketin uydu konusunda yetkilendirildiğini belirten Genel Müdür Osman Dur, Türkiye'nin uydu vizyonundaki yeni açılımını İHA'ya açıkladı. Türkiye'nin kendi uydusunu yapması için 1.5 yıl önce startın verildiğini belirten Dur, Türk mühendisleri tarafından hazırlanan şartnamenin yurt dışında hazırlanması durumunda milyon dolarlara mal olacağına dikkat çekti. Türkiye'nin uzaya ilk uydusu Türksat 1B'nin 1994 yılında uzaya gönderildiğini ve şu anda 1C ve 2A uydularının kullanımda olduğunu hatırlatan Dur, "Uyduların belirli bir ömrü var. Türksat 1B ekonomik ömrünü tamamladı. Bu uydumuzun tüm hizmetleri Türksat 1C'ye aktarıldı. Türksat 1C ekonomik ömrünü 2007 yılında tamamlayacak. Türksat 3A ise 1C'nin yerine geçecek ve onun verdiği hizmetin daha kalitelisini fonksiyonel bir şekilde yerine getirecek" diye konuştu.

    Türkiye'nin uzayda 4. uydusu olacak olan ve 2008 yılında uzaya gönderilmesi planlanan yeni teknoloji ürünü Türksat 3A'nın yapımında 22 Türk mühendisin görev alacağını açıklayan Osman Dur şunları kaydetti:
    "Tamamen öz kaynaklarla yapımı gerçekleştirilecek olan Türksat 3A, yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak ve Türkiye için ayrılan 42 derece doğu boylamında yerini alınacak. 24 transponderli ve toplam kapasitesi bin 296 mghz olacak. Türksat 2A'nın 32 transponderi vardı, ancak kapasitesi bin 92 mghz'ye sahipti. Türkiye'nin coğrafik koşullarının dağlık ve engebeli olması nedeniyle sinyal alımlarında sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden de mevcut uydulardan sinyalleri istediğimiz noktalara gönderemiyoruz. Türksat 3A kapsam alanı, görüntü ya da data iletişim kalitesi bakımından diğerlerine göre üstün bir teknolojiye sahip. Çok daha basit ve küçük alıcılarla hizmet verecek. Türkiye, Avrupa, Güney Avrupa ve Orta Asya üzerinden de televizyon yayını yapabilecek. Türksat 3A 9 yıl içerisinde kendini amorti edecek."

    "DIŞARIDAN ALIP FIRLATMAK İSTEMİYORUZ"
    Türksat 2A'nın ömrünü 2014 yılında tamamlayacağını belirten Dur, Türkiye'nin Türksat 2A'nın yerine fırlatılacak olan yeni uydusunda Türk mühendislerinin imzasının bulunacağını açıkladı. Hedeflerinin artık uydular alıp, dışarıda yaptırıp uzaya göndermek olmadığına dikkat çeken Dur, uydu yapım teknolojisinde yerli üretimi kapsayacak şekilde eylem planını hazırladıklarını ifade etti. Hazırlanan eylem planına göre çalışmaların başlatıldığını ifade eden Dur, 2015 yılında biri gözlem uydusu olmak üzere toplam 3 adet uydunun fırlatılacağını kaydetti. Türksat 4A uydusunun Türkiye'de yabancı-yerli işbirliğiyle gerçekleştirileceğini Türksat 5A'nın ise tamamen yerli olarak Türkiye'de üretileceğinin altını çizen Dur, "Uydunun kanadını, güneş panellerini, elektronik devrelerini çeşitli ülkelerden alıp montajını ülkemizde yapacağız. Bugün Alcatel dahil birçok uydu teknolojisiyle uğraşan devler bunu yapıyor. Kamu kuruluşlarının, üniversitelerin, özel kurumların, araştırma kurumlarının, askeriyenin ve maden araştırmacısının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde malzemelerin siparişleri verilecek, bunun entegresini gerçekleştireceğiz. Daha sonraki adımda amacımız ise bu parçaların özellikle kritik malzemelerini, dünyaya satabileceklerimizi, yerli sanayi tarafından yapılmasını sağlamaktır. Türksat 3A için yurt dışına göndereceğimiz mühendisler, uydumuzu atacak firma tarafından eğitilecek. Orada 2 yıl boyunca arkadaşlarımız çalışacak. Alt yapı Türkiye'de kurulacak. Kendi uydumuzu, kendi alt yapımız ve insan kaynağımızla yapabilecek bir duruma geleceğiz. Bu konuda 10 yıllık bir vizyonumuz var. Kendi uydumuzu yapabilmek için tüm üniversite hocalarımıza yazılar yazdık. Hatta yurt dışında olanlara bile. Onların uçak biletlerini verip Türkiye'ye getirdik. Yapacaklarımızı anlattık. Doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle işbirliğine gidip projeler geliştireceğiz. Türksat altyapısını uzay çalışmalarına yönelmek için kullanacağız" açıklamasında bulundu.


    HADİ BAKALIM.AMA GENE MÜHENDİSLERİMİZİ YABANCILAR EĞİTECEKMİŞ.ZİHNİYET BU.ZOR BU ZİHNİYETLE.UZAY TEKNOLOJİSİNDE ŞU AN KAZAKİSTAN+RUSYA DA İLERDE.BUNLARLA SONRA DOSTLUĞUN VAR.BATILI FİRMA SANA NE KADAR NE VERİR?
    ALLAH ISLAH ETSİN DİYORUM VE GENE DE KARAMSAR OLMUYORUM.







  • ustune "liselim" sticker'i falan yapistirir bunlar..
  • en sonunda beyinlerimiz is yapmaya basliyacak . Umarim hak eden kisiler secilmistir . Gene bir tanidik , torpil isleri olmamistir
  • Hadi hayırlısı uydu çalışmalarının yeni olmadığını biliyorum.
    Ancak yabancıların çalıştırmasında sakınca gormuyorum Türk insanı bir işe el atınca biliyorumki en iyisini yapar önemli olan başlamak.
    Zaten icatlar bu şekilde yayılır barut bulunduğunda bunu çinliler öğretti dünya insanlarına bunun gibi örnekler fazla sayıda var dünyada. ama bu işte önemli olan maddi imkanlar, imkan olmazsa sonuçta birşey yapamayız umarım kaynak sorunları çıkmaz.
  • Projede değil fiiliyatta görmek istiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: General

    Projede değil fiiliyatta görmek istiyorum.





    fiiliyatta olur.yeterki o irade olsun.en önemli şey iradedir.karar vermektir. gerisi gelir.para da bulunur,beyinde.ama aklı btılılardan almak burada biraz akıntıya kürek çekmek gibi geliyor bana.
    doğru ama bütün ihalelerde arkadaş bu işi bizde yapacak güçte olan avrmı bakılmaz.yok.hemen alalım.kim yapıyor bunu
    .şu yabancı firma.alalım.tabi yandan bişeylere de damlıyor.bunu batılı şirketler çok iyi biliyorlar.başka türlü 3. dünya ülkelerinde iş alamzlar.
    öyle saçma sapan sektörler varki,hala yabancı şirket geliyor yerli müteaahhitle beraber anahtar teslimi kurup tesisi gidiyor.biz sadece işletmesini yapıyoruz.
    ama türk mühendis ve işçisi kuruluşta çalıştığı için ''türk mühendis ve işçisinin eseri '' olarak lanse ediliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.