Şimdi Ara

Türk yazılımcılar birleşti: Deprem için yazılım geliştiriliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • discord whatsapp vb. uygulamalar varken daha üst seviye ne yapacaklar onu merak ettim? beyin gücümüzle uydulara mı bağlanacağız?

  • ac telegram kanalı mıllet oraya atsın konumunu harıtaya ısaretle, he provekator varsa bul adresınden at ıcerı cıkamasın bu kadar basıt yaptıgın kanunla herseyımızı ızlıyorsun zaten

  • Öncelik enkaz nerede bulmak olmamalı, her depremde aynı şeyler tekrar edip duruyor ulan anlayın artık binalar ve bu binaların yapıldığı alanların kontrol edilmeli ve bu yasalar çok sıkı olmalı, insanlar enkaz altın da yardım gelmediği için ölüyor, dışarda soğuktan ölüyor.

  • Asıl işi -böyle küçük-büyük farketmeksizin- bir afet öncesinde, sonrasında ve sırasında koordinasyonu, iletişimi, organizasyonu sağlamak olanlar bir kenarda oturmuş her şeyi halk sırtlanmış. Gerçekten halktan bu kadar uzak, bu kadar yabancı bir yapı olamaz. Yangın çıkar halk koşar söndürmeye, dolar çıkar milletten medet umarlar, darbe olur halkı sokağa çağırırlar, deprem olur yine halk kendi çaresine bakar. Arkadaş o zaman niye hükümet var, niye biz vergi veriyoruz. Çıldırmamak elde değil ya. İşi yapması gerekenler hiç bir şey yapmıyor, halk yalnız ve çaresiz kalmış. Deprem ülkesiyiz ama sanki yüzyıllardır ilk defa deprem oluyormuş gibi tepki veriyoruz ve sonrasında her şeyi unutuyoruz. Deprem için ilk önce yönetmelikler değişmeli, kanunlar değişmeli, gerekirse ve bence kesinlikle şart, deprem bakanlığı olmalı. Bu tarz bireysel girişimler harika şeyler, insana moral ve ümit veriyor fakat enkaz altında donarak ölen vatandaşlarımızın çaresizliğini maalesef hiç bir şey unutturamaz artık.





  • Türk yazılımcılar birleşti: Deprem için yazılım geliştiriliyor
    Türk yazılımcılar birleşti: Deprem için yazılım geliştiriliyorBay Gurbetçi Muhaliftwitter
    “az önce fox tv´de bir vatandaş 🗣️: Merhabalar 7 kere deprem olsa da 6lı masaya oy yok dedi”
    https://twitter.com/baymuhalefet62/status/1622959530924449792?s=46&t=1dmavU6h_xsuU4WpXZQm7A
  • Bizimkiler anca köpük içine motor pervane koyup, yerden anca 2-3 mm yükselen 10 yaş seviyesinde oyuncak yapar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birileri developer olduğunu kanıtlamaya çalışıyo anlaşılan.

    bunlar bi: "koordinasyon olsa herşey çok güzel olacak" yalanı uydurdular ve kendilerini de o tek sorunu çözecek süperman gibi ortaya atıyolar. birşey dersen de "bilim düşmanı, gelişim düşmanı" falan derler.

    deprem olduktan sonraki gece dahi kurtarma çalışması yapılmadı. ne yazılımından bahsediyon.

    mesubu olduğum bir siber güvenlik grubunda millet bunları yazdı durdu, sonra biri isyan etti, adam diyo ki yahu daha internet-telefon erişimi bile yok o bölgede, ne yazılımından bahsediyon. adam diyo ki ekip yok, profesyoneller yok ortalıkta, gıda desteği yok, tuvalet yok, şebeke suyu yok, içme suyu yok, ısınmak için ekipman-çadır yok. diyorum ya deprem oldu 24 saat geçti kurtarma çalışması yoktu ortalıkta. şuanda bile internet-telefon yok.

    yazılım yapacak yapsın. ama şuanda eksik olan şey yazılım değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Şubat 2023; 14:28:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cop proje. sovdan ibaret

    Türk yazılımcılar birleşti: Deprem için yazılım geliştiriliyor
  • bos bır proje dıyecektım kac gundur ses etmedım :) devlet zaten sosyal medyaya kısıtlama getırıyor nereden verı cekeceksınız ? :)

  • Millet githubda contribution kasmak için uğraşıyor, yoksa işi olup aktif çalışan yazılımcının işyerindeki proje yoğunluğundan böyle şeylere vakti olmaz. Ne olursa olsun bence kazan-kazan durumu var. Yazılımcılar bu projede yer alırken kendini geliştiriyor, depremzedelere de faydası olursa ne mutlu.

  • Türkün aklı hep geç mi çalışacak insanlar ölmeden önce yapsanıza böyle bir imkan varsa.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Eğer olası deprem yüzünden gitmek planlarınızın arasında ise bugün yola çıkın derim. Çünkü 99 depremi sonrasında 3-5 yıl boyunca ikinci deprem 10 yıl içinde (ama 1 yıl ama 10 yıl sonra) mutlaka olacak deniyordu. Yani 2009'dan önce çok büyük bir deprem olmuş olmalıydı. 23 yıl geçti ve olmadığına göre dananın kuyruğuna geldik demektir. Bu hesaplara göre her an olabilir.

  • Koordinasyon önemli. Yardıma gidenleri mahalle mahalle görevlendirecek, minimum techizat ve ilk yardım paylaşımını gruplara yapacak, bina bina daire daire girilen alanların işaretlendiği, kalan bölgelerin görülebildiği...


    Depremden günler geçti neleri konuşuyoruz. 10 şehir neredeyse ülkenin yarısı gibi... Daha dağlarda vadilerde evler nasıl olacak bu işler. Allah yardımcıları olsun.

  • gerçek dünyada "yazılım işi" diye geçen işlerde aslında yazılım o işin az bir kısmını kapsıyo. mesela Peak games satıldığında: "siz yazılımcı değil misiniz, hadi siz de yazsanıza oyun, satın böyle milyar dolara" dediler. işin aslı, Peak games'in oralara gelmesinin nedeni kurucularının işadamı çocukları olmasıydı. Hepsiburada-Trendyol da aynı, babama sorsan: "yazılımcısın hadi sen de alışveriş sitesi yaz zengin ol" der, işin aslı o siteleri kuranlar işadamı çocuğu ve o siteleri kurmak için yapılması gereken işlerin en kolayı işin yazılımsal kısmıdır.

    koordinasyon önemli ama koordinasyonu sağlamak için yapman gereken kalemler arasında en kolay olanı yazılım kısmı olabilir. diğer yapılması gereken ise, o sistemi insanlara kullandırmaktır. bu da işin zor kısmıdır.

    sözün özü, yapan yapsın ama sırf yazılımı yaparak bi yere varılmıyo. devlet baştan planlı ve proaktif davransaydı bu yazılımların 100 katı yazılmıştı şimdiye. ama şuanda reaktif şekilde yazılan yazılımın faydası olmuyor zira kimse şu yazılımı kullanıyor değil. işin zor kısmı havada yani.

    kaldı ki devlet proaktif olsaydı asıl yapacağı göçük faaliyetleri koordinasyon yazılımından ziyade, evlerin daha sağlam yapılması olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Şubat 2023; 20:27:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üzülerek okudum bazı yorumları.

    2019 yayınlanmış bilimsel bir çalışma. Buyrun bir göz atın.
    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/899837

    devletimizin ödeme yaptığı profesörlerimiz çalışmış ve ortaya emek koymuşlar.

    Peki emekte katkısı olan AFAD , o bölgeye ne yatırım yapmış ? hangi önlemleri almış. Kim hesap soracak, kim hesap verecek ?....

    Bugün o molozların altında biz/siz de olabilirdiniz. Böyle mi olmalı kurtarma organizasyonu ? Herşey siyaset mi... para mı... Türkiye 20sene daha geri gidiyor bu deprem kayıplarıyla.

    AFAD , SADAT v.b. yapılanmalar kapatılmalı, Tesisat ve Lojistik birliğine sahip olan "Türkiye Depremle Mücadele Ordusu" kurulmalı. Başına da Kuvvet Komutanı atanmalı. Sadece Askerler zamana karşı hayatla mücadelede ne yazık ki istikrar sağlıyor. Orman yangınlarında eskiden nice askerin müdahelesini bilirim. Havadan sulama yapan uçaklarımızı da bilirim.





  • Hashtag kullanarak mı toplayacaklar acaba örnek #enkazdayım bu
    şekilde olursa çok hızlı ilerler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dostlar alışverişte görsün , bunu yazacaktım , başkası yazmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun verilen her emek önemli bizim için

  • Tebrik ediyorum ellerine sağlık Türk yazılımcılar birleşti: Deprem için yazılım geliştiriliyor 

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.