Şimdi Ara

Türkçe karakterli domain tescili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Türkçe karakterli domain tescili yapan kişiler nereden reseller olarak nereden ve nasıl yaptıklarını paylaşabilirler mi lütfen?

    Lütfen isimtescil.net ve benzer başkalarının resellerı olarak satış yapan firmalardan alanlar yazmasın.

    Ayrıca nic.tr den Türkçe karakterli .tr uzantılı domain tescili başladı mı bu konuda en son bir duyuru vardı ancak çok karışıktı. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı?



  • Vallahi nic.tr nin sitesinde 4 Aralık yazıyor ve zaten biz de öyle biliyorduk. Ayrıca ben de kayıt yaptırmak istiyorum ama güzel isimler kapılmış hep.Bir iki tane idare eder isim buldum ama nedense bütün şirketler çok pahalıya kayıt yapıyor.En ucuzu bile 17,5 ytl ve bekliyorum.nic tr de zaten 20 ytl den asağıya yapmaz.örneğin :
    kapı.com
    çarşı.com
    güneş.com
    doğuş.com
    hasarlı.com gibi isimler ve hatta hiç olmayacak isimler bile kapılmış.Ancak kendi aramızda alıp satacağımız türden isimler kalmış gibi.
  • @hedomania cevabın için teşekkür ederim. Yalnız nic.tr "tr" uzantısız domain satmıyor bildiğim kadarıyla. Sadece bu türkçe karakterli domain satanlar nereden alıp bunları satıyor diye bilgi toplamaya çalışıyorum.

    Bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlar varsa yanıtlarını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoraseo -- 1 Aralık 2006; 13:50:06 >
  • Merhaba benimde o konuda bir bilgim yok fakat bylilattah ile iletişime geçmeni öneririm onun bu konuda bilgisi var satış da yapıyor zaten.

    Saygılarımla..
  • D!Ge ilgin için teşekkür ederim. bylilattah ın email adresini bilen var mı eğer yoksa PM de atabilirim.
  • info@adamer.com.tr

    Saygılarımla..
  • turkçe karekterli domain adını biz 1 yıla yakın bir süredir yapıyoruz .com .net .org şeklinde. eğer irtibat kurarsanız ben size direk aldığım yeri bildiririm böylece direk ana firmadan alabilirsiniz.

    .tr uzantılarda ise türkçe karakter yarın başlıyor sözde ancak net bir bilgim yok bakalım ne olacak.


    Yalnız şunuda unutmayın plesk de özellikle türkçe karekter domain ekleyecekseniz (host açacaksanız) bazı eklentiler var onları kurmanız lazım. yoksa host açamazsınız.

    Bu günlerde baya yogunum açıkcası pm de 30 dan fazla mesaj var okumaya vaktim yok ama 1-2 güne benimde yogunluğum gider ve sizle ilgilenirim..

    Bilginize..
  • Bu konu uydurmasyon bir konudur. Arkadaşları uyarıyorum. Acemi tuzağıdır bu konu. Almayın bu domainlerden. ICANN uzun süre direndi bu iş hiç olmasın diye. Sonra politik baskılarla olsun bakalım dediler.

    Olmaz kardeşim. Türkçe karakterli domain olmaz. İnternetin ruhuna aykırı. Zaten adam bilgisayarına versign programını kurmadan bu domaini açamıyor.

    aç bakalım bu siteyi:
    http://www.türkiye.com/

    Adamın Türkçe klavyesi yoksa bir yığın işkence çekiyor. Sen Türkçe klavye kullanıyorsun diye başka ülkede yaşayan kullanıcılar da mı Türkçe klavye kullanacak? Paranıza yazık. Yatırdığınız para elinizde patlar.

    .mobi diye bir balon uydurdular zaten acemiler saldırdı. Küçük çocuklar buna habire parayı yatırıyor arada birkaç kişi zengin oldu.

    Borsaya benziyor bu konu. Orada da zaman zaman böyle acemi tuzakları olur. Balonu şişirip sonra
    borsa uçuyor havası yatarırlar. Acemiler arabasını satıp girer sonra büyük oyuncular kağıtları elden çıkarır iyi fiyattan. Balon aceminin elinde patlar.

    Bu olay da onun gibi. Ortada böyle bir site falan da yoktur. Gösterin bana hadi PR6 veya daha yukarı internationalized TLD domain? Var mı? Yok. Ancak çinli, koreli veya japanlarda olur. Zaten onların dillerinde alfabe yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 4 Aralık 2006; 13:11:14 >




  • açıkcası sana katılmıyor. türkçe karekter satışını biz 1-2 yıla yakındır yapıyoruz ve gayet güzel oldu.icann ın bu yönde herhangi bir itirazıda yok özel kdolama ile yapılıyor. evet küçük bir eklenti plugin gerekiyor ama örnek explorer 7.0 çıktı onda oto var bu eklenti ayrıca vistadada var. bunu eğer geleceğe yatırım düşünürsen plugin olayıda kalkıyor.

    verdiğin adresi tıkladım açmadı ama otomatik bana burayı tıkla küçük bir yazılım yükle dedi. yani bana göre anlaşılır bir şey..

    Saygılarımla,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.