Şimdi Ara

Turkcell 1 ayda 2 kez arızalanan İPhone 13'ü değiştirmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    13 Mayıs 2022 Tarihinde Turkcell Pasaj üzerinden Resmi Turkcell mağazasından aldığım İPhone 13 cihazı Hakkında yaşadığım mağduriyeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha sonrasında atacağım hukuksal adımlar karşısında sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.


    Cihazı aldıktan 4 gün sonra dışarıda güneşte kullanırken ekranda lekeler olduğunu farkettim. Bu lekeler ekranın iç kısmında olan lekelerdi.

    Akabinde 20 mayıs 2022 tarihinde Apple bağdat caddesine giderek cihazda olan hatayı anlattım. Kendilerinden cihazın Değişimini yada iadesini istedim. Oradaki çalışan Cihazın ithalatçı garantili olduğunu değişimin yada iadenin ancak satıcı/ithalatçı firmanın yapacağını söyledi. Kendilerinin yalnızca tamir desteği vereceğini ve garanti kapsamında ekran değişimi teklif ettiler bende kabul etmedim ve kendilerinden rapor aldım.


    Daha sonra Turkcell'i arayarak sorunu anlattım değişim yada iade istediğimi söyledim kendileride cihazı ve apple raporunu istediler aynı gün 20 mayısta cihazı Turkcell'e yolladım.


    Ertesi gün Turkcell'den aranıp cihazı kendi servislerine yollayacaklarını belirttiler ve ithalatçı firması olan Genpa Firmasına cihazı yolladılar.

    Ertesi gün Genpa firması cihazdaki hatayı görüp ekran değişimi yapılarak sorunun giderilebileceğini söylediler ve istemedim.

    14gün iade ve değişim hakkımı reddettiler.


    Türkcelli arayarak 14 gün içerinde değişim hakkımın neden kabul görmediğini söyledim. Onlarda sim kart takılan cihazlarda iade ve değişimin olmadığını söylediler.


    Daha sonra cihaz bana geldi ve olayı mahkemeye taşımayı düşünürken kameranın içerisinde leke olduğunu farkettim ve 2.kez sorun olduğu için değiştireceklerini düşünerek etiler Genpa Etiler servisine bizzat kendim getirdim cihazı ve yine onarım ile halledilebileceğini söylediler değişimi iptal ettiler.


    Şimdi Asıl olay buradan sonra başlıyor ;



    2.Kez red yedikten sonra ortalığı ayağa kaldırdım Genpa Ceo'su, TurkcelL Ceo'su, şikayet var Ceo'su, twitter, linkedin neresi varsa yazdım. Dün Sabah Genpa'dan aradılar kendilerine 6502 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 11 maddesinin ç fıkrasının gereğini yapmalarını gerektiğini aksi takdirde hukuk yoluna başvuracağımı söyledim.


    Turkcell 1 ayda 2 kez arızalanan İPhone 13'ü değiştirmiyor

    Genpa'dan arayan kişinin kendilerinin bana yardımcı olmak istediklerini lakin Apple'nin prosedürleri gereği sim kart takılan cihazların iki firma arasında yapılan anlaşma gereği değişim yada iade yapamadıklarını söylediler. Benim Apple ile görüşüp bu konuyu sorabileceğimi söylediler. Daha sonrasında Apple Destek ile telefonda görüşüp böyle bir şey olup olmadığını sordum kendileride bana gayet açık bir şekilde böyle bir şey olmadığını Apple'ın, Genpa çalışanı ile iletişime geçip söylediği söylemin dayanağını soracağını söyledi. Apple çalışanı ile Genpa çalışanı aralarında konuştuktan sonra, Apple Destek benimle iletişime geçip saat 4'e kadar Genpa'nın kendisine kaynak atmasını rica ettiğini söyledi. Ertesi gün apple destek bana bir dönüş yapıp Üst yöneticilerine sorduğunu Tüketici koruma kanunları gereği Apple'nin bir engelinin bulunmadığını simkart olayının olmadığını söyledi. Ayrıca Genpa'nın kendilerine simkart takılan cihazın değişim olmayacağını söyleyen bir argüman/sözleşme atmadığını söyledi ve Apple destek çalışanı, genpa çalışanını arayarak durumu anlattı, Apple'nin değişim yapması konusunda bir engeli olmadığını söyledi.


    Daha sonra bu kadar uğraştıktan sonra Genpa değişimin Turkcell'in yapacağını kendilerinin böyle bir yetkisi olmadığını sadece teknik servis işlerine baktıklarını söylediler. Üstelik önceki söylemlerinin arkasında durmadılar. 2 Kez arızalandığını kanunsal hakkım olduğunu söylememe rağmen umursamadılar.


    Turkcell ise değişimin sadece genpa firmasının vereceği servis raporuna göre yaptığını söylüyor.


    Bu iki 2 kanun tanımaz firma çözüm odaklı davranmak yerine oyalama odaklı davranmaktadır. Turkcell ben ürünü sattım iş benden gitti diyor genpa ile görüşün. Genpa apple ile görüşün, Apple ise Turkcell ve genpa ile görüşün diyor.


    Turkcell 1 ayda 2 kez arızalanan İPhone 13'ü değiştirmiyor


    Turkcell 1 ayda 2 kez arızalanan İPhone 13'ü değiştirmiyor




    Size danışacağım konu şu ben açıkcası telefonunda değilim lakin keriz yerine konmak, kandırılmak benim canımı sıkıyor. 15 bin 430 TL Üstü olduğu için Tüketici mahkemesine dava açmaya hazırlanıyorum. Sizce Davayı;


    TURKCELL SATIŞ VE DİJİTAL İŞ SERVİSLERİ ANONİM ŞİRKETİ


    GEN-PA TELEKOMÜNİKASYON VE İLETİŞİM HİZMETLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ


    APPLE TEKNOLOJİ VE SATIŞ LİMİTED ŞİRKETİ


    hangisine açmalıyım sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametaslan -- 9 Haziran 2022; 23:19:9 >







  • Birden fazla kişiye acilabiliyor diye biliyorum lakin sen burada Turkcell e açacaksın gerekirse onlar bizim sorunumuz defile getirecekler
    Tüketici mahkemesi büyük ihtimalle haklı bulur seni zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.