Şimdi Ara

Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gecen yaz İstanbul Sivas Koyulhisar arası seyahat ettim. Bakın abartısız söylüyorum Vodafone yolculuk boyunca bırakın şebeke yok demeyi yolculuğun %95 ini 4g 4.5 ile tamamladi. Kırsalda il ileceler arası tek frekans üzerinden 900 veya 800 bazı yerlerde de 2100 üzerinden kesintisiz servis veriyor. Ve dağ ova orman köy gibi yerler olduğu için tek frekans üzerinden vermiş olduğu hızlar yeterli geliyordu en kötü 20 25 mbps hız veriyor. Ilçe merkezlerinde nüfus yoğunluğuna göre 2-3 bazı kalabalık ilçelerde 4ca sunuyordu. Örnek olarak tokat Erbaa ve Niksar da 4 taşıyıcı gördüm. Erbaa da 2600 u gördüm. Niksar da 3 ve 4 taşıyıcı vardı. Reşadiye de 3ca Koyulhisar da 3ca vardı. Gündüz yoğun saatlerde yaptığım testler de Reşadiye de en düşük 70 80 mbps Koyulhisar da 100 mbps hız verdi ama tabi bu ilçeler baya bi kırsal olduğu için fiber falan yok ve bütün bazlar radyo link ile bağlantılı olduğundan ping süreleri 30 ile 50 arası değişkenlik sundu. Bu arada yolculuk boyunca kalan %5 lik kesimde ise en kötü 3g vardı sadece kısa bir mesafe de ki yaklaşık birkaç yüz metre boyunca 2g ye düştü. TT ise evrensel fondan kurulan kırsal bölge 4g istasyonlari dışında ara yollarda en fazla 3g veriyordu. Bu da her yerde değil bir çok yerde 2g bile gidip geliyor stabil bir hizmet veremiyordu. Turkcell hat olmadığı için onun durumunu pek bilmiyorum. Ayrıca son bir şey söylemek istiyorum. Yüksek hız olmasada 4g mi daha iyidir 3 g mi. Ben 4g olmasını tercih ederim çünkü iki telefon ikiside aynı hızı sunuyor olsada 4g ile bağlanan telefon 3g li olandan daha hızlı daha iyi bağlantı sunuyor.

    TT nin neden kırsalda eski bir teknolojiye yatırım yapıyor anlam veremedim. Oysaki 3g 900mhz yerine 4g 900 veya 800hz e yatırım yapmış olsa daha iyi olmaz mıydı. Hem yeni bir teknoloji hem daha stabil ve hızlı bir hizmet sunmuş olurlardı. Bu konu hakkında bilgisi olan, TT neden 3g ye yatırım yaptığıni bilen varsa bizleri aydınlatabilirse çok iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • O paket iptal oldu artık. İstesen de alamıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardia K kullanıcısına yanıt
    İlk olarak Vodafone dediğimiz şirketin Türkiye pazarı için yatırımları kestiği söylenir diğer çevrelerce bunun yanında Türk Telekom yaptığı yatırımlarla en ucuz maliyetle verilebilecek en idare eder hizmeti vermeyi dener genelde belki bu durumda bundan kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    O zaman kenarı kay 24'lük platinuma rezervemizi alalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani maliyet olarak daha ucuza geldiği için 3g ye yatırım yaptığıni söylüyorsunuz. Ayrıca vdf için ülkeye giriş yaptığından beri sürekli aynı şey söylenip duruyor. Sürekli olarak satacak çıkacak gidecek diye ama 17 senedir bir yere gittiği yok. Evet yabancı CEO lar döneminde yatırım olarak minimum yatırım maximum kazanç stratejisi yürütüldü. Bu durum ceo olarak atanan kişinin finans kökenli olmasından belliydi ama şimdiki CEO şirket içinden Türkiye kokenli ve yeni dönem açıkçası biraz daha umut verici. Bakalım 5g sürecinde nasıl bir strateji yürüyecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kardia K kullanıcısına yanıt
    Zaten bende Vodafone Türkiye pazarını kolay kolay terk edeceğini düşünmüyorum sadece öyle iddialar hep dolandı durdu tıpkı Şekerbanktan kazakların çıkacağı zarar ettiği satıcı aradığı gibi ana ordan da pek ses çıkmadı böyle iddialar Telsimin devrinden beri hep olmuş.Şuan için 5g adına da güzel atılımlar yaparsa Vodafone yerini pekiştirecektir bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.