Şimdi Ara

Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Türkiye’nin Turkcell’i, iletişim altyapıları için gelecekte önemli bir rol üstlenecek olan 50GPON teknolojisi ile tek bir ekipman ve tek bir fiber kullanarak hız rekoru kırdı. Şu an kullanılan teknolojik imkânlara göre 5 kat daha yüksek hız sunabilecek olan 50GPON’un, önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşması bekleniyor.
    Turkcell, Huawei iş birliğiyle gerçekleştirilen 50GPON testini başarıyla tamamladı. Türkiye’yi ışık hızında fiberle tanıştıran Turkcell’in testlerini yaptığı PON (Pasif Optik Ağ) teknolojisinin eriştiği son nokta olan 50GPON, saniyede 50 gigabit hızları destekliyor. Bu teknoloji, gelecekte bireysel ya da kurumsal müşterilerin yanı sıra 5G ve ötesi iletişim altyapısı ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol üstlenecek. Bir fiber kılında 59 Gbps rekor hıza ulaşıldı50GPON rekor denemesiyle birlikte Turkcell, dijital gelecek için yaptığı yatırımlara bir yenisini ekleyerek teknoloji liderliğini pekiştirdi. Turkcell’in Kartal’daki test laboratuvarında yapılan 50GPON testlerinde downstream (indirme) yönünde 42 Gbps hıza ulaşılırken, upstream (yükleme) yönünde ise 17 Gbps hız kaydedildi. Böylece tek bir ekipman ve tek bir fiber kılı kullanılarak toplamda 59 Gbps hıza ulaşıldı.50GPON testinin, Türkiye’nin dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Rekora imza attığımız bu test, aslında Turkcell’in teknoloji alanındaki liderliğinin bir göstergesi. Müşterilerimiz için sadece bugüne değil geleceğe hazırlanıyoruz. Bu denememiz, müşterilerimize daha hızlı, güvenilir ve yüksek performanslı iletişim çözümleri sunma taahhüdümüzün bir yansıması. 50GPON teknolojisi, önümüzdeki dönem 5G ve ötesi iletişim altyapılarının devreye girmesiyle birlikte ihtiyaç duyulacak olan daha yüksek hız ve düşük gecikme imkânını sağlayacak. Mevcut teknolojiye göre 5 kat daha yüksek hız sunabilen 50GPON’un önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşmasını öngörüyoruz. Bu teknoloji öncelikle baz istasyonları ve veri merkezleri gibi yüksek hız gereksinimi olan noktalara hizmet verecek. Ülkemizin dijitalleşmesine ivme kazandırmak için bu tarz yenilikçi teknolojilere yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.Fiber şebekelerde kullanılan 50GPON teknolojisi; yüksek hız, çok düşük gecikme ile müşterilere daha ileri düzey bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor.



    https://medya.turkcell.com.tr/bulletins/turkcellden-gelecegin-fiber-teknolojisini-destekleyen-hiz-rekoru/








  • Ankaranın Çankayasında çekmiyorsa istediği kadar rekor kırsın boş....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekim problemini tuketici.btk.gov.tr adresinden iletebilirsiniz.

  • Kırdığı fiber hızını da muhtemelen yazılım attıkları Speedtest'de ölçmüşlerdir :))))))))


    O hızla bağlansın bakalım filtreledikleri sitelere, kaç çıkıyor görelim.


    Hayatımda gördüğüm en boş-beleş internet firması. Abonesi olmasam sallıyor dersiniz belki ama ne yazık ki tutsağıyız bunların.


    İşin özeti, Süperonline pişmanlıktır.


    Ve son olarak, tüm bu süreçler, internet kablolarının bir ucununun BTK'ya bağlanmasıyla başlamıştır. Sizden çıkan veri önce bir BTK'ya uğrar, sonra gideceği yere gitmeye çalışır.

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Sol'ün Btk'ya manevi bağlılığı ve manevi itaatkarlığı üzücü lakin somut, hukuki itaatkarlık ve bağlılık konusunda her iss er yada geç Sol gibi olacak hocamTurkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel) Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel) 


    Olmazsa kv'de palanın e biz boşuna mı buradayız babayiğit repliği geliyor aklımaTurkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Aralık 2023; 23:17:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Btk kendi ortak olduğu firma ile ilgili hiçbirşey yapmıyor hepsini denedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ne şekilde yanıt geliyor?

  • Gelecek mobil internette.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bölgenize yatırım yapmayı düşünmüyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde kesin "yatırım yapmayacağız" şeklindeki yanıtın ekran görüntüsünü ekler misiniz? Genellikle problemlerinizi not aldık, önümüzdeki yatırım dönemlerinde değerlendireceğiz şeklinde yanıt verirler çünkü. Ya da ekibimizin yaptığı incelemelerle şu sonuca ulaşılmıştır gibi.


    Bu arada BTK bir devlet kurumu. BTK nın hiçbir işletmecide hissesi veya ortaklığı yoktur.



    https://www.tvf.com.tr/portfoyumuz/teknoloji-ve-telekom


    Linkten kontrol edilebileceği üzere, Türksat (tamamı), Turkcell ve Turk Telekom un belirli orandaki payları varlık fonuna aittir. Bunların içerisinde en düşük fon payı %26,2 ile Turkcell dedir. 28 aralık 2023 itibariyle Türksat fon payı %100 , Türk Telekom fon payı ise %61.68 dir.



    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başvuru tuketici.btk.gov.tr adresinden oluşturulmamış. Ayrıca işletmeci ilgili bölgede sinyalim var demiş. Bu sinyalin olup olmadığının tespitini bizler değil BTK yapabilir.


    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-4#157041525


    tuketici.btk.gov.tr adresinden, söz konusu yanıta itiraz edip ilgili bölgede sinyalin olduğunu beyan ettiklerini ama sinyalin olmadığını belirtebilir ve BTK tarafından konunun incelenmesini talep edebilirsiniz.


    İşletmeci üzerinden oluşturulan şikayetler BTK tarafından görülebilir. Bunun yanı sıra, tuketici.btk.gov.tr adresinden oluşturduğunuz kayıtlara eğer gelen cevaptan memnun olmaz iseniz gerekçeleriniz ile beraber üstteki "itirazda bulun" düğmesine basarak itiraz edebilirsiniz. Akabinde gelecek olan yanıttan yine memnun olmazsanız tekrar "itirazda bulun" düğmesine basabilirsiniz. Akabinde başvurunuzun statüsü "kurum incelemesinde" şeklinde görünecektir. Bu noktadan sonra yanıtı size BTK iletecektir.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Onu da göndereceğim merak etmeyin yoldayım bilgisayardan giriş yapıp gönderim sağlayacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Kitlesel gözetimle başlayan süreç aslında tüm internet trafiğini etkiliyor.


    Etkiyi Netflixte, Youtubeda vb. mecralarda dizi/film/yayın izleyenlerin anlamasını zaten beklemiyoruz.


    Ancak basit bir internet trafiği bilgisi olanlar, oyun oynayanlar, anlık verinin kıymeti harbiyesi olan uygulamalar kullananlar iyi biliyor.


    Buyrun davaya ;



    "İnternet servis sağlayıcısı şirketlerin, kullanıcıların internet trafik verilerini ve kimlik bilgilerini Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na aktarması mahkeme kararıyla iptal edildi. Ancak BTK’nın mahkeme kararını şirketlere bildirmediği ve veri akışının devam ettiği ortaya çıktı."


    Şimdi buradaki trafik verilerinin aktarılması yöntemini ben "kısıtlı ve amatör seviyedeki bilgimle" ISS'den giden her verinin önce bir BTK'ya uğraması şeklinde anlıyorum. Yaşanan kayıp, trafik yoğunluğu vb. olaylar galiba bunun göstergesi olsa gerek.


    Açıkçası bazen boş vaktim oluyor, bir dava da sen patlat diyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez biliyorsunuz.


    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)
    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)kısa dalga
    Mahkeme BTK’nın ‘kitlesel gözetim’ kararını iptal etti
    https://kisadalga.net/haber/detay/mahkeme-btknin-kitlesel-gozetim-kararini-iptal-etti_80411


    Verilerin detayı ve gönderimle ilgili yapılan haber ;



    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)
    Turkcell’den geleceğin fiber teknolojisini destekleyen hız rekoru (sektörel)medyascope
    Belgeleriyle BTK-gate: Türkiye’deki tüm kullanıcıların internet hareketleri, yaklaşık bir buçuk yıldır, kimlikleri ve kişisel verileriyle birlikte BTK’ya akıyor - Medyascope
    https://medyascope.tv/2022/07/21/belgeleriyle-btk-gate-turkiyedeki-tum-kullanicilarin-internet-hareketleri-yaklasik-bir-bucuk-yildir-kimlikleri-ve-kisisel-verileriyle-birlikte-btkya-akiyor/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 1 Ocak 2024; 18:39:19 >




  • Alıntı

    metni:
    Açıkçası bazen boş vaktim oluyor, bir dava da sen patlat diyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez biliyorsunuz.



    Hocam nereye açmayı düşünüyorsunuz, BTK ya yönelik mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.