Şimdi Ara

Turkcell E-Sim Rezilliği… 7 gündür hattımı kullanamıyorum. Kimse çözüm bulamıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
27.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • önerim dent e-simdir, referans ile kayıt olursanız 1gb alıyorsunuz.
  • Sorun çok garip bir şekilde çözüldü. Şöyle anlatayım.

    Cihazda fiziksel sim takılı ve ikincil olarak da Turkcell E sim ekliydi.
    Maart arkadaşın tavsiyesi ile Airalo dan Türkiye paketi aldım. Türk Telekom üzerinden hizmet veriyordu. Neyse yeni E Sim i eklerken aynı anda Max 2 tane hat aktif olabilir diye uyarı verdi. Turkcell E sim i o anda pasif hale getirdim. Silmedim ama. Ancak Airalo dan aldığım Türk Telekom da etkinleşmedi. O anda dedim ki sorun BTK kaynaklı.
    Bir iki kez Airalo yu denedim uçak moduna almak açıp kapatmak gibi ve yine hüsran.

    Neyse sonra cihazın içinden fiziksel Sim i çıkardım. Bu sefer Turkcell E Sim i aktif hale getirdim. Sürpriz bir şekilde şebeke geldi.

    Bunun tam olarak nasıl olduğunu çözemedim ama. Türk Telekom hattı etkinleşmeye çalışırken muhtemelen BTK ya sinyal gitti ve e sim imei etkinleşti diye düşünüyorum.
    Tekrar sorun olmasın diye Airalo yu etkinleştirmeye cesaret edemedim.

    Neyse ama anladım ki sorun Turkcell de.
    Çünkü btk nin söylediği hiç sinyal almadık. Bu nedenle imei etkinleşmedi dediler.

    Ama Turkcell e kalsa bizde sorun yok Btk yi arayın diyorlar.




  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Airalo ile yurt dışı olduğu için imei kontrolünden geçmezsiniz...

    Benim dediğim gibi olmuş. Çift E-sim olduğu için karışmış. Airalo ilk imeiyi almış büyük ihtimalle, Turkcell'e de 2. imei bağlanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 19 Eylül 2022; 10:43:53 >
  • Desident D kullanıcısına yanıt
    Hocam Airalo yurtdışı bir şirket ama Türkiye de Gsm hizmeti vermiyor ki. Türk Telekom üzerinden hizmet veriyor. Muhtemelen Bimcell mantığında çalışıyor. Bu nedenle yurtdışı olduğunu düşünmüyorum.

    İlk başlarda çift E sim ile deneme yapmadım.
    10 gün boyunca fiziksel sim olmadan tek E sim ile denedim. Sonra fiziksel + e sim denedim.

    En son Airalo ile fiziksel sim + 2 e-sim denedim.
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    O iş öyle olmuyor hocam maalesef. Roaming yapıyorsunuz. Roaming ise imei sorgulamanın dışında kalıyor. Burada tamamen iPhone'un ilk imei'yi e-sim'de aktif etmesinden kaynaklanıyor. Sizin Türk Telekom ile bir alakanız yok.
  • @cchacalls


    Merhaba hocam.


    Bende iphone xs max var 1.cisi fiziksel sim 2.si ise e-sim olarak kullanıyor diye biliyorum.


    *#06# tuşlayarak telefonun imei numaralarını kontrol ettiğimde


    1. fiziksel imei'de Durum: IMEI NUMARASI KAYITLI

    Kaynak:Yolcu beraberi kaydedilen cihaz


    2.e-sim imei'de Durum: KAYIT BULUNAMADI

    Kaynak: --


    Yukarıdaki bilgiler çıkmakta. Mevcut ana hattımı fiziksel olarak 1.imei olan kıısmda yani telefonun sim kart yuvasına takılı olarak kullanıyorum.


    2. yedek hattımı e-sim olarak telefonumda kullanabilirmiyim?


    e-sim imei de kayıt bulunamadı demesi telefon yurtdışından giriş yaparken pasaporta kayıt ettirilmeden sadece 1.ci imei mi kayıt edilmiş anlamına gelmekte?


    eğer öyle bir durum varsa 2.imeiyi pasaportamı kayıt ettirip kullanmam gerekmekte yada nasıl kullanabilirim. bu 2. e simi aktif etme meselesi çok masraflı birşeymi?


    Mesela aktif edildi bu aktif edildiği süre dolunca tekrar ücret karşılığı yendienmi uzatma yapmamız gerekiyor?


    Bir sürü soru işareti var arkadaşlar konu hakkında nasıl bir yol izleneceği ve masrafları hakkında bilgi sahibi arkadaşların vereceği bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenFero -- 19 Eylül 2022; 17:41:16 >




  • Desident D kullanıcısına yanıt
    Esim üzerinden hangi firmayı kullanırsanız kullanın imei aynıdır değişmez, kaç profil ekli olursa olsun hepsinde aynı imei ile hizmet sağlanır..,
  • Bu tip global sim planları yerel ülke operatörleri üzerinden roaming ile hizmet verir, ülkenin yerel uygulamalarına tabi değildir, imeisi kapanmış cihazı bile sorunsuz kullandırır, ben cihazın esim chipinde yada yazılımında sorun olup olmadığını test etmek için öneriyi verdim, sanırım cihazda yazılımsal bir bug oluşmuş ve sorun çözülmüş, sorun yaşayan arkadaş kapanmış fiziksel sim imesi ile tr hattı ile vowifi durumunu deneyebilir mi
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    iPhone 13 serisi ile çift e sim desteği geldi. Tek imei ile 2 e-sim hattına hizmet veremeyeceklerine göre, fiziksel sim kapalı iken ilk e-sim, fiziksel sim'in imeisini kullanacak. iPhone 13'de iki adet imei bulunuyordu zaten yanlış hatırlamıyorsam. Umarım mantığı anlatabilmişimdir.

    Turkcell E-Sim Rezilliği… 7 gündür hattımı kullanamıyorum. Kimse çözüm bulamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 20 Eylül 2022; 0:2:34 >
  • BenFero kullanıcısına yanıt
    Kayıt yapılırken esim imesi kayıt edilmemiş baska bir sorun yok, e devletten forumda birisi bi tip durumlarda ekleme yapılıyor demişti e devletten btk işlemlerini kurcalayın derim
  • Desident D kullanıcısına yanıt
    Çift sim desteği var ise tabiki toplam üç imei olur, arkadaşın konusu bir esim çalışıyor diğeri çalışmıyor konusu değil, mesajları takip ettiğiniz üzere…
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    iPhone 13 serisinde 3 imei olsaydı kayıt ettirmeden 4x3 12 ay kullanabilirdiniz. Ama maalesef 2 adet var.
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    yani ben telefonun e-sim imeisini edevlet üzerinden kayıt ettirsem kullanabilecekmiyim. Bir ara ben kurcalamıştım e devlette pasaport bilgileri istiyor hangi ülkeden geldiğini felan soruyor halbuki ben yurtdışına çıkmadım o yüzden yapamamıştım. Acaba nasıl çözebilirim bu sorunu normalde daha önce pasaport çıkarmıştım süresi hala dolmadı.

  • BenFero kullanıcısına yanıt
    Fiziki simi nasıl kaydettiniz, baya bir olaydan ve cihazınızdan uzaksınız isterseniz temel detayları bi anımsayın sonra googleda aratın takıldığınız detay olursa sorun
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Hocam ben telefonu ikinci el olarak başkasından satın aldım yani ben telefonu ilk alan pasaporta kayıt eden kişi değilim. E-sim olarak 2.hattımıda aynı telefonda kullanayım dedim ama yukarıdaki yazdığım ilk mesajdaki gibi gelişti olay..

  • Ben de aynı sorunla karşılaştım. Fiziksel sim ile 4 ay sürem doldu. E sim geçişi yaptım ancak hat gelmedi. Sorunu şu şekilde çözdüm:
    1-app store dan my truphone uygulamasını indirdim (tr dahil bazı ülkelerde e sim kartı vererek veri sağlıyor. Bunu indirmemin sebebi ücretsiz trial 100mb vererek e sim tanımlıyor.)
    2- turkcell e sim i birincil hat olarak tanımladım. my truephone un verdiği sim kartı ikincil hat olarak tanımladım. İkincil hat sinyal aldı. Turkcell de hala hat yoktu.
    3- Turkcell e sim ikincil olarak tanımlayıp my truephone e sim i birincil olarak tanımladım.
    4- ilk seferde hat gelmedi. Telefonu kapatıp açınca turkcell şebekeyi gördü.(görmezse turkcell e sim ve my truephone e sim i deaktive edip fiziksel Simi takabilirsiniz bu şekilde birincil imeiden fiziksel sim şebeke arar)

    Benim anladığım ise şu: 1. e sim tanımladığınızda birincil olan fiziksel sim in imeisini kullanarak şebeke arıyor. İkincil sim hiç kullanılmayan e sim imeisi olarak şebeke arıyor. Buradaki nokta turkcell e sim i ikincil imeiye atayabilmek. Ben bu şekilde sorunumu çözdüm. Belki yardımcı olur birilerine




  • mufat kullanıcısına yanıt
    Esimlerin ve fiziki simlerin slotlarının imeileri birbirleri ile değişmiyor…
  • ...
  • Kaç gündür kafayı yiyeceğim bu konu olmazsa şu sorunu çözemezdim, arkadaşların dediği gibi esim alıp çift esim fiziksel sim arasında değişip telefonu kapatıp açınca şebekeyi aldı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.