Şimdi Ara

Turkcell faturasız hat devri nasıl işliyor? [Hat devri tamamlandı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Turkcell faturasız kullanıcısıyım ve hat annemin adına kayıtlı. Fakat bugün Turkcell bayiine annemle birlikte gidip hat devri yapacağım.


    Turkcell’in sitesinde faturasız hattı yine faturasız olarak devretmek için yeni hat vergilerinin tek seferde ödenmesi gerektiği yazıyor. Şu anda bu vergiler toplam 218.50 TL ve param da bunun için yeterli. Fakat faturalı olarak devredilirse bu vergiler 12 taksitle alınıyor. Fakat orada da hat önceden faturasız olduğu için yeni hat sahibinin bir fatura örneği vermesi gerekiyor. Bu konuda da babamın adına olan geçen ayın su faturasını ayarladım çünkü Turkcell’in sitesinde kişinin annesine/babasına/eşine ait olan faturaların da kabul edildiği yazıyordu.


    Turkcell bayiine gitmeden önce size sormak istiyorum. Bu süreç nasıl ilerliyor? Fatura alternatifi olara babanın faturası kullanılabiliyor mu? Ayrıca faturasız olarak devir yaparken sadece vergileri (218.50 TL) ödemek yetiyor mu?


    Güncelleme: Hat devri işlemini tamamladım. Hat devri yapmak için sadece hat sahibinin ve hattı devir alacak kişinin kimlik getirmesi yeterli. Ben faturasız olarak devir aldığım için fatura örneği vermeme gerek kalmadı. Güncel yeni tesis vergileri 218.50 TL olduğu için sadece banka kartım ile 218 TL para ödedim. Birkaç imza attım, hat sahibi olan annem de imza attı. Sonuç olarak hiç beklemeye bile gerek kalmadan hat benim oldu. Yani artık hattın sahibi benim.


    Yalnız dikkat etmeniz gereken birkaç konu var. Birincisi eğer hattınıza kayıtlı bir Paycell hesabı varsa o hesap sıfırlanıyor ve tanımlı kartlar da gidiyor. Paycell şifreniz gitmiyor fakat tanımlı kartlarınız gidiyor.


    İkinci olarak eğer faturasız hattınızı yine faturasız olarak devredecekseniz mutlaka hat devir parası ile birlikte paket parası da bulundurun. Çünkü hat devri sonrasında paketiniz direkt olarak siliniyor. Hat devri sonrasında 100 TL'ye tekrar paket yapmak zorunda kaldım.


    Son olarak hat devri öncesinde faturasız hattınızın vergi borcu varsa (benim hattımda 11.80 TL vergi borcu vardı) o vergi borcu olduğu gibi aktarılıyor. Yani vergi borcunu devir esnasında ödemiyorsunuz, devir sonrasında bakiye yüklediğinizde bakiyenizden kesiliyor.


    Devir sonrası banka hesabımda sorun olabilir diye düşündüm fakat şimdilik bir sorun yok. Enpara hesabıma SMS doğrulama kodu sorunsuz geliyor. Yani SIM blokesi şimdilik yok. Eğer olursa konuyu güncelleyeceğim. Papara hesabımda da herhangi bir sorun yok. Yani sadece Paycell hesabım sıfırlandı, diğer hesaplar sorunsuz çalışmaya devam ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 7 Kasım 2022; 18:16:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba
    “ İkinci olarak eğer faturasız hattınızı yine faturasız olarak devredecekseniz mutlaka hat devir parası ile birlikte paket parası da bulundurun. Çünkü hat devri sonrasında paketiniz direkt olarak siliniyor. Hat devri sonrasında 100 TL'ye tekrar paket yapmak zorunda kaldım.”
    Bunu anlamadım da

    Paket her türlü siliniyor demi
    Her türlü 100 tl ye yeni paket yapıyorsunuz, konuşabilmek için baştan yükleyin dediniz yani demi

    Konu için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 12 Kasım 2022; 17:30:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

    Evet, paket siliniyor. Onu kastetmiştim. Tekrar paket yüklemeniz gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.