Şimdi Ara

Turkcell gece 02.00 de attığı sms ile 50 tl alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşimin bu ay interneti erken bitti. Gece uçak moduna alıp telefonu kapatıyor. Sabah bakıyoruz ki gece turkcel sms atmış ve 1 GB paket 50.78tl karşılığında hatta tanımlanmış.


    Müşteri hizmetlerini arayarak iptalini istedik. Tabi taahhüt süremizin daha 7 ayı olduğundan nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Efendim bu bizim sözleşmemizin özelliğiymiş paket aşımında otomatik tanımlanırmış otomatik tanımlanmasını istemiyorsak aylık 20 tl verecekmişiz.


    Bu nasıl ticaret nasıl alışveriş? Suç bunlarda değil bunlara bu hakkı tanıyanlarda asıl ! Şikayet var a baktığımda aynı durumdan muzdarip binlerce kişi var. İnternetim bittiyse ve internet istiyorsam eğer yüzlerce paket var ben seçer beğenir istediğimi tanımlarım ya da tanımlamam. Turkcell neden benim irademin yerine geçiyor da benim adıma iş yapıp parasını benden istiyor?


    Anlaşılan o ki Turkcell eski Turkcell değil. Yani 3 5 demeden müşteri tırtıklayarak, ben pahalıyım pahalıysa kalitelidir imajına sığınarak nereye kadar gidebilirler bilmiyorum ama Turkcell mi evlerden ırak !








  • 3 operatör de böyle. Ya akıllı fatura alacaksınız ya da kontrollü mobil veri kullanımı yapacaksınız.

    Türk Telekom'da parasını verip durma özelliği bile yok. Paketinizde olması lazım bu özelliğin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 operatörde böyle değil mesela ben vodafone kullanıyorum. Akıllı durma özelliği ücretsiz tanımlanmış durumda ! Üstelik şikayet varda gördüğüm kadarıyla işlerine gelene iade de ediyorlar. Nerden bakarsan bak savunulacak yanı yok.


    Yani turkcellden para kazanıyorsun diye yapılan yanlışlara da yanlış de be adam !


    Ama nerde o anlayış ! haram para yemek tatlı tabii. Ben hakkımı helal etmiyorum Deli Dumrul köprüsüne döndürmüşler olayı :) İlginç bunu savunmaya kalkan da var :)

  • Desident D kullanıcısına yanıt
    turkcell dışında sanırım hiç bir gsm firmasında anlik paket bilgisini veren yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muyguc M kullanıcısına yanıt
    3 operatörde de böyle. Turkcell ve Vodafone'da pakete özgü durma özelliği var. Yok ise 20-30TL ücretle satın alınıyor.

    Türk Telekom'da paketinizde böyle bir özellik yoksa satın da alamıyorsunuz. Ayrıca ben Türk Telekom kullanıyorum, Turkcell çalışanı falan değilim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gece uçak moduna alman bir şey ifade etmiyor ki. Kullanımların sisteme yansıması 6 saati bulabiliyor. Yani mesela sen 20:00 da kullanmışsındır ama o gece yarısı yansımıştır. Bunda bir sıkıntı yok zira kullanımların geç yansıyabileceği, buna göre dikkatli kullanılması gerektiği sıkça vurgulanıyor operatörlerce. 6 saat olayı da max süre olarak veriliyor yani operatörden operatöre değişebilir. Çağrı ve sms ler daha kısa sürede sisteme yansırken, internet kullanımları daha geç yansıyor.


    Bu bağlamda kullanımlarım kısmından kontrol edin, hangi saatlerde kullanıldığını tespit edersiniz internetin.


    Hepsini bir kenara koyalım. Uçak moduna alıp uyumanız bir şey ifade etmiyor dedim ya, kullanımların daha sonra yansıması sebebiyle "uçak moduna almıştım" bir gerekçe olmuyor velhasıl. Bazen birkaç dakikaya yansır, bazen bakmışsın saatlerce yansımamış. Yani sen interneti gece yarısı değil, kullanım yaptığın saat içerisinde aşmış oluyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Ağustos 2023; 16:34:20 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Yanlışınız var bu Turkcell kullanımlar anlık yansır .

    kalitelidir öyle şeyler Turkcell de olmaz

     

    tarifedeki interneti kullanırken bittiğinde önce bitti diyor ardından gelen sms te şu kadar internetiniz kalmıştır diyor 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt

    Mobil veriyi kapatıp açınca yada uçak modunu açıp kapatınca anlık kalan miktarı görebilirsiniz .

    Turkcell de beceremiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    Turkcell in ülke geneli kaç tane sunucusu var bilmem nesi var. Adamlar veri merkezlerini de illere yaymaya devam ediyor ayrıca. Bu veri merkezlerinden, sunuculardan ya da adına ne demek istiyorsanız verilerin/kullanımların merkeze (loglar için diyorum) geç yansıması çok olası bir şey. Bir yerde çabuk yansırken diğerinde geç yansıyabilir bölgeden bölgeye değişebilir yani bu durum. Yani kul yapısı bunların hepsi günün sonunda. He bir mağduriyet yaşadığında yardımcı olur belki farklı konu ama demek istediğim bizler kullanırken geç yansıma olabileceğini hesaplayarak kullanmalıyız. Mesela Telekom da anlık yansıdığı da oluyor geç yansıdığı da oluyor. Ben de bu duruma kendimi ayarlayarak kullanıyorum. Başka operatör kullansam da bu tavrım değişmez açıkcası. Bizlerin tüketiciler olarak tedbirli olması lazım evvela.

  • Bir tarifeye geçerken içeriğin bitimi durumunda ne olacağını önceden kontrol edip bilgilenmekte fayda var. Bazıları bittiği gibi bağlantıyı kesiyor. Bazıları ise otomatik paket tanımlayıp devam ettiriyor. İyi incelemek lazım.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Turkcell'in kanıtlayabildiğiniz bir hatası varsa telafi yoluna gidiyor genelde, çok zorluk çıkarmıyor. Bir dönem paketsiz ücretsiz içerikleri kullanırken ücretlendirme oluyordu. Telefon ağ içinde arama vs. yapıyormuş, onlar da ücretlendirmeye sebep oluyordu. Windows sağolsun. Her gün geri ücret aldığım olurdu. :D


    Ama belli bir sonuç alamayacağımı bildiğim durumlar da var. Mesela Youtube hediyesi varken Youtube'un normal paketten gitmesi. Burada net bir ölçüm yapamadığımızdan ne kadarı Youtube paketinden ne kadarı kendi paketimizden gidiyor, ayırt etmek vs. zor oluyor diye öyle bir hediye çıktığında kullanmamayı tercih ediyorum. :)

  • Desident D kullanıcısına yanıt
    sırf bu yüzden teknosacell e geçmiştim.
    50 gb 200 tl veriyorum ve internet bitince hiç bir şekilde internete giremiyorsunuz paket falan tanımlanmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam :) O dediğin Youtube olayı da tam muamma kalıyor dediğin gibi.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Google Youtube'ta bir şeyler yaparken farklı sunuculara bağlandırdığı için karıştırıyor biraz. Bir de DNS çözümleyicinin de operatör olması lazım. Girilen kaynağı DNS'e göre belirliyor anladığım. Direk IP bağlantısında ne yapıyor, o zaman bilmiyorum. Belki onları ücretlendiriyor.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Olabilir hocam.

  • Herkes de akıl vermeye kalkıyor yok şöyle kullan yok böyle kullan yok TURKCELL şahane muhteşem off hem de nasıl güzel bilmemne....


    Ben memnun değilim ! Yaptığı resmen adilik ! Paketin yenilenmesine 1 gün kala güncel veri sunamayıp müşterisinin iradesinin yerine kendini koyup 1 GB interneti 50 tl ye kakalayıp ertesi gün de BANA ne BANA ne koskoca TURKCELLim ama iptal etmem sana cayma hakkını vermem sözleşme imzaladın hapı yuttun yaparsa

    Benim gözümde AHLAKSIZ ve DEĞERSİZ DOLANDIRICI bir operatörden farksızdır... Bunlar hep biz de şöyle teknoloji var böyle teknoloji var diye övünüp insanların gözlerini boyamadılar mı? DEPREM zamanı DRONECELL diyorlardı hani nooldu? Bir çok operatör orta baz istasyonu paylaşımı yapalım dediler TURKCELL ben yokum demedi mi?


    Yani bana akıl vereceğinize yapılana yanlış diyebilin. Bizler böyle kurumların yaptıklarına bir de hak verecek olursak daha çoook sömürülürüz ! Kanunlar BTK aslında sen böyle sözleşme yapamazsın demeli ama nerdeee biz de insanlar memnun !


    Elbet o sözleşme bitecek ! Beni eşimi çocuklarımı ve yakın çevremi kaybetti TURKCELL şikayet var a bakacak olursak benim gibi binlerce kişi var bu durumdan muzdarip..





  • Paket bitince tanımlanan 1gb olmasa kb üzerinden ücretlendirme başlıyor. O daha da pahalı.



    Eşimin telefonunu yeni modeme bağlamayı unutmuşum. O da gelen mesajları bana söylemedi.

    2 kere 250şer lira aşım parası (4-5gb aşım için) ödeyince 20tl verdim. Durdurma özelliği aldım.

    gnç programından oyun oynayarak çok daha ucuza internet alıp kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 27 Ağustos 2023; 20:37:48 >
  • muyguc M kullanıcısına yanıt

    Turkcell in ülke genelinde kaliteli olduğunu söyleyen arkadaşlar var ya yani hayretle izliyorum onlari. Burda Turkcell çalşanlari var onlar pohpohlayıp dururlar kaliteli ayağına Turkcell böyle oldu şöyle iyi şöyle büyük şöyle daha çok işte kaliteli falan filan gibisinden yazarlar çizerler sen onlara bakma. Turkcell grubundan maaşlı personel onlar kendi ya da onların çalışanı galiba çünkü Turkcell in kendi CEO'su ile herhalde

    Şatafatlı reklamlarla insanların gözünü boyamaktan öteye gidemiyor .

    böyle sorunlar yaşamamak için aşımsız tarife kullanırım .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size katılıyorum. Fan boylar var ve gözleri kör kulakları sağır gibi savunuyorlar. Olsun varsın savunsunlar görünen köy kılavuz istemez Turkcel eski turkcell değil. Kapsama alanı desen artık neredeyse her operatör belirli bir kapsama alanına erişti. Müşteri memnuniyeti desen o da kalmamış. Sunulan hizmet desen diğer operatörler aynı hizmeti yarı fiyatına yakın sunmakta...


    Mevcut durumda ya kendilerini geliştirecekler ya da müşteri kaybetmeye devam edecekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.