Şimdi Ara

Turkcell, Lifecell’i Fransızlara satıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell, Lifecell’i Fransızlara satıyor!
    Turkcell, Ukrayna’da hizmet veren iştiraki Lifecell’i Fransız şirket NJJ Capital’e satıyor. Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınladığı açıklamada çeşitli detaylara yer verdi.



    lifecell LLC, LLC Global Bilgi (çağrı merkezi) ve LLC Ukrtower (baz istasyonları) şirketlerinin tüm hisseleri, tüm hakları ve tüm borçlarının NJJ Capital’e devri için sözleşme imzalandı. Hisse devir işlemi henüz tamamlanmadı. Yapılan açıklamada, hisse devir işleminin devam ettiği ve taraflar arasındaki müzakerelerin, sözleşmenin durdurulması gibi sonuçlara ulaşabilecek belirsizlik taşımasından dolayı daha fazla bilgi paylaşılmadığı ifade edildi.



    Ayrıca Bkz.Özel İletişim Vergisi ve Telsiz Kullanım Ücreti zamlandı



    Turkcell’in Lifecell’i ne kadara sattığı bilinmiyor. Basında yer alan haberlere göre satılan hisselerin nominal değeri Lifecell için 333,4 milyon dolar, Global Bilgi Ltd için 1,239 milyon dolar ve Ukrtauer Ltd. için 51,453 milyon dolar değerinde olduğu ifade ediliyor.



    Turkcell, Lifecell’i Fransızlara satıyor!
    2023’ün üçüncü çeyrek raporuna göre Lifecell’in 9,1 milyon aktif abonesi bulunuyor. ARPU (kullanıcı başına ortalama gelir) göstergesine göre bir aboneden ayda ortalama 113,7 UAH gelir elde ediliyor. Lifecell, Mobil Dünya Kongresi 2023’te “acil durumları veya insani durumları destekleyen inovasyonları yapan en iyi operatör” ödülü almıştı.



    Turkcell'den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



    "Şirketimizin 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde; Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte NJJ Capital'e devri için hisse devir sözleşmesi 29 Aralık 2023 tarihinde imzalanmıştır. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır. 



    Hisse devri konusunda taraflar arasındaki müzakerelerin sözleşmenin akdi ile sonuçlanmasına kadar işlemin belirsizlik taşımasından dolayı, yatırımcıların yanıltılmaması ve Şirketimizin pazarlık gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, 9 Mayıs 2023 ve 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile söz konusu bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir."









  • Satışlar açılmıştır :))

    İlk göze hitap eden acayip para kaynağı bir şirket devamında varlık fonundaki diğer şirketler getireceği paranın önemine göre sırayla satılabilir. İzleyin ve görün. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tr Vodafone'dan da beklesek böyle bir hareket.?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 532'yi arayınca hala lifecelle internetin sonsuz dünyasına hoş geldiniz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Bu Ukrayna merkezli iştirak, Turkcell bir ara Lifecell markasını Türkiye'de kullandı ama ömrü uzun olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    Benim okuduğuma göre Lifecell'in satışı uzun süredir düşünülüyor. Ama bundan bağımsız dediğiniz doğru.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt
    Nasıl iyi para çıkar değil mi bu şirketlerden :)) Dolar fazlasıyla artacak, TL pul kadar değeri kalmayacak sonra çekirdek çitleyerek herşeyimizi beleşten biraz pahalıya yabancılar satın alacak. Bu filmi defalarca izledik. Geçmiş olsun ne diyim.

    TVF’ye şu ana kadar devredilen kurum ve kaynaklar hangileri bir hatırlayalım: ZİRAAT BANKASI: yüzde 100 hissesi; HALK BANKASI: Hazine’nin elindeki yüzde 51.11 hissesinin tamamı; BORSA İSTANBUL: Kamuya ait yüzde 73.6 hissesi; THY: Yüzde 50.18’i halka açık olan THY’nin kamuya ait yüzde 49.12 hissesi; BOTAŞ: Tamamı; TPAO: Tamamı; TÜRKSAT: Tamamı; TÜRK TELEKOM: Yüzde 61,68’i; PTT: Tamamı; ETİ MADEN: Tamamı; ÇAYKUR: Tamamı; TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ: Türkiye Jokey Kulübü’nün yurt içi ve dışında müşterek bahis düzenlemeye ilişkin yetkileri ile elindeki gayrımenkuller de aynı OHAL kararnamesi ile TVF’ye devredildi.KAMU ARSALARI : Antalya, Aydın, Muğla, İzmir, İstanbul, Isparta ve Kayseri’deki toplam 2 milyon 290 bin metrekarelik 46 adet kamu arazisi üzerlerindeki tahsisler kaldırılarak TVF’ye devredildi.[2] Bu firmalar Türkiye Varlık Fonuna devredildikten sonra ise adeta içleri boşaltıldı. Kar eden kuruluşlar kısa bir süre içinde inanılmaz zararlar gerçekleştirdi. PTT, Çaykur fona devredildikten sonra en çok zarar eden şirketlerden oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    TVF bünyesindeki şirketler çatır çatır gidecek. Zaten ülkeyi zarardan başka bir şeye sokmayan Varlık Fonunun sonuçta ülkeye en ufak faydası olmamış olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt
    Zarar ettirmesin, zararları vatandaşa kitlenmesin ona da razıyım. İhale gariban vatandaşa kalacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GENERALCELL kullanıcısına yanıt

    Önünde hukuki engeller olmasa Vodafone Türkiye'yi alacak tek kişi Cem Uzan'dır. Telsim'i yeniden kurar o zaman.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 3 Ocak 2024; 4:15:17 >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Turkcell, Lifecell’i Fransızlara satıyor!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.