Şimdi Ara

TURKCELL MOBİL ÖDEME YÖNTEMİNİ KULLANMAYA BAŞLAYAN DOLANDIRICILARA DİKKAT! 6662

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • teakolik.com sitesinden alıntıdır. Aynı durumu benim eşim de yaşadı ve 65 TL dolandırıldık. Buyrun okuyun bilinçlenin.

    Operatörler Milletin Dolandırılmasına Nasıl İzin Veriyorsunuz?
    Yazar: TEAkolik Tarih: 05.05.2012 20:21 Güncelleme Tarih: 05.05.2012 22:13 Yorum: 28cyber-dolandiricilik
    Bugün sizlere gerçek bir olaydan bahsetmek istiyorum. Turkcell ile başımızdan geçen bir olay… Amcama internet kullanmasını öğrettik, iyi mi ettik kötü mü ettik bilmiyorken bugün başımızadan kötü bir olay geçti. Kendisi Turkcell kullanıcısı ve Facebook üzerinde arkadaşları ile sohbet ediyor. Birkaç dakika önce Facebook üzerinden bir arkadaşı ona

    _…

    _Sen Turkcell kullanıcısı mısın? Faturalı mısın?

    _Evet

    _Şu şu numaradan sana mesaj gelecek

    _Evet geldi

    6662 üzerinden gelen mesaj

    Hattınızı Turkcell Mobile Ödeme Servisine açmak ve SB Mobile Payment üzerinden 100TL karşılığında SB Mobile Payment satın almak için bu mesaja evet yazarak cevaplayın.
    _Abi şimdi Evet yaz gönderir.

    _Gönderdim…

    3 mesaj birden geliyor..

    Teşekkürler Zong ödemesi gerçekleşti İşlem kodu JZWEFX destek support.tr@zong MH:0212 266 9890
    Zong ile 200TL’ye FB Mobil Payment Satın Alıyorsunuz bu işlemi onaylamak için şimdi Evet yazıp cevaplayarak işlemi tamamlayınız.

    Hattınız Turkcell Mobil Ödeme servisine açılmıştır.

    Sevdiği ve güvendiği bir arkadaşı olduğu için güvenip cep telefonundan her dediğini yapmış. Fakat muhabbet devam ettikçe asıl kişi olmadığını fark etmiş. Telefon açıp sorduğunda olayın aslı anlaşılıyor… Adamın hesabından milleti dolandırmaktalar.

    Turkcell’i arıyoruz ve bize…

    Biz aracılık yapıyoruz, yapabileceğimiz bir şey yok savcılığa başvurun ya da onları arayın. Denilmekte. Yani kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Verdikleri numarayı aradığımızda ise karşımıza çıkan kişi

    6662 mobil servisi bize ait değil bizde böyle bir işlem yok. (0532 755 88 5x) Şeklinde cevap veriyor.

    Tekrar Turkcell’i aradık onların numarası bu diyor ve iddia ediyor… Aradığımız telefon numarasında çıkan kişi ise bu numaranın kendilerine ait olmadığını tekrar tekrar söyleyerek 6662 servisini vermediklerini belirtiyor.

    Şimdi söyleyin bakalım Operatörler milletin dolandırılmasına nasıl izin veriyor?

    Ben eğer hat sahibi olarak sana başvurdum ve bu hattan biraz önce dolandırıldığımı söyledim. Yapılan işlemi faturalandırmadan iptal etmeni söylüyorsam sen nasıl bunu yapamayacağını söylersin? İşlemi neden iptal edemiyorsunuz? İki dakika önce gerçekleşen işlem dolandırıldım kardeşim iptal et. Ay sonu faturayı bana kesen sensin onlar değil ki? Ödeme yapma onlara işlemi kapat! Yok olmaz iptal edemeyiz.

    Ne biçim hizmet bu?

    Not: Facebook’taki arkadaşa ulaştık, 200 kişiden fazla kişi dolandırılmış ve bu yüzden herkes savcılıkta dava açmakla uğraşıyor. Adam neye uğradığını şaşırmış hiçbir şeyden haberi yok!

    Ey Turkcell bu mudur hizmet vermek? Umarım bu yazıyı okursunuz ve 0532 266025X numaramızdan gerçekleşen 200TL lik (100+100) iptal edersiniz. Aksi takdirde yaptığınız ne size ne müşterilerinize yakışır! En azından bu konu hakkında binlerce insan mağdur ve biliyorken bir şey yapmanız gerek miyormu?

    Sadece Turkcell değil! Binlerce insan bu konuda mağdurken, dolandırılmışken 2 dakika önce yapılan işlem nasıl iptal edilemez? Tamam bir aptallık ettik. Fakat bunu 5 dakika sonra size döndüğümde nasıl çözemiyorsunuz? Bakın dijital dünyada PayPal’a adamlarda bırak 1 kuruş bile olsa geri ödüyorlar…

    Ben ürün satın alıyorum 15 gün sonra götürüp geri iade ediyorum. Telefonumdan bir ürün satın aldığımda 2 dakika içinde iptal ettirme hakkım yok mu? Üstelik paketinden bile çıkartılmamış? Bunu bana sağlamıyor musunuz?







  • Bu ülkenin saf ve temiz insanları bir anda kendini ileri teknolojinin kucağında hazırlıksız bulunca bazı o.ç. zihniyetinde ki mahlukların da bunu fırsat olarak bilmemesi imkansız herhalde. Operatörlerin yaptığı bazı hataların bazen aldıkları cezaların da tv de haber konusu yapılmamasının da bu yönde ki dolandırıcılıkların artmasına sebep olduğu da gün gibi aşikardır. Devletimiz acilen ve özellikle yasal kılıfla bezendirilmiş dolandırıcılara gerekli caydırıcılığı sağlayacak yasayı çıkarmadığı sürece bu böyle devam eder gider herhalde.

    Şimdi ben tüketici mahkemesine versem ne gibi bir sonuç çıkar? Operaör yetkilisi diyecek ki savunmasında ben ne yapayım benim üzerimden değil başka bir web sitesi üzerinden ürün satın almış benim mobil ödeme sistemimi sms ile açtırıp kullanmış diyecektir. Sonuçta ortada ne mal ne de hizmet alımı var DOLANDIRILMA HİZMET alımına biçilen bir değer olsa gerek. Hiç te sevmediğim biri olan Yılmaz ÖZDİL e artık buradan selam etmek ve özür dilemek isterim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.