Şimdi Ara

Turkcell, Mobil Onay Kodu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İş Bankası, internet şubesi girişindeki onay kodu Turkcell hattıma gelmiyor. Numaram sistemde doğru olmasına rağmen mesajı alamıyorum. Numara Taşıma ile Turkcell'e geçmiştim. Acaba bu konu Turkcell ile mi ilgili yoksa Banka ile mi? Başka bir forumda bir kullanıcı da aynı şikayetten yakınıyordu ve İş Bankası müşteri hizmetlerini aradığında yaklaşık 4 gün sonra, mesajların gelmeye başlayacağını söylemişler.. Ben şuan bankacılık işlemlerimi gerçekleştiremiyorum, eğer böyle bir durum varsa 4 gün bekleyip işlemlerimi erteleyeceğim. Böyle bir sorun yaşayan ve müşteri hizmetleri ile görüşmüş bir arkadaş var mı? Açıkcası müşteri hizmetleri ile görüşme durumum yok şuan o yüzden sizlerden bilgi rica ediyorum.



  • Bankamatiklerden telefonunuzu aktif hale getirebilirsiniz. 4 gün beklemenize gerek kalmaz.
  • Sorunu çözmüştüm buraya yazmayı unutmuşum. Mobil Onay Kodu için Numarayı taşıdığımdan dolayı bloke konulmuş ve bankamatikler aracılığı ile kaldırılabiliyormuş. Yine de vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim..

    Edit: İŞ Bankası kendisi açtı kullanıma, bankamatiğe gitmeye gerek kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImpuLsiv -- 28 Ekim 2011; 22:37:50 >
  • Benim de başıma geldi daha 2 gün oluyor. Numaramı taşıdım turkcell'e alışveriş yapacağım, hiç bir şifre vs gelmiyor kaç defa denedim. Sonra buradan sizlerin yazdıklarına dayanarak bankamatiğe gittim. Numaram bloke falan olmamış. Tekrar alışveriş yapmam gerektiğinde denerim. Yine olmazsa ya ararım müşteri hizmetlerini ya da bankaya giderim.
  • hkhhhı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.