Şimdi Ara

Turkcell Superonline Gerçeği. Buyurun, Takdir Sizlerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme: 13:04:2022

    Dün Tüketici Hakem Heyetinden karar gelmiş. İnanılır gibi değil ama bu durum hepinize bir örnek olsun. Taahhüt bittikten aylar sonra bu süreç başlamış olmasına ve yeni bir taahhüt yapılmamasına rağmen Turkcell Superonline itiraz olarak taahhütlü bir müşteri olduğumuzu ve taahhütten çıkmamızı talep ettiğimizi ve faturaların buna istinaden yansıtıldığını tüketici hakem heyetine belirtmiş ve hakem heyeti buna dayanarak itirazımızı reddetmiş.

    Yani, YALAN BEYAN vererek kararın şimdilik aleyhimize olmasını sağlamışlar. Düşünün, milyonlarca abonesi olan devasa bir marka ve bile bile yalan beyan vererek yanıltıyor ve farklı karar çıkmasını sağlıyorlar.

    Çeşitli deliller ve daha ayrıntılı açıklamalar ekleyerek karara yeni bir itiraz yazdık.

    Tüketici Hakem Heyeti burada nasıl bir karar vermiş bilmiyorum. Yani onların yalnızca taahhütlü müşteri demiş olmalarına karşı hiçbir taahhüt kanıtı olmadan mı bu kararı vermişler yoksa Superonline sahte bir taahhüt mü sunmuş bilmiyorum ama haksızca ödenen o paralardan sonra yalan beyan vererek bir kararı yanıltmış olmaları tamamen mide bulandırıcı bir durum!!!

    Turkcell Superonline konusunda bundan sonra bu emsali düşünerek ona göre hareket edin. Yalana başvurarak haksızca para toplayan bir markaya ne kadar güvenilir artık siz düşünün.

    İtirazımızı yaptık. Buna rağmen tekrar bir yalanla aksi karara sebep olurlarsa sorun onlar değil ülke ve içinde bulunduğumuz sistemdir.


    ______13.04.2022________________________________________________________________________




    Değerli dostlar, vaktiniz ve ilginiz varsa buyurun okuyun. Ona göre Superonline düşünenleriniz kararını versinler.


    2014 yılından beri evde Superoline internet kullanılıyor. Aboneliğin üzerine olduğu kişi evlenip gidince taahhüt süresinin sonu geldiğinde o evde yaşayanların taşınma durumu olduğu için taahhüt yenilenmiyor ve bir miktar fazlası ücret karşılığında taşınana kadar aynen devam edilebileceği talep ediliyor.

    Aylık 102 Lira olan 20-25 mbps internet sonraki ay 127 Liraya yükseliyor. Yani yeni taahhüt yapılmıyor. Neyse, internetsiz olmaktansa gidene kadar böyle biraz fazlasını verip kullanırız deniliyor.

    2 ay sonrasında fiyat aniden 229 Liraya yükseliyor. Bu durum sonrası üzerine kayıtlı olan kişiye iletildiğinde O da iptal başvurusu yapıyor. Ancak ödenmemiş fatura olduğu için iptal başvurusu kabul edilmez deniyor. Biraz gecikmeli zaman sonrasında fatura ödeniyor ancak tekrar iptal talep edildiğinde ikinci bir 229 Liralık fatura kesildiği söylenip iptal talebi işleme alınmıyor.

    Zaten o ikinci kesilen fatura ödenmediği için de bir süre sonra internet hizmetini kesiyorlar.

    Sonrasında 3 ay boyunca hem internet hizmeti vermeyip hem de her ay için 229, 233, 239 Lira gibi fatura bedelleri yansıtmaya devam ediyorlar.

    Geçen hafta hat sahibi aranıp 3 fatura bedeli olan 697 Liranın 10 Kasım tarihine kadar ödenmesi gerektiği aksi halde icra takibine başlanacağı söyleniyor.

    Ayrıca, fatura sorgulama yapıldığında da bir tane daha yeni fatura kestikleri ve toplam 4 fatura olduğu görülüyor.


    Yaz aylarından beri kesilmiş bir internet, verilmemiş bir hizmet ve verilmemiş hizmete karşı her ay faturaya yansıtılan fahiş bir bedel!


    Şimdi işin ilginç kısmına gelin, bugün Facebook'tan Turkcell Superonline ile iletişime geçip durumu izah ettim. Açık fatura olsa bile talep karşısında iptalin talebinin yapılması gerektiğini belirttiler.

    Turkcell Superonline Gerçeği. Buyurun, Takdir Sizlerde


    Daha sonrasında ise '' Bu durumla ilgili açılan herhangi bir kayıt bu zamana kadar olmamış.'' diye bir yanıt verdiler.

    Turkcell Superonline Gerçeği. Buyurun, Takdir Sizlerde

    Oysa iptal talebinin yapıldığı telefon görüşmesi ve en açık şekilde buna ret yanıtı verilen Superonline'ın SMS'i halen duruyor.

    Turkcell Superonline Gerçeği. Buyurun, Takdir Sizlerde


    Yani hem bugünkü yazışmada taahhüt bitimi sonrasında talep olduğu takdirde ödenmemiş bir fatura olsa bile abonelik iptal talebi yapılır ve yapılmalıdır diyerek bunu kabul ediyorlar, hem de bunu yaptığımıza dair delil sunmamıza rağmen sonrasında bunu inkar edip gerekeni yapmıyorlar ve halen hizmet verilmemiş olan ayların fahiş fatura bedellerini ödememizi bekliyorlar.


    Superonline'ın Facebook sayfasına baktığımda benzer durumu yaşayan sayısız insanın şikayet ve sitemini gördüm. Sadece birkaç tane örneğini buradan görebilirsiniz.

    Turkcell Superonline Gerçeği. Buyurun, Takdir Sizlerde



    Buna rağmen geçen haftalarda pazarlama amaçlı kapıyı çalan Superonline temsilcisine bu durum anlatılırken ''Tamam, siz yeni taahhütlü bir abonelik alın, yaşanan mağduriyetinizi gidermek için sizden ilk 2 ay fatura bedeli almayız'' deniyor.

    Eh, kaz gelen yerden tavuk esirgenmez. Ne de olsa herhangi bir iptal durumu karşısında seni aylarca oyalayıp önceki bedelin 2-3 katı fazlası faturayı her ay sana yansıtıp sonra da tehdit ederek alacaklar ya, elbette seni bir şekilde ikna etmeye çalışırlar...


    Yani ortada tüketici hakları kanununa aykırı birçok durum var. Taahhüdü sona eren bir aboneliği zoraki şekilde devam ettirmek. Hizmeti sona erdirip sonraki aylarda verilmemiş hizmet için fahiş fiyattan fatura kesmek.

    Takdir sizlerin. Ona göre düşünüp değerlendirin. Elinizi uzattığınızda kolunuzu kaptırıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 13 Nisan 2022; 23:45:18 >







  • 10 Kasım'da 3 fatura bedeli olan 700 Lira ödendi.

    Bugün gidip iptal başvurusu yapıldı ve hem 1 adet daha 239 Lira fatura hem de sonraki 7 gün için 100 Liranın üzerinde bir fatura daha yansıtıldı. Toplam 300 Liranın üzerinde.

    Modem vs. teslim edildikten sonra kalan haraç paraları da ödenecek.

    Yani 4 aydır kapalı tuttukları ve kullandırtmadıkları internet için toplam 1000 Lira üzerinde bir fatura bedeli.


    Bu faturalar ödenip iptal işlemi sonuçlandıktan sonra gerekli tüm belgeler ve açıklamalarla tüketici hakem heyetine şikayet edilecek.

    Sonrasındaki sonucu buradan sizlerle paylaşacağım.


    Hak, vicdan, insanlık ve adaletle ilgili tek bir duruşu olmayan bu kuruluşa bundan sonra adım atarken birkaç kez düşünün! Yaşadığımız süreci sizlerle paylaştım. Aylardır emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Faydalanamadığımız şey için dünya kadar para aldılar.

    Elbette bu paralar geri alınacak. Buna kuşkum yok! Fakat burada paradan daha önemli ve düşündürücü şeyler var.

    Allah bunları durdursun da böyle insan hakkını gasp etmeye fırsatları kalmasın.





  • Şu tarz videoları izlemenizi tavsiye ederim belki bi fikir verir.


    https://www.youtube.com/watch?v=ZhBi3X1zawM

  • Usta biraz okudum ama olay gerçekten karışık . Özet gelseydin keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bunu da izleyeceğim. Zaten son işlemler tamamlandıktan sonra tüketici hakem heyetine başvuru yapacağız. Eğer bir su damlası kadar bile adalet varsa oradan lehte bir karar çıkar, ki zaten öyle olacağını düşünüyorum.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Aslında karışık değil ama anlaşılır ve fikir verici olsun diye çok ayrıntı yazdığımdan belki okuması yorucu oluyordur. Çünkü son yıllarda çoğumuz kısaltma kelimeler ve cümleler kullanmaya alıştık.

    İşin aslı, taahhüt bitimi sonrasında hemen normal fiyatın 2 buçuk katı fazlası fatura kesiyorlar. İptal talep edildiğinde ödenmemiş faturanız varken iptal talebi alamayız diyorlar. Belki bir hafta ya da 10 gün sonrasında fatura ödenip tekrar iptal talebi yapıldığında ikinci faturayı kesip tekrar o faturanın ödenmesini bekleyip iptal talebini işleme almıyorlar.

    O süreçte ödenmeyen fatura olduğu için interneti kesiyorlar ve sonra öylece kalıyor... Takip eden 3 ay boyunca hem internet kesik hem de her ay için 229 Lira fatura kesmeye devam ediyorlar.

    Yani, fiyat normalin 2 buçuk katı üzerine çıkarılıyor, ödenmeyen fatura var diye oyalıyor ve iptal talebini işleme almıyorlar. 4 ay boyunca hem interneti kesip hem de verilmemiş hizmet için her ay 229 Lira fatura kesip sonra da faturaları ödeyin yoksa icraya vereceğiz diye tehdit ediyorlar.

    Bunu yapan Turkcell Superonline.





  • Mide bulandırıcı olan yeni gelişmeyi konu başlığı altına güncellemeyle ekledim.

    Yalan beyan vererek bir davayı kazanma yoluna giden bir markanın bundan sonra kapısının yakınından geçmek bile hatanın en alasıdır!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.