Şimdi Ara

TURKCELL...Tahattütlü Telefondan Vazgeçme!! YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeri değil ama burası aktif şekilde kullanıldığı için burda açtım konuyu.

    Bana bi akrabam turkcell den 2 yıl tahattütle hediye telefon almıs.ancak cok fazla fiyat farkı olmus halıyle.benimde gönlüm razı olmadı.bu telefonu idae etmek istiyorum
    ancak kabul etmiyolar.telefon alınalı 3 gün oldu.geldıgı gıbı duruyo.kullanmadım acmadım bıle telefonu.

    akrabama soylemeden aldıgı yere Gidip kendim konustum : yok biz sözleşme yaptık telefona imei tanıttık sen bunu kullan iyi telefon deyip gönderdiler beni.

    Bende "iade edelim bunu die" akrabaya soylemek istemiyorum direk ayıp olmasın die.once iyice bi arştırmak istedim.

    Hakkım varmı benim iadeye.

    Bilenler bu işlerden anlayanlar durum nedir ŞİMDİ??
    .
    .
    .



  • Eski bir Turkcell çalışanı olarak söylüyorum işiniz gerçekten çok zor.

    Taahhütü sadece alındığı dakikada bozabiliyorlar. Hatta tanımladıktan sonra 15 20 dakika içinde bayi hattı aranıp müşterimiz almak istemedi veya telefon arızalı çıktı diyerek iptal ediyorlar. 1 gün geçmiş olsa dahi taahhüt iptal etmiyorlar.

    Sizin yapacağınız cihazın faturaya yansıyacak toplam bedelinin size kesilen fatura ile aynı olması ve tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız.

    Tüketici hakem heyeti sizi haklı bulacak ve faturada yazan toplam tutarı bayi size nakit ödeyecek. Siz isterseniz o parayı harcayın isterseniz taahhütü iptal ettirip cihaz bedelini faturaya yansıtıp tek seferde ödeyin. Ama kesinlikle şuna dikkat edin.

    Mesela cihazın aylık ödemeleri 50 TL 24 Ayda 1200 TL'ye tekabül ediyor. Ama faturanızda size 1000 TL 900 TL gibi birşey yazmışlar. İşte sorun burda. Onun içinde Maliye bakanlığına şikayette bulunun. Aldığım ürün bedeli kadar fatura kesmediler düşük fatura kesip vergi kaçırıyorlar diyerek direkt bayiyi şikayet edin. Maliye bir güzel cezayı kesiyor bayiye.

    Ayrıca bayi size sözleşmenin bir örneğini vermesi gerekiyor. Kaçarı yok bunun. 1 nüsha kendisinde kalıyor. Bir nüsha Turkcell arşivine gönderiliyor. Bir nüsha da sie veriliyor. Sözleşmede cihazın toplam bedeli yani sizin ödeyeceğiniz bedel belirtiliyor. Size kesinel maliye faturası ile oradan karşılaştırabilirsiniz.

    Bizim de başımıza çok geldi bu şekilde.

    Tek çözüm noktası yukarıda anlattığım gibi ürün bedelinin tamamının faturada yazması ve tüketici hakem heyetine gitmeniz. Tamamen haklı durumda olacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 10 Mayıs 2015; 16:19:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.