Şimdi Ara

Turkcell Tim pasaport kaydı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yurt dışından sim kilitsiz bir adet iphone 4 edindim. Cihaz benimle birlikte İstanbul da ancak kaydı yapacak olan arkadaşım pasaportuyla beraber Alanya da. İmei numarasını kendisine ilettim ve benim adıma kayıt yapmak için Alanya da Tuluklar adlı TİM'e gitti. Burada öncelikle kendisinden Türk vatandaşı olmasına ve pasaportunu yanında getirmiş olmasına karşın ikametgah istemişler. Gitmiş almış. Sonra yeni bir Turkcell hat almasını istemişler. Beni aradı bunun gerekli olmadığını hatta ikametgah isteğinin de gerekli olmadığını söyledim ve 4440532 numaralı müşteri hizmetlerini arayıp teyit ettirdim. Sonra bu isteklerinden vazgeçip pasaport üstünde yer alan damganın silik olduğunu emniyetten kayıt alınmasını istemişler. Bu aşamadan sonra da cihazın da yanında olmasını istemişler. Cihazın İstanbul da olduğunu söyleyince kayıt yapılamayacağını söylemişler.Ben bunun üzerine Alanya da ki o bayii aradım ve bu isteklerinin sebebini sordum ve yetkili biriyle görüşmek istediğimi şikayette bulanacağımı söyledim. Telefon suratıma kapatıldı.Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturdum. Merak ettiğim yapan eden varsa bu olayın prosedürü nedir? Daha önce bir adet iPad kaydı yaptırdım ve ne cihaz ne de fatura istenmişti. imei numarasını ve pasaport sahibiyle beraber pasaportun gösterilmesi yeterli olmuştu. Allah aşkına bilen biri haklı veya haksız olduğumu söylesin çıldırmak üzereyim. Cihaz da kullanıma kapandı bu arada. Tekrar açılacağı söylendi ama sanırım biraz uzun sürebiliyormuş BTK onayı...







  • Arkadaşlar yok mu yardım edecek olan ?
  • sadece timlerde mi oluyor bu kayıt olayı?.. acaba hangi tuluklarda oldu bu olay? hacette olan mı? tulukların sahibinin kızı arkadaşım olur. yarın ona açarım konuyu. ama mesela hacettekinin karşısında bi telefoncu var. kuyumcunun sol tarafında. oraya danışmanızı öneririm. ipadini orada kayıt ettirtmişti arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam
  • o bayii halt etmiş... Sadece pasaport + pasaport sahibi + imei no yeterlidir... Ha bir de sms teyidi için turkcell hat lazım yanınızda o hatta şifre geliyor... Keşke başka bayiye de gitseydiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M i M -- 15 Mayıs 2011; 0:13:44 >
  • ısrar ediyorlarsa ben şöyle yaptım siz de deneyebilirsiniz, kutuyu içinde telefon kulaklık falan hiçbirşey olmadan bir güzel jelatinleyip kaydı yaptırıcak olan bursadaki tanıdığıma yolladım ve onunla birlikte kayıt için gitmesini ve cihazın kendinin olmadığını söyleyerek hiçbir şartta cihazın kutusunu açamayacağını belirtmesini kutunun üzerinden imei'ye bakmaları gerektiğini söyledim. sonuç = benzer şekilde kıllık yapıp cihazı isteyen bayiden kayıtlı bir iphone4
  • evet hacette ki tim de oldu. avea da kayıt yaptıracağız pazartesi günü ama delirttiler cidden. şimdi benim telefonum kapanmış durumda kayıt sonrası çok geç açılmaz di mi? 1 hafta içinde açar mı btk acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: solarfall
    evet hacette ki tim de oldu. avea da kayıt yaptıracağız pazartesi günü ama delirttiler cidden. şimdi benim telefonum kapanmış durumda kayıt sonrası çok geç açılmaz di mi? 1 hafta içinde açar mı btk acaba ?

    Zaman zaman gecikme olabiliyor,hiç belli olmuyor,ama 1 haftaya açarlar diye umuyorum
  • ben onlarca cihaz kaydı yaptım kimse bir koşul istemedi pasaport ve sahibinin imzası hariç
  • Bende telefonu yeni kaydettirdim, sadece pasaport kimlik ve imei noyu istediler. Yalnız telefonun kaydolduğunu nasıl anlıcaz,www.mcks.gov.tr de telefon: Yolcu beraberi kaydedilen cihaz olarak gözüküyor. ve turkcell time başvurduktan yaklaşık 2 saat sonra bu yazı göründü, şaşırdım bu kadar hızlı olmasına.
  • arkadaşlar ben bugün Turkcell tim de bir kayıt yaptım hem 20 tl. aldılar hemde kayıt evrakı filan vermediler kayıt evrakı niye vermiyorsunuz dediğimde öyle bir şeye gerek yok dediler,ayrıca pasaporta kayıtlı cihaz veya mühür vurulmamıştı bayi tarafından. bende itimat ettim işyerinden ayrıldım...ama kayıt hızla yapılmıştı dakikalar içerisinde, imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen cihaz diye kayda girmişti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 14 Mayıs 2012; 17:58:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SİYAHSANCAKLI

    arkadaşlar ben bugün Turkcell tim de bir kayıt yaptım hem 20 tl. aldılar hemde kayıt evrakı filan vermediler kayıt evrakı niye vermiyorsunuz dediğimde öyle bir şeye gerek yok dediler,ayrıca pasaporta kayıtlı cihaz veya mühür vurulmamıştı bayi tarafından. bende itimat ettim işyerinden ayrıldım...ama kayıt hızla yapılmıştı dakikalar içerisinde, imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen cihaz diye kayda girmişti..

    bende aynı sekilde bayııye itimat edip cıkmıstım ama simdi yani 3 ay sonra tel kapandı. bayıı ben dosyaları gonderdim diyor BTK gelmedi dıyor ne yapmak gerekir bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.