Şimdi Ara

Turkiye'de daha pahali satilan Turk MALlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gecen bir akrabam kendini iyi hissetmedigi icin alisverisini Migros sanal marketimden online yaptigini soylemisti. Ben Turkiyede yasarken haftalik alisverisimi genelde Migros ve Begendikten yapardim. Belli urunler icin uygun market ve kampanyalari kovalasam da mutfak alisverisinin yuzde 80ini herhalde migrostan yapardim. O zamanlar eve servis olayi yoktu, olsa hepsini online hallederdim.

    Neyse su an Hollanda'dayim ve bugun merak ettim, burada aldigim urunleri Migros Sanal Marketim'de siparis versem ne kadar odeyecegime baktim. Bazi urunlerin birebir aynini buldum ama bazi marka ve kaliteleri tutturmak zor oldu tabi. Onlarda da migrostaki en ucuz urunu sectim.

    Bugun Hollanda'da, 58 Euroya yaptigim alisverisi Migros'ta yapsaydim tam 185 Turk Lirasi odeyecektim. Yani bugunun kuruyla, yaklasik 66 Euro. Yani yuzde 14 e yakin daha fazla.

    Bu husus uc acidan onemli:
    1- Turkiye'de asgari ucret 1000TLden az, burada ele gecen asgari ucret 1000Eurodan biraz fazla! Bu olceklendirmeye gore ayni alisverisin TRde 55-60 Turk Lirasi tutmasi gerekirdi ki EU seviyesinde bir standarda erismis sayilalim (sayilin).
    2- Fiste goreceginiz uzere urunlerin cogu Turkiyeden geliyor. Ozellikle cay ve Zeytinde ne diyecegimi bilmiyorum. Konula ilgili aklima soyle bir sey geldi, benzer durumlar mi soz konusu acaba!

    http://forum.donanimhaber.com/m_103305121/tm.htm

    3- Bu konuyu acmamin sebebi gecen bir baska konuda Avrupadan ucuza alinabilecek arabalar tartisilirken kur farkini 1 e yaklastiran yaklasimlarda bulunulmustu. Yani oranin 1000Eurosu buranin 1000TLsi "sayilir" diyerek gelir seviyesi farkinin etkisi azaltilmisti. Araba ureten bir ulke olmadigimiz icin bir anlamda 'kabul edilebilr' bir yaklasimdi bu. Ancak su an nicelik olarak da ortaya cikti ki, ozellikle zaruri harcamalar anlaminda boyle bir esitlik sz konusu bile degil.

    Migros gorece pahali bir firma oldugu icin buna itiraz edecekler olabilir. Bunun farkindayim. Ancak gozardi edilmemesi gereken diger bir konu ise urunlerin bir cogunun TR den geliyor olusu. TRden gelmeyenler daha kotu. Et urunleri: guya Turkiye Tarim-Hayvancilik ulkesiydi. Hurma: Iran'a Suriyeye kac km uzaktaki Hollandada aldigim fiyat ortada. Kaldi ki bu kalitede hurmanin cok daha pahali oldugunu biliyorum. Ama migrosta secenek olmadigindan kg mi 30 liradan ezmesini hesaba kattim.

    Demem o ki. Ölmüşsünüz ağlayanınız yok. Keske yasaklarken Avrupayi ornek gosterenler su fiyatlari da Avrupadan ornek alsa...

    Burada Turkiye coh eyi. Turkiye coh gelisti. Eropa bitti. diye bik bik oten tuzu kurulara aciklama yapma geregi duymuyorum ama, sizlerin nasil bir ekonomik gelisim ruyasi gordugunuzu farkedim onunuzdeki secimde mantikli bir hamle yapmanizi saglamak umuduyla burada paylasmak istedim.
     Turkiye'de daha pahali satilan Turk MALlari Turkiye'de daha pahali satilan Turk MALlari









  • Vay arkadas..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiksiniyorum Turkiyeden çürük çarık şeyler bize kalır ucuza avrupaya satarlar kaliteli malları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulke moka sardı yeminle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık çok güzel yazmışsın, bazı öküzler yine anlamayacak ama.
  • faturada hersey turkce :) sasirdim.

    orda ne ce komusuyorsunuz.

    dili ogrenmesi kolay mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi ulan vergi en basitinden bugün eve alışveriş yaptım. 50 liralık yiyecek içecek aldım 8 lira kdv vardı 8 lira kdv ne lan ?
  • en çok fındık ihraç eden ülke biziz!

     Turkiye'de daha pahali satilan Turk MALlari
  • Orijinalden alıntı: fekeme

    ins... 10uncu mesajini yazamadan banlanirsin @farmcanna

    Benim bedduam daha gercekci sanki bakalim benim tanrilar mi guclu seninki mi :)
    KARDEŞ Kafanmı güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farmcanna -- 2 Mart 2015; 1:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    markalar Turkce, ne desinler mahmut mu desinler :)

    Felemenkce

    Ogrenmek isteyene kolay bir dil kendi ulkesinde olunca ama biz gezgin oldugumuz icin Ingilizce isimizi goruyor, kasmiyoruz pek bu dili ogrenmeye.
  • fekeme kullanıcısına yanıt
    tesekkurler.

    fatura bakarak almancaya cok benzettim :)

    iyi gezmeler size umarim banada nasip olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lityanya'da Efes 50 ml teneke bira 1.8 TL civarı, 70 cc Yeni Rakı ise 45 TL civarındaydı, maalesef böyle bir durum var. Neyse ki halk bu durumdan memnun da sesini çıkarmıyor, nasılsa tomarla para var 70 milyonun cebinde.
  • Sanayi ülkesi değiliz ama Tükiye'de gıda ucuz ve kaliteli sözü eskide kaldı. Bu hissediliyor zaten, ama sizinki üstelik Türk ürünlerini Hollanda'da bularak tartışma bırakmayacak bir hesap olmuş. Avrupa'da hizmet pahalıdır, bu sebeple restoran pahalıdır, bazen Türkiye'yi üçe katlar ama market pahalı değil. İsviçre gibi bazı yerler dışında gıda daha pahalı değil daha ucuz. Hatta emlak, ulaşım da daha ucuz. CD'lerden çoğu yerde %5 vergi alınıyor, bazı yerlerde CD ve kitap %0.

    Gıda kalite kontrolünde Avrupa standartlarını yükseltirken biz düşürmüşüz. Avrupa'da gıda standartları şu anda genel olarak ABD'den bile daha yüksekmiş. İstanbul'da bitkin Avrupa'da enerjik hissediyordum... önce kendimlden şüphelendim ama aynı durumlar hep bu seyahatlere denk gelince gıdadan şüphelendim ve yukardaki sonuçlara ulaştım. Özelikle un, buğday pastane ürünleri gibi gıdalarda Avrupa daha kaliteli. Zaten tad olarak da farkediliyor.




  • Litrelik raki amerikada 18-20$.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu güncel tutalım, herkese ulaşsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamlar bu kafayla gittiği sürece bu ülke bir yere varamaz ama çalışıyor der gene gider onlara oy verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uAslAnkara

    Litrelik raki amerikada 18-20$.



    gecen bir toptanci ile tanistim, Turkiye'den ithalat yapiyor Almanya, Hollanda ve Belcika'ya ve buradaki bayilere dagitiyor. Turkiye'den 70lik yeni rakiyi 6 Euro'ya alip, vergisi ivir ziviriyla 8 Euro'ya mal ettigini, burdaki marketlere ise 12 Euro'dan sattigini soyledi. Ben de Hindistanli bir icki dukkanindan 17 Euro'ya temin ediyorum. Pegasus 18'e satiyor.
  • son bir yılda herşeye nerdeyse %25 zam gelmiş
  • Pasaport geçerliliğini uzatma fiyatları. Çeyrek fiyatına yapılabiliyor yurtdışında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.