Şimdi Ara

Türkiye’de göçmen “hacker” dönemi başladı ve ciddi tehlike saçıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de göçmen “hacker” dönemi başladı ve ciddi tehlikeler saçıyorlar
    Siber suç dünyası belki de türünün tek örneği olan bir evrim geçiriyor. Financial Times’ın özel haberine göre Türkiye'deki siber suçlular, on milyonlarca yeni çalınmış kişisel kimlik bilgilerini dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanmak için Rus “göçmen” bilgisayar korsanlarıyla iş birliği yapmaya başladı.



    Türkiye’de göçmen “hacker” dönemi



    Birçoğu eğitimli yazılım mühendisi olan binlerce kişi, Rus devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaş için askere alınma emri vermesinin ardından geçtiğimiz Eylül ayında Rusya'dan Türkiye'ye kaçtı. Türk polisi ve güvenlik araştırmacıları, bu kişilerden bazılarının geçimlerini sağlamak için nispeten düşük seviyeli çevrimiçi dolandırıcılık ve sahtekarlığa yöneldiler. FT’ye göre bu kişiler tespit edilmekten kaçınmak, kazançlarını aklamak ve dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlardan topladıkları kimlik bilgilerini Avrupa pazarına satmak için Türkiye’deki siber suç dünyasıyla güçlerini birleştirdi.



    FT’nin iki polis memuruna dayandırdığı haberine göre son zamanlarda faaliyetlerde görülen artışın Türk polisini soruşturma yapmaya sevk ettiğini, ancak suçluların tespit edilmekten kaçınmak için sofistike çevrimiçi teknikler kullandığını söyledi. Ruslar arasında popüler bir sahil bölgesi olan Antalya'da bulunan yetkililerden biri, "Bir yıldan kısa bir süre içinde ihbarlar çok arttı" ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Büyük bir açığı kapatan iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı



    Bununla birlikte kaynağa göre bu siber çeteler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dikkatini çekmemek veya en aza indirmek için Türkleri dolandırmamaya dikkat ediyor. Bununla birlikte Güvenlik araştırmacıları tarafından Underground Cloud of Logs olarak adlandırılan siber suçluların tercih ettiği pazar yerinin, son aylarda on milyonlarca çalıntı kredi kartı, şifre ve giriş bilgileriyle dolup taştığı belirtiliyor.



    Sofistike teknikler kullanılıyor




    Auren Cyber Israel'de bilgi güvenliği uzmanı Osher Assor tarafından keşfedilen bu hazine, yeni çalınan kimlik bilgilerini Telegram gruplarındaki veri akışlarına kaydolan çok sayıda müşteriye gönderen sofistike bir koddan yararlanıyor. Veriler, bilinen çoğu antivirüs yazılımını atlatan yaygın bir kötü amaçlı yazılım tarafından toplanıyor. Redline olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılımın, video oyunları oynamak için yasadışı web sitelerini veya popüler yazılımların korsan sürümlerini kullanan kişiler tarafından yanlışlıkla indirildiğine inanılıyor.



    Ancak Redline'ın topladığı verileri özellikle değerli kılan, insanların tarayıcılarında bulunan çerezleri veya kişisel olarak tanımlanabilir küçük kod parçalarını da çalması. Bu, siber suçlular çevrimiçi ortamda kurbanın kimliğine bürünmesine ve hatta insanların çevrimiçi alışverişlerini kolaylaştırmak için kaydettiği kredi kartlarını kopyalamasına olanak tanıyor.



    Veriler oldukça yeni!



    Şifrelerin veya kişisel bilgilerin çalınması Türkiye’de yeni bir şey değil. Ancak burada önemli olan verilerin yeni ve hatta neredeyse capcanlı olması. Osher Assor, bu konuda “Şifre ticareti yeni değil, ancak burada benzersiz olan şey, bilgilerin 'taze' olarak gelmesi, her güncellemenin son birkaç saat içinde çalınan yüzlerce ila binlerce günlük veri barındıran bir paket içermesi ve çerezleri 'sıcak' tutması.” dedi.



    FT, yüzlerce Telegram grubunun, genellikle haftada 50 dolar gibi düşük bir ücret karşılığında, yeni kazınmış verilere erişim sağladığını söylüyor. Habere göre adının açıklanmasını istemeyen bir Türk bilgi güvenliği uzmanı, bu Telegram gruplarından birine alıcı kılığında sızdığını söyledi. Bu uzman, yeni gelen Rus hackerların Türk “meslektaşlarına” toplanan büyük miktarda veriyi harmanlamak için sofistike kodlar öğrettiklerini, Türk suçluların ise etkin bir şekilde organize edilmiş veri setleri için daha iyi fiyatlar elde etmek amacıyla Batı Avrupa'daki, özellikle de Almanya'daki bağlantılarından yararlandıklarını söylüyor.




    Kaynak:https://www.ft.com/content/d5ba3c90-c2f2-4d4e-9cf0-b929930ad8f7







  • Ne biçim ensarsınız? Alın evlerinize birer suri, paki, peştun muhacir kardeşinizi, söylemlerinizi eylemlerle tamamlayın, lafta kalmasın, samimi olun. Ama yemez degil mi? Siz de kimin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Peygamberimiz müslüman başkalarının elinden ve dilinden emin olduğu kişidir diyor. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmazsınız ama ne sizin ne de muhacir kardeşlerinizin ne elinden ne de dilinden kimse emin olamıyor.
  • Türkiye'ye başka ülkelerden gelip en faydalı olan kişi sanırım Melissa VARGAS

  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    İyi ki Kuba’dan banlanmis

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Orta Doğu cahilleri internet ‘i kullanmayı da mı biliyormuş ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    Melissa Dünyanın en iyi Voleybol oyuncusu. Erkekler Voleybol takımında olsa yine birinci yapardı eminim.

  • Ohooooo….. Telegram discord instagram vb platformlarda cirit atıyorlar.
    Türkiye’de göçmen “hacker” dönemi başladı ve ciddi tehlike saçıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 11 Eylül 2023; 16:52:53 >
  • Adamlar çoktan dolandırıcılık vs yapmaya başladı bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Haberi okusaydın rus göçmenlerden bahsettiğini öğrenirdiniz.

    Söyleyin o ümit denen ajana birazda yiyorsa rus, ukraynalı, alman, fransız vs ülkedekileri laf etsin. Antalyayı ruslar ukraynalılar bastı ümittende tayfasından da gık yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    ümmetçilerin zoruna gitmiş yine muhacir kardeşlerine laf edilmesi. Arkadaşlar lütfen ortadogulu kafaların arap, paki, peştun vs kardeşlerine laf etmeyin, onların dedeleri memleketimizi kurtarmışlar kurtuluş savaşında, öyle diyolla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonBlade -- 11 Eylül 2023; 20:2:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Ruslardan bahsediyor. Haberi okuyaydın bari

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rus hackerlar diğerlerine benzemez. Kendi ülkelerinde aldıkları sağlam temel matematik becerileri siber dünyaya bağlayarak tehlikeli bir hal alıyorlar.

    Siber dünyasında en önemli olan şey ahlak kavramıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badboy3304 kullanıcısına yanıt
    Ben haberi okudum. Keske sen de cevap verdigin mesajı okusaydın. Benim mesajim habere degil, ortadogululara yanlışlıkla laf edilmesine bile tahammül edemeyip Türk milliyetcilerine içindeki kini kusan ümmetçi birine idi. Ama kime anlatıyorum. Zoruna gittiğine göre sen de aynı kafadasin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Elhamdülillah

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Büyük harflerle yazayım ki okuyasın: RUSLARDAN BAHSEDİYOR. RUSLAR. RUS.

  • badboy3304 kullanıcısına yanıt
    Ne biçim ensarsınız? Alın evlerinize birer suri, paki, peştun muhacir kardeşinizi, söylemlerinizi eylemlerle tamamlayın, lafta kalmasın, samimi olun. Ama yemez degil mi? Siz de kimin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Peygamberimiz müslüman başkalarının elinden ve dilinden emin olduğu kişidir diyor. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmazsınız ama ne sizin ne de muhacir kardeşlerinizin ne elinden ne de dilinden kimse emin olamıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece Rus mu? tüm Afrika ve Asya, günde 10 kez 850 numara arıyor, her gün blokluyorum, yenileri geliyor.

    Haber içeriği güzel ve etkili, teşekkürler farkındalık yaptığınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 12 Eylül 2023; 13:54:14 >
  • Online de artık güvenli kalmak çok zor.

  • Osmanlı'nın İmparatorluk zamanları böyle değildi, hayır o zamanlara özenerek bunları hoş görüyorsanız yanlış bir anlayış içinde olduğunuzu hatırlatmak isterim. O zamanlara hasretseniz bunu bilimle, azimle, çalışmayla ve güçlü olmakla yapabilirsiniz. Ülkelerinden kaçanlar dünya insanlarını misafir ederek değil.

  • the_hornet kullanıcısına yanıt

    Naim Süleymanoğlu'nu unuttun.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.