Şimdi Ara

Türkiye'de motosiklet sürebilmek için mühendis zekasına sahip olmak gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yılda 50-60 bin km yol yapan biri olarak bu trafık şartlarında , hem 1 sanıyede renk değiştiren trafik ışıkları olsun, görüşü engelleyen tabelalar, çalılar vb olsun, trafikteki teröristler vs olsun bu ulkede motosıklet surmek için hem öne hem aynadan arkayı kollamak için bakmak , trafiği çok iyi takip etmek gerekiyor ki bunu ancak mühendis zakasına sahip kişiler yapabilir. Onun harici kırmızı da bile geçen araçlar var ona göre duracak şekilde araç kullanabilmenız gerekiyor. Yanı trafıktekı beynını kullanamayanlar arasında hayatta kalmak çok zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 12 Eylül 2023; 9:46:3 >



  • Takip mesafesinin ne olduğunu bilmeyen ehliyeti nerden aldığı belli olmayan insanların trafikte olduğu bir ülkede Motor falan kullanılmaz. Ha motor kullananlar çok mu düzgün kullanıyor Tabiki hayır.

  • 10 yıldır motor kullanıyorum, motto akademiden 3 aylık eğitim alarak bu işe başladım. En başta eğitimli şekilde motor kullanıcısı olarak yollarda bende çeşitli tehlikeler atlatıyorum ancak bunlar genelde benim aceleci davranmamdanda kaynaklanıyor.


    İşin gerçeği yollarda eğitimsiz motor kullanıcısı çok ve ne yazıkki ölümlü kazalar meydana geliyor. Olmadık yerlerde sollamalar yapan, bakımsız motorlarla yollarda kontrolsüz kullanan ve her zaman olduğu gibi hız manyağı apaçi tayfalarıda trafikte tehlike oluşturuyor.


    Gerek eğitimli olsun gerekse eğitimsiz motor kullanıcılarında aşırı özgüvende büyük tehlike. Türkiye'de uslüne uygun motor kullanan zaten çok az bir kesim. Mesela hangi kask ve ekipman alınmalı, motorun bakım süreçleri nasıl olmalı gibi konularda bu ülkedeki motorcuların %90nı bilinçsiz. Kulaktan dolma bilgilerle hareket eden ve yanlış bildiği doğruları direten çok insan var. Zaten İstanbul gibi köpekbalığı çok olan bir trafik okyanusunda kazasız belasız motor kullanan kişi bana görede bilinçli ve akıllı bir motor sürücüsüdür. Ve aynı şekilde İstanbul'da 10 bin km yıllık yok yapan bir motorcu aslında 100 bin km yapmış kadar yıpranır.





  • ölum haberlerıde cogaldı mlsf nufus azaltma teknıgı sanırım bılemıyorum

  • 50 cc pejo kisbee scooter kullanıyorum bi kaç gündür, arabalarda problem yok ta, yüksek hacimli motorlar zıttt diye yanımdan geçiyor, aynaya da bakıyorum, o kadar hızlı geliyorlar ki aynada hiç yokken, bi bakıyom yanımdan gaçmiş. Bir de bu dediğim yerler ara sokak, kedi yavrusu falan çıkar diye 20 yle falan gidiyom, bassam bende, 80 e dayanıyormuş ibre, motorlar, arabadan daha tehlike motorlular için onu anladım, bi çizgini değiştirsen direk girerler.
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    onunuzden cok aynaya bakmanız gerekıyor mlsf

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Motorlar çok daha tehlikeli, sokaktaki yavru kedileri hep bunlar eziyor, bizim de sokakta baktığımız yavru kediyi ezmişlerdi, yoldan ben alıp gömdüm, gözü dışardaydı, kafadan girmiş, kaçamamış bile.
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    hocam orası sıkıntı araclarda ezıyor kedılerı. Kediler yavruysa özellikle tehlıkedeler çunku motosıklet ve arabalar hızlı gecıyorlar. Yavru kedılerı bızım komsular bahce ıcıne aldı besledı yoksa cok fazla telef olabılırdı. Ayrıca mahalle sakınlerımız duyarlı bunları parka flan da goturup orada bakıyorlar yavru kedılere. Ama dar sokaklarda vs olursa her arac ezer malsef sokak arasında hız sınırına uyan yok . yavas olsalar bı sekılde kurtarabılırler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.