Şimdi Ara

Türkiye'de motosiklete olan bakış açısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki bu konuyu daha önce birkaç defa denk geldiğim "Motorcuların %90'ı serseridir, şöyledir böyledir" tarzı konulara karşılık olarak açmak istiyorum. Zira yaklaşık 7-8 yıldır hem motosiklet hem otomobil kullanan biri olarak söylüyorum ki gerçekten piyasada tıpkı araba kullananlarda olduğu gibi sıkıntılı motorcular da var. Ancak bütün motorcuları bu şekilde genelleyen tipler beni deli ediyor.

    Size yaklaşık bir saat önce başımdan geçen bir olayı anlatıp sözümü noktalayacağım. Böylece tarihe de bir not düşmüş olayım. İlerde bakar tekrar söverim.
    Tipik bayram öncesi gezintilerinden birini yapıyordum gayet sakin rahat ama bir o kadar da dikkatli ve tetikte bir sürüş oluyordu (Motosiklet kullanan arkadaşlar bilir hele ki daha önce birkaç kere aptal 'Araba sürücüleri' tarafından öldürülmeye yaklaştıysanız şehir içinde de olsa her an tetiktedir böyle gözler fıldır fıldır her yerden bir şey çıkabilirmiş gibi anlık hesaplamalar yaparsınız) örümcek hislerim sağolsun. Trafik yoğun herkeste bir telaş, doğaldır. Neyse sürüşümü sağ salim tamamladım Özdilek Avm'ye geldim (Bayram şekeri falan filan) motosiklet park alanına baktım oraya park etsem ya diğer motosikletlerin olası çıkışını engelleyeceğim ya da farklı bir çözüm üreteceğim. Ben de motosiklet parkına yakın olan normal araç park alanlarından birinin yanıma farklı motosikletlerin de park edebilmesi için üçte birini kapatacak şekilde park ettim. Tam kafamdan kaskı çıkarıp aşağı ineceğim sırada arkamdan uzun soluklu bir korna sesi işittim. Şöyle bir arkamı döndüm baktım ki döküntü denebilecek bir panelvanın içinde yanında eşi ile birlikte arka çamurluğumla sağ bacağımın dibine kadar girmiş bir beyamca (Beyamca dediğime bakmayın beylik falan hak getire) çekil ordan falan diye bağırdığını işittim. O anki panikle zira üstüme çıkmaya çalışmaktaydı hala nereye geliyorsun görmüyor musun park ettim dedim. Git motor yerine park et falan diye zırvaladı bu sırada neyseki motordan indim ki sonradan o kadar zorladı ki araba ile egzozum arasında 1-2 milimlik bir boşluk kalmıştı. Zorlama çizeceksin arabanı da motoru da dedim. Çizilirse çizilsin dedi. Bu benim gerilmem için yeterli bir nedenken üstüne bir de aileme küfür edince ki aynı zamanda kapıyı açmaya çalışıp motordan dolayı açamayınca sağ elimi kapıya koyup inmesini engelledim. Böyle anlatınca inmesinden korktuğum gibi bir izlenim yapılabilir ancak karşımdaki yaklaşık 45-50 yaşında konuşma ve davranış şeklinden cahil cühela biri olduğunu gözümde yeterince kanıtlamış biri ki eminim inse ve kontrolümü kaybetsem fiziksel olarak olmasa da hukuki olarak başıma durduk yere bela açılacak. Neyse ki bu sırada sağdan soldan gelen yaşları benden kısmen büyük vatandaşlar gelip araya girdi. İnsanlar ilk etapta benim serserilik yaptığımı düşünecek diye endişe ettim ancak tam tersine karşıdaki mahlukata hatalısın o kadar boş yer var niye çocuğu sıkıştırdın tarzında konuşunca gönlüme su serpildi.

    Sonuç olarak bazen yolda yayalara bile çok sık yol veriyorum diye arkadan gelenler tarafından sıkıştırılıp acaba sövüyorlar mı diye düşünen ve aynı zamanda güzelce söylense kendi ayırdığım park alanını dahi seve seve verebilecek biri olarak trafikte böyle 'maganda'lar var. Ve gördüğünüz gibi sadece motosiklet kullanmıyorlar. Size burda motorcular çok saf çok temiz muhabbeti yapmayacağım ancak birçok motorcunun başına gelen saygısızlıklardan sadece biri bu. Lütfen bütün motosiklet kullanıcılarını bir kefeye koymadan önce biraz da bunları düşünün. Teşekkürler.







  • Araç park yerine parkettiğiniz için sorun yaşamanız normal ama karşınıza hanzonun çıkması olayı büyütmüş. Büyütülecek bir durum değim, güzelce sorulup açıklanabilecek durum ama bundan bile insanlar ortamı gerebiliyor, kavga çıkarabiliyor.



    Maalesef seviyesiz, cahil bir topluma sahibiz, yapacak çok bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma fazla. Rahat ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok gayet rahatım tek üzüntüm bu gibi durumlara düşüp bir de bilmeden etmeden yapılan yorumları okumak. Hepsinden daha çok zoruma gidiyor çünkü.
  • kaldırımda motorla giderken bile yaya yol vermedi diye söven sözde '' kurallara uyan '' motor kullananlar oldukça bu önyargı bitmez.sonuçta önyargılar gerçeği yansıtır,motorculara karşı böyle bir önyargı mevcutsa suç diğer kişilerde değil saçma sapan motor kullanarak bu önyargıyı oluşturan kişilerdedir.
  • Sıkma canını toplumumuzda saygı ve anlayış öldü veya öldürüldü, halada körüklenmekte. Motor yeri dolu ise park etmen normal, bende de scooter var kendini bir şey sanan danalardan çekinmiyorum da (gerçi mallardan çekinmek lazım) korkum bir öküzün motora dokunup yan yatırması olurdu. O yüzden uzak ama güvenli bir yere koyarım sanada tavsiye ederim. Geçmiş olsun
  • bu ülkede trafikte şeriti bile çok görüyorlar, birde park yeri mi verecekler.
  • Motorcularin yüzde 90 ı serseridir görüşü saçmalık. Ama yüzde 70 i serseridir:)



    Trafikte saygı gormek isteyen motorcu trafikteymis gibi davransın. Kucuksun diye araclarin sagindan solundan onunden arkasindan gecme hakkını kim veriyor sana . Ozellikle olmadık yerde sağdan geçen motorcular saygıyı hak etmiyor hak ettiklerinden daha fazla saygı gosteriliyor bunlara.



    Not: Hem araba kullanıyorum hem de 18 yildir motor kullanıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr Affective kullanıcısına yanıt
    Hocam bende hem motorsiklet hem araç kullanıyorum, artık sıkıldım, yayalara yol vermek haricinde kimseye toleransım kalmadı, ayna kırmak vs gibi şeyler çok yanlış ancak karşımda küfür ediyorsa karşımda pek şansı yok.

    Daha bayramdan önce 3 şeritli e5 ten orta şeritte hız sınırları mukabilinde devam ediyorum, aynadan sağdaki mahlukatla göz gözeyiz, aracın arkasından çıkacak, elimle buyrun işareti yaptım, geçmedi. 6-7 sn falan bekledim geçmesini, geçmeyince gazı açtım ve yanına doğru geldim, diyor ki elinle ne hareket yapıyorsun senin anana şöyle yaparım böyle yaparım. Normalde onun ağzını yüzünü kırmak lazımdı ama iyi günüme denk geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.