Şimdi Ara

Türkiye'de sokak hayvanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cok basit gerçekten bakın büyük Avrupa şehirlerini örnek vermeyeceğim ama Minsk,Kiev, Kişinev,Batum gibi dandik şehirlerde bile çöpleri dağıtan, aç kaldığı için insanlara saldıran hayvan rezaleti yok İçişleri ve Tüm Belediyeler el ele verip barınaklar oluşturmalı hayvanlara düzenli aşı yaptırılmalı sağlıkları takip edilmeli,hayvan sahibi olmak zorlaştırmalı yok oyle küçük çocuğun eğlensin diye hayvan alıp sonra sokağa atmak böylesi hem hayvanların sağlığı hemde toplum için en yararlısı olucaktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capire -- 1 Şubat 2020; 5:56:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • siz hiç bir sokak köpeğinin başını okşayıp simit ekmek verdiniz mi ona burada aptal aptal konuşuyorsunuz? yok korkuyormuş yok sürü halindeymiş siz korkuyorsunuz diye benim sokakta baktığım köpek mi gidecek??? hiç evde bak o zaman demeyn bana sokaktan ölümden kurtardığım hayvanlar var eviimde. vicdansızsınız kusura bakmayın. mahallemde 100 den fazla köpek var herkes de çok seviyor çocuğundan yaşlısına. biraz şehir kültür ve sevgi meselesi. hayvanlar sevildiği için insanlar yemeklerini verdiği için sevgi dolular ve mutlular. sen bi yudum ekmeğini paylaşma sonra hayvan neden saldırgan de. sizlere hayvan sevgisi aşılanmalı her şeyden önce. inanılır gibi değil.
  • Yapılması gereken de budur zaten. Şehirlerde barınaklar var fakat kapasite yetersiz. Şöyle de bir problem var,insanların barınaklara da güveni yok ki haksız değiller kesinlikle. Barınak çalışanlarının çoğu iş ahlakından ve de hayvan sevgisinden uzak,sadece parasını alıp,vaktini geçirmek için yaşayan tipler. Mevcut barınaklardaki yaşam koşulları gerçekten facia. Öncelikle bu zihniyetin değişmesi gerekli.
  • Ben yıllardır muhitimde sokak köpeği görmedim hayvan barınma merkezi var çünkü.
  • Sizdeki şu Avrupa ve batı hayranlığı yok mu SJSJSKSDKDKDKSKS
    Oğlum ABD de adamı köpek balığı yutup öldürüyor. Köpek balığı. Cesedine bile ulaşamıyorsun. Sokak köpekleri her ülkede var. Hayvan hakları yüzünden onların hepsini barınma merkezine alamıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede israf bitmedikçe düze çıkamayız
    üsküdar sahilde esnaf çuval dolusu bayat ekmeği denize dökerken o sırada turistlerin ellerinden susamlı simit yiyen martılar ilgilenmiyorlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada yasak sokak kopekleri amerika ve avustralyadada belki türkiye hindistan pakistan gibi ulkelerde tek vardir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 1 Şubat 2020; 19:42:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir şey yapılsa hayvan duyarcılarının çıkaracağı cıngarı düşünmek bile istemiyorum.

    Ama yapılmalı.

    Bunun dışında Pitbull'un da yasaklanması ve sahiplerinin maddi olarak yüklü şekilde cezalandırılmaları şart.
  • Tüm sokak köpeklerinin sokaklardan toplatılması için bu köpeklerin bir haftada en az 50 kişinin ölümüne sebep olması veya kuduz hastalığının ülkede insalaı kırıp geçirmesi gerekiyor. Bunlar olmadığı sürece hayvanlar, Hindistan'daki inekler gibi sokaklarda özgürce dolaşacaktır
  • Hardstyler H kullanıcısına yanıt
    Hocam gelişmiş şehirleri geçtim ben artık bakın Kişinev diyorum Batum,Kiev,Tiflis buralarda bile yok böyle sokak hayvanları belki Irak'ta vs bile yoktur ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capire C kullanıcısına yanıt
    Hayir benim sinirlendigim sey aksam korkudan yureyemiyorum sonucta hayvan saldirabilirde sakin ol bisey olmazmış hadi ordan o zaman madem zararsiz batı ulkelerinde neden serbest degil?

    Demekki ulkede maymunlar bol olsa onlarda serbest olur😀millet alismis normal geliyor hindistana laf soylemesinler kimse kusura bakmasin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Capire

    Hocam gelişmiş şehirleri geçtim ben artık bakın Kişinev diyorum Batum,Kiev,Tiflis buralarda bile yok böyle sokak hayvanları belki Irak'ta vs bile yoktur ki
    ırakta silah bol her yerden alırsın saldıran hayvan olursa beynini patlatıyorlardır itin derdi ile mi uğraşacaklar


    avrupada da öyle saldıran hayvanları öldürüyorlar ilaçla veterinerde milletin it sevdası yüzünden çoğunu çocuğunu kaybetmeyi göze almıyor adamlar vurup gebertiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 1 Şubat 2020; 20:9:40 >
  • Ne barınağı ya? Belki onbinlerce köpek var. Belediye aşevi köpeklerin sayısının yarısı kadar insana yemek çıkaramaz hangi hayvan beslenecek hangi parayla?
    Lafa gelince konuşmak kolay çıkarın parasını verin deyince ortada kimse yok. Belediyelerin kıt gelirlerini sokak hayvanlarına yediremezsiniz.
  • Pantherus IV kullanıcısına yanıt
    Barınaklar bildiğin katliam yuvası...
  • Her şeyimiz Avrupa standardında , bir sokak hayvanları kaldı?


    Sen önce kendine bak. Avrupa insanlarına kıyasla eğitim seviyen nasıl?


    Kaç dil biliyorsun? Kaç kitap okudun bu ay ?




    Daha çok yazarım da , karşıdaki anlamıyorsa hiçbir şey ifade etmez




    Boş konu.
  • Köpekleri bilmem de kedilere bulaşmayın lütfen. Kimseye zararları yok ve fareleri de engelliyorlar.
  • Burada ne köpek ne kedi görürsün sokakta. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama gerçekten yok gibi neredeyse Hollanda'da. Trde en nezih semtlerde bile abuk subuk köpekler cirit atıyor ben çok rahatsız olurdum şahsen ki çok köpek seven bi insanım iki tane dogo besliyorum. Ama sokakta köpek olmaz bunun hayvan sevgisiyle ilgisi yok. Toplattirın bence hepiniz mahalle sakinleri anlaşıp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sokak köpeği olayı 3. dünya ülkelerinde var ...medeni ülkelerde sahiplendirme ve çip sistemi var.barınaklar modern.hatta köpek sahibi olanlar özel vergi de ödüyor .devlet sürekli kontrol ve denetimde tutuyor aşıları vs falan.

    bu hayvanların doğal ortamı zaten sokaklar değil..ama bunu anlatamıyoruz..

    hayvanseverliği aşarak artık işi tapma noktasına getirmiş fanatik conconlara bunu kimse anlatamıyor bir türlü.bu konuda eğitim sıkıntısı var.işi fanatizme dökmüş bir takım psikolojik sorunları olan bu insanların eğitimden geçmesi gerekiyor.
    daha sonra da bir devlet politikası ile sokakların medenileştirilmesi gerekiyor.

    ama bunu söylediğin zaman insansız sokaklar istiyoruz diye bir tez ile karşına çıkıyorlar...inanılmaz garip bir kafa..

    bu hayvanlar toplatılacak barınaklara konulacak...parasını da millet ödeyecek vergileri ile..belediyelerin bütçeleri yoksa hazine sokak hayvanlarının islahı adı altında bir ödenek çıkartıp belediyelere yollayacak...köpekleri çok seven ve barınakta olmasını istemeyen de gitsin çiftliğin de beslesin..öyle apartmanda da köpek beslemenin şartları olmalı..at köpeği eve sabaha kadar havlasın olmaz öyle...kimse gürültüsünü çekmek zorunda değil sabaha kadar...ayrıca evden çıkardığın gibi ağızlı takılacak veya tasması salınmayacak ...barınaklarda köpekler kötü şartlar falan filan diyen de bi zahmet bir sürü dernek var gitsinler denetlesinler sahip çıksınlar hiçbir hayvan telef olmaz.

    tabi bunların hiçbiri yapılmayacak boş boş yazıyoruz işte...daha çöp dökmeyi öğrenememiş , apartmanda toplu yaşamanın kurallarını öğrenememiş büyük kesimlere sahip bir toplumdan bahsediyoruz.yazın parklara sahillere gidin heryer çöp..sokak köpeği konusuna gelene kadar çok konu var aslında...illa gariban insanların çoluk çocuğun canının yanması mı gerekiyor insanların eğitilmesi için ?

    olmuyor da değil masum çocuklar da ölüyor köpekler yüzünden ama yine toplumda bir tepki yok.yine bir düzenleme yok.gece vakti oldu mu çeteleşip arabaların motorların peşine koşup havlıyorlar.insanları korkutuyorlar.kazalara sebep oluyorlar.yine düzenleme yok yine yok..

    otogarda sokak köpeğinin ne işi var allah aşkına?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 2 Şubat 2020; 22:40:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.