Şimdi Ara

Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi



    Ford Otosan, Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit’i, Kocaeli fabrikalarında hattan indirdi. Böylece, elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerine yönelik 2 milyar Euro tutarındaki yatırım planının önemli adımlarından biri olan E-Transit'in üretiminde ilk adım atılmış oldu.



    Ford E-Transit, batarya montajı dahil Türkiye'de üretilen ilk tamamen elektrikli ticari araç olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Van, çift kabin van ve kamyonet gibi üç farklı gövde seçeneğiyle sunulacak E-Transit hem AC hem de DC hızlı şarj özelliğine sahip. Böylece AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yüzde 100 şarj olabilirken 115 kW DC Hızlı şarj özelliği ile de 34 dakika içinde yüzde 15’ten yüzde 80’e kadar şarj gerçekleştirebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi



    Elektrikli Ford E-Transit, tam dolu batarya ile 315 kilometre sürüş menzili sunuyor. Yapılan açıklamada, bu mesafenin ortalama filo kullanıcılarının günlük olarak sürdüklerinden 3 kat daha fazla olduğu belirtilmiş. Kasım 2020'deki tanıtımında elektrikli Transit'in içten yanmalı motorlu muadillerine göre servis maliyetlerini yüzde 40'a kadar azalttığı açıklanmıştı. E-Transit'te arka tekerleklere güç veren, 198 kW güç ve 430 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor.



    Gölcük'te üretilen Ford E-Transit'in ihracatına bu yılın ikinci çeyreğinde başlanacak. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren de Türkiye'de satışa sunulacak.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi
    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi









  • Reklamları yapılırken 350 km den bahsediliyordu ki o bile azdı. 315 demişler, onun gerçeği 280 filandır yüke yokuşa herşeye bağlı düşer de yükselmez. Ciddi alıcısıydım , şimdi alan hayrını görsün diyorum.

  • İstanbul içinde akşamı görür mü bilemedim. Yük taşıyacak sonuçta bu araç. Aslında yer sıkıntısı yok keşke değiştirilebilir batarya bölümü olsaydı. Şarjör değiştirir gibi batarya değiştirilseydi iş görürdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 7 Nisan 2022; 20:32:02 >
  • şundan fabrika çıkışlı üzerinde güneş panellerinden şarj edebilme imkanı olan bir model çıkaracaklar yok satarlar. Türkiyede değil tabiki D
    17m3 ve 500km menzil hayalım sonuçta 17m3 olunca pillerin yerleştirileceği alanda baya aratacaktır.

  • mazotlu 170 hp düz vites 350L transite devam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 7 Nisan 2022; 20:57:10 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Bunu kullanan tasimacilik sirketleri devamli anadolu-avrupa yakalari arasinda mekik dokumuyor ki. İlce basina en az 1 arac var. Ring hatti seklinde dagitimi yapip sonra usse geri donecekler orada sarj olacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yess bee işte bu hadii


    lan gerçi 1.1 milyondan aşağı olmayacak :( insan sevinmek istiyor ama bu ülkede ne mümkün aAAAAA




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 7 Nisan 2022; 23:33:14 >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    ben verilen menzil eğer avrupa/amerika standartlarındaysa direkt 3/4 ile çarparım, gerçek garanti menzil çıkar ama karasal iklimdeki soğukların olmadığı yerlerde; marmara, ege, akdeniz, karadeniz, güneydoğu..

    236 km eder, pek çok işyerine yetecektir. mesela bi bakkal bu menzille hâl, rami veya işte su fabrikasına gidip gelebilir. büyük firmaların şehirlerarası 400 kmden fazla mesafelerdeki işleri için bu şarj altyapısıyla yetmez gibi duruyor şimdilik

  • Gecen youtubeda denk geldim amerikada bir turk satin almis bundan. Az uretildigi icin bayide yokmus ve aldigi fiyatin oldukca ustune satabildigini soyledi. Demek ki oralarda talep var/olacak

    Hatta yazarken bulup izledim 50bin dolara almis, 68bin dolara musteri cikmis :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen fiyati 600.000 tl ye kadar olsa ben bitane en ufagindan alirim bana sehir ici 1 hafta yeter işe git gel ufak tefek servis birak fakat inaniyorum ki fiyati milyondan başlar

    Şu resimdeki araca(arac da degil motor tarzi bişey) fiyat teklifi istedim en uygun piller ile(kurşun asit pil). Yapilan teklif 435.000₺

    Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit banttan indi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    Sürekli hızlı şarj olursa o piller 5 sene bile dayanmaz. Üsse dönmek demek günde kaç kez şarj demek. Bu yüzden değiştirilebilir batarya olsaydı yavaş şarjla bataryaları uzun süre kullanabilirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ürettiğim malı 115 yahut 170 km uzağa ( istanbula ) götürüp satıyorum ayın 10 günü. Neredeyse her gün kapasitesine çıkmayı planlıyorum bu da bana boru gibi yakıt olarak dönecek. Güneş enerjisi paneli vs duvar şarjıyla parasını çıkarır diye hayaller hayaller….


    istanbula giderim de dönemem. Orada hızlı şarj edip döneceğim yer ara , gitmeden önce randevu al vesaire vesaire.


    hayınsın otosan, bizimle diyılsın..

  • yahu petrol çıkartmıyoruz en azından dışa bağımlılığı azaltmak için şu elektrikli araçlar için bir kolaylık sağlasalar keşke. Ayrıca nükleer santrallerle elektrik üretimini destekliyorum diğer ülkeler yıllardır yapıyor abd 100 tane santral var bu adamlar salak değil herhalde bir bildikleri var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • elektrikli araçlar iyi güzel ama çok çabuk hızlanıp kazalara sebep veriyor ani hızlanmaların önüne geçilmeli sessizler normal araçları zar zor duyuyoruz bu devirde,ayrıca devlet teşvik etse ne olucak petrol pahalı ama elektirk li araç sayısı fazla olunca elektrik üretimi artıcak buda ister istemez elektriğe zam çünkü talep çok olacak elektrik üretmek içinde yine petrol gaz yakman gerek buda bir maliyet.hibrit araçlara öncelik verirlerse daha iyi olur.ileride nükller tesisimiz faaliyete geçerse elektrik ucuzlarsa o zaman olur ama onun iiçinde en az 3 tane nükleer tesis lazım.nükleer bende karşıyım ama en azından dışarı bağımlılığı azaltıcak.

  • pilli otomobilleri çok iyi birşeymiş gibi pazarlamaya çalışıyorlar.

    5 yıl sonra aracın sıfır parası kadar yeni pil parası ödeyeceksiniz.

    10 yıl sonra pilli araçlar çöp olacak.

    73 model impala hala yola çıkabilir durumdayken her yer pilli araç çöplüğü olacak.

    yakın gelecekte elektrikli araçların batarya teknolojileri ilerlemeyecek.

    küçük küçük nükleer reaktörler icat edilip otomobillere takılacak.

    yılda bir araçlarımıza uranyum dolduracağız.

  • alemburda34 kullanıcısına yanıt

    2019 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; yüzde 31,4’ü hidrolik enerji, yüzde 28,6’sı doğal gaz, yüzde 22,4’ü kömür, yüzde 8,1’i rüzgâr, yüzde 6,2’si güneş, yüzde 1,6’sı jeotermal ve yüzde 1,7’si ise diğer kaynaklar şeklindedir.

    kaynak: enerji.gov.tr


    doğalgaz ve kömür ile elektrik üretimimizin %50'si dışa bağımlı.

  • Yolcu servisleri bile günde 100-150 km yapmıyor çoğu fena değil 300 km


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da ortalama ford transit kullanıcısı günlük 100 km mi yapıyormuş yani? Git gel 50 km uzağa gidiyor öyle mi?


    Ayrıca bu araçlar yüke geldiğinde, istanbul gibi bayırı yokuşu çok olan yerde tek şarj ile 300 km'yi görme ihtimali çok zayıf. Bu testleri şeffaf bir şekilde göstersinler inanalım.

  • alemburda34 kullanıcısına yanıt

    akkuyu nükleer santrali faaliyete geçtiğinde yılda 120 ton nükleer atık olacak. 244.000 yıl radyasyon yayacak plutonyum da var bunlarda. nereye gömmeyi düşünüyorsun bunları, hiç düşündün mü. Almanya çevre bakanı bile 3 kuşak nükleer enerji kullandık ama bedelini 33 kuşak ödeyecek diyor, atıkları ne yapacaklarını bilemiyor. bu adamlar salak değil. salak oğlu salaklar. hele ki iş kazalarında avrupa şampiyonu türkiyede, 45 yıllık işletmenin nasıl olacağını düşünemiyorum. chernobyl dizini izlemeni tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.