Şimdi Ara

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Kuruluyor, STEAM SANSÜRLENEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Türkiye’de sosyal medya ile birlikte büyük bir ivme kazanan dijital oyun dünyasında bir yenilik de yapılanma adına atıldı. Bu doğrultuda, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu’nun (TUDOF) kurulduğu duyuruldu.

    Konsol ve bilgisayar oyunları derken, sosyal medya ve mobil ürünlerin yaygınlaşmasıyla birlikte ucu bucağı görülemez bir alana yayılan dijital oyun dünyasının Türkiye ayağında Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TUDOF) yer alacak. Türkiye’de 10 milyonun üzerinde dijital oyuncu olduğu tahmin edilirken, birkaç yıldan bu yana süregelen çalışmaların sonucu olarak TUDOF kurulmuş oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bir basın toplantısı ile duyurduğu yeni yapının kuruluşuna dair temel açıklamalarda bulunarak federasyon hakkında kısaca bilgi verdi:

    “Bu federasyon bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşacak. Bilgisayar oyunlarında dünyada çeşitli turnuvalar yapılıyor. Bu federasyon, o alanda çalışacak, milli takımları seçecek, internet kafelerle ilgili düzenlemeleri yapacak. Türkiye’ye gelen oyunlar kategorileri incelenecek. PlayStation oyunları ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Kısacası bu federasyon, dijital araçlar üzerinden oynanan oyunlarla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirecek.”

    Açıklamalardan ve gelişmelerden anlaşıldığı üzere TUDOF, sadece yüzeysel konularla ilgilenmeyecek ve birçok alt kulvarda çalışmalarda bulunacak. Dijital oyun sektörünün Türkiye’de her geçen gün daha ilgi görür bir noktaya gelmesi ve gerçekleşen bu döngü sonrasında dış ülkelere aktarılan paraların içeriye kaymasını sağlamayı da amaç edinen TUDOF, gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar da yürütecek.

    Oyun severlerin, oyun üreticilerinin, oyun geliştiricilerin ve yayıncılarının birbirleriyle olabildiğince paralel hareket etmesine ön ayak olacak olan yeni federasyonun sektörü denetleme ve yönlendirme yetkisinin olacağını da belirtelim. Söz konusu denetleme çalışmalarındaki temel başlıklar ise yönetim ve mali konular şeklinde.

    Şu an itibariyle gerekli ve güzel bir gelişme olarak görünüyor. Uygulama safhasında ise, özellikle oyun derecelendirme, oyun sitelerine getirilecek yükümlülükler ve yurtiçi/yurtdışı oyun alım-satım konularında yapılacak düzenlemeler noktasında tartışmalara sebep olabilir.


    aynı zamanda oyun derecelendirme, internet kafe düzenlemeleri, oyun turnuvaları, yarışmalara gönderilecek milli takım oyuncularını seçme vb. konularda yetkili olacakmış.

    KAYNAK:http://sosyalmedya.co/turkiye-dijital-oyunlar-federasyonu/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamtaratumtam144928 -- 16 Temmuz 2011; 20:09:49 >







  • forum geneli korsancı sanırım
  • yok crysis
  • kan çıkar
  • Steam i sansürlerse molotovla saldırırım o fedarasyonun binasına
  • "Dijital oyun sektörünün Türkiye’de her geçen gün daha ilgi görür bir noktaya gelmesi ve gerçekleşen bu döngü sonrasında dış ülkelere aktarılan paraların içeriye kaymasını sağlamayı da amaç edinen TUDOF, gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar da yürütecek." şu cümle sonucunda umarım vergi indirimleri gelir.dünya ile aynı fiyata oyun ve elektronik alet almak istiyorum,ama tabi bu sadece hayal bu kuruluş tek amacı sansür birde yurt dışından oyun almamızı engellemek olacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teardrops

    yok crysis


    yanlış almışsın git steamdan al
  • Steam biraz zor sansürlenir.
  • Saçma sapan işler ne güzel Steam var.Şimdi çok dandik birşey yaparlar kan çıkar. Ülkede tek sorun buydu zaten.
    Hamdolsun (!)
  • Steam'ı filan engellemezler.Hiçbir salak gerekçe bulamazlar.

    Konuyu açan arkadaşın düşüncesi galiba o engellenme olayı.
  • steam'in nesi kötü anlamadım,yasal değil mi ki?
  • Sıkıntı yok konsol oyuncusuyum turnuvalara yarışmacı gönderilme konusunu çok beğendim(oricinal kullanıyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 16 Temmuz 2011; 21:35:37 >
  • steam'e de google a yaptıkları gibi "ülkemizde vergi vermiyorlar, ofisleri yok" diye engel çakarlarsa şaşmam. ama fena söverim lan başka nerden alcaz
  • İlle vergiyi giydiricekler bize :l
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.