Şimdi Ara

Türkiye dünyada sinyalizasyon sistemi yapan 5 ülkeden biri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye dünyada sinyalizasyon sistemi yapan 5 ülkeden biri



    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Türkiye'nin dünyada kendi sinyalizasyon sistemini yapan 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, bu alanda Türkiye'yi marka haline getirmek istediklerini ifade etti.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol yaptığı değerlendirmede, ASELSAN'ın, savunma teknolojilerinde geliştirdiği yetkinliklerini sivil teknolojilere de yayma konusunda durmadan çalıştığını söyledi.



    Bu kapsamda ulaştırmayı, stratejik ve kritik bir alan olarak değerlendirdiklerine işaret eden Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce açılışını yaptığı İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı'ndaki sinyalizasyon sisteminin milli olarak ASELSAN-TÜBİTAK işbirliğinde geliştirildiğini anımsattı.



    Akyol, hatlara, trenlerin geçişini algılayan sensörler, hızını ölçebilen radarlar ve merkezde haberleşmesini sağlayan haberleşme bileşenleri entegre ettiklerini bildirerek, tren üzerine de aracın konumunu, hızını ve durumunu ölçen ve sürüş bilgisayarını kontrol edebilen eklemeler yaptıklarını anlattı.



    Bunları merkezi yazılımla otomatik yöneten bir sistemi uçtan uca kurguladıklarına işaret eden Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü:



    "Biz bu sisteme COBALT ismini verdik. Bu faaliyetle, hattın daha kullanışlı işletilmesini, kapasite artışını ve güvenliği hedefliyoruz. Böylece hattın maliyetinin daha etkin ve sürüşünün daha güvenli hale gelmesini sağlarken, zamandan tasarrufu elde etmiş oluyoruz. Stratejik dönemlerde, olağanüstü hallerde, savaş ve afet durumunda da bu sistemlerin tamamen milli olarak işletilmesi ülkemiz açısından ayrıca önem taşıyor. Türkiye, dünyada kendi sinyalizasyon sistemini yapan 5 ülkeden biri haline gelmiş oldu. Bu alanda Türkiye'yi marka haline getirmek istiyoruz. Savunmanın yanında sivildeki kritik teknolojilerde de millileşmenin, Milli Teknoloji Hamlesi'ne gerçek manada hayat bulduracağına inanıyoruz. Bu sebeple ulaşım teknolojileri bizim açımızdan kritik bir alan."



    Yeni proje ve çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Akyol, ileride tren ve metro hatlarının tamamen insansız işletileceği bir teknolojiyi devreye alacaklarını söyledi.



    Akyol, bir taraftan millileştirme çalışmasını yaygınlaştırmak için uğraştıklarını, diğer yandan daha yüksek otomasyon seviyesi için paydaşlarla işbirliğini sürdürdüklerini dile getirdi.



    Makine öğrenmesi ve yapay zekaya uzanan sistemin bakımı, arızası ve işletilmesindeki yetkinliklerinin de ilerlediğini aktaran Akyol, şu değerlendirmelerde bulundu:



    "Bu yetkinliğimizi sadece metrolarda değil, normal konvansiyonel tren hatlarında da yaygınlaştırmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD'nin 99 tren setinin milli sinyalizasyon sistemleriyle donatılması için Araç Üstü Otomatik Tren Koruma Sistemi Projesi'ni başlattık. Bu çalışmayla da tıpkı metrolarda olduğu gibi normal tren hatlarında da sinyalizasyon devreye alınacak. ASELSAN olarak savunma alanında olduğu gibi ulaştırmada da milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."



    Akyol, sinyalizasyon sisteminin 2023 yılı başında İstanbul Havalimanı metrosunun ilk etabında devreye alındığını hatırlatarak, yakın zamanda Halkalı'ya uzatılacak hatta da milli sinyalizasyon sistemlerinin kullanılacağını bildirdi.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Geldim! Samsun a Aselsan ın geliştirdiği akıllı trafik sinyalizasyon sistemi kuruldu. İstisnasız tüm kavşaklarda bekleyen araç sayısı ve bekleme süresi 3-4 katına çıktı. Üstelik karşılıklı şeritlerde onlarca aracın beklediği kavşaktan o an geçiş yapan araç yokken... Araçlar boş kavşakları bekliyor...
    Emegi gecenlere tesekkur ederiz, emeklerinin karsiligini almalarini dileriz.

    Ancak yonetiminin tepeden tirnaga liyakate dayali secilmedigi, ve adaletle davranilmayan, gunu kurtaracak siyasi populizmle hareket edilen;

    Bilhassa egitim ve adalet sistemleri cokertilmis bir ulkede herhangi bir teknolojik, saglik, askeri vs gelismenin biraz yavan kalacaginin da farkindayiz. Umarim ulkemizde her alanda, bu gelismeler gibi gurur verici isler olur.
  • An be an gelişen güçlenen bir Türkiye olma yolunda projeler teker teker hayatı geçiyor.
  • Birileri gelir gene kötülemeye.
  • Emegi gecenlere tesekkur ederiz, emeklerinin karsiligini almalarini dileriz.

    Ancak yonetiminin tepeden tirnaga liyakate dayali secilmedigi, ve adaletle davranilmayan, gunu kurtaracak siyasi populizmle hareket edilen;

    Bilhassa egitim ve adalet sistemleri cokertilmis bir ulkede herhangi bir teknolojik, saglik, askeri vs gelismenin biraz yavan kalacaginin da farkindayiz. Umarim ulkemizde her alanda, bu gelismeler gibi gurur verici isler olur.
  • her ay düzenli olarak en az bir adet Aselsan hisse senedi alıyorum. an itibari ile fiyatı 51 TL 15 kuruş. sembolik de olsa Savunma sanayimize kendi çapımda destek veriyorum.

    Not: Borsaya sakın toplu para ile yatırım yapmayın. azar azar düzenli yatırım yaparsanız başınız ağrımaz ve 10 yıl sonra keyfini sürersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 3 Şubat 2024; 15:38:51 >
  • Ülkemizde duymamız gereken şeyler ülkemize hayırlı olsun 😇
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Doğru dersin. çözüm için, 100 sene önce bize zorla dayatılan sistemi kaldırmak gerekiyor.
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede adalet sistemi mi varmış? Kemalistler hariç memlekette sistemden sopa yemeyen kesim yok. Solcusu, sağcısı, kürdü, alevisi, müslümanı, gayrimüslimi. Bunlara Ak Parti hükümetleri de dahil. Neredeyse iktidardaki partiyi kapatacaklardı. Bugün anayasa mahkemesi işi gücü bırakmış terörist aklamakla uğraşıyor. Hala utanmadan liyakatten adaletten bahsediyorlar. Sizin gibilerin nesli tükendikçe bu ülke daha da müreffeh olacak
  • Beratt06 kullanıcısına yanıt
    Geldim! Samsun a Aselsan ın geliştirdiği akıllı trafik sinyalizasyon sistemi kuruldu. İstisnasız tüm kavşaklarda bekleyen araç sayısı ve bekleme süresi 3-4 katına çıktı. Üstelik karşılıklı şeritlerde onlarca aracın beklediği kavşaktan o an geçiş yapan araç yokken... Araçlar boş kavşakları bekliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 3 Şubat 2024; 19:15:40 >
  • aselsan da mühendis olarak işe alınma kriterlerini sağlamayan adamın aselsan a genel müdür yapıldığına dair iddialar var;

    Oğuz Ergin Hoca nın şu videosu bu adam hakkında ve çok ilginç;
    https://www.youtube.com/watch?v=CVWkRjQ8m7w&t=1s


    video linki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybay17 -- 3 Şubat 2024; 23:3:47 >
  • Olmayan tren hatlarının mı sinyalizasyonunu yapacaklarmış? Bir japonya tren hat haritasına bakın bir türkiyenin. Sonra gelin konuşalım. Trakyada daha tren yok elektrikli yüksek hızlı vs.

  • Başka konularda bir sürü sorun var ülke ile ilgili;eğitim,hak,hukuk,adalet,ekonomi,demografik yapı vs vs.

    Ne hikmetse oraya hiç uğramazlar bazı arkadaşlar.Ama bu tür yerlerden de ayrılmazlar.
  • Gelişmeler var da, ilerlemeler var da, ülke bir gram ilerlemiyor, bir gram mutlu olmuyor. Çorlu tren kazası ve 2004'deki tren kazası hiç konuşulmaz, konuşulmadı, kimse ağzını açmadı, önce insan hayatı kıymete binmeli, değer görmeli. Vefat eden çocuğun annesini TCDD müdürü X'te engelledi, kimse cezasını çekmedi. 2014'deki büyük maden faciasını unutmadık, bir de neler gördük. Yuh çeken tokadı yer sözünü, yumruğu, dövülmeyi, tekmeyi unutmaz kimse. Utanmadan, çekinmeden cumhuriyete, yokluklar içinde kurulan sisteme, savunanlar dil uzatanlar var, yıpratıldı, sonuç ortada. Gaz var, gider var, müjde var, işleyen mekanizma yok, nesiller mutsuz, can güvenliğimiz yok yahu, ülke dibi gördü. Şehirler, hizmetler, olanaklar bozuldu, bozuluyor, kimse gün yüzü görmüyor. Biz iyiyiz, biz ilerliyoruz diyerek masal okumak kolay, düzelip ilerlemek zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Şubat 2024; 20:37:29 >




  • Beratt06 kullanıcısına yanıt

    gerçekleri yazarlar cevap veremeyen kötülüyorlar der... WSTG kafası...

  • aniceman kullanıcısına yanıt
    Sinyalizasyon denen şey sürelerinin ayarlanabildiği bişeydir diye düşünüyorum bence yanlış yerden gömmüşsün. Mesela sürekli bozuluyor ya da aynı anda 2 kavşağa da yeşil yanıyor kazalara sebebiyet veriyor diye bir yalan uydurabilirdin gömmek için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.