Şimdi Ara

Türkiye Ekonomisi neden likidite krizine girecek, ekonomi çökecek? Gelin anlatıyorum.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
59
Favori
54.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Öncelikle yazılarınız çok mantıklı ve bu işleri iyi bilen birisi olduğunuz belli. Birde insanlarla tartışırken yada fikir alış verişi yaparken koruduğunuz saygı sınırları ve güzel tahminlerinizden dolayı sizi öncelikle tebrik etmek istedim.

    Şimdi aramızda şöyle bi diyalog var kısa vadede döviz kurlarının düşme ihtimali olduğunu söylüyorsunuz tabi ki yanlış anlamadıysam. Bende bazı kurumların bu ay dolar borçlarını ödeyeceklerini söylüyorum şayet ödeyebilirlerse. Sadece 1 kurumun 6 milyar dolar ödemesi var. Sizde dediniz ki onlar dolar düşükken almış olabilirler. Bende size şunu söyleyeyim şayet almış olsalar bile ülkeden çıkacak olan yüklü miktar dolar kuru tekrar yukarı çekecektir diye düşünüyorum. Şahsen elimde ticaretim için bozdurmam gereken bi miktar dolar var ama kur bi türlü istikrarlı olacağına kanaat getirdiğim bi seviyeye gelmiyor bende yarın ah vah dememek için tl ye çevirmiyorum. Arabamı bile değiştiremiyorum. Sizin yıl sonu dolar tahmininiz nedir. 2019 baharına kadar dolar tahmininiz nedir. Biliyorum kısa vadede konuşmak çok zordur ama olayları yakından takip eden ve iyi bilen birinin tahminleri yapacağım işlerde bana çok yardımcı olacaktır.
    Çok teşekkür ederim.

    Dediğiniz gibi kısa vadeli tahmin yapmak özellikle şuan ki sınırlar içerisinde çok zor. Çünkü Rahip Brunson olayı ne olacak? Maliye Politikaları sıkı olacak mı? Seçim öncesi yine musluklar açılacak mı? AB ile ilişkiler nasıl bir raya oturacak? ABD'den yaptırım gelecek mi?

    Kısacası eğer ortam şuan ki gibi olursa kurda yıl sonu bu seviyelerden biraz daha aşağıda olur.

    Eğer yukarıda yazdığım gelişmeler piyasanın hoşuna gitmeyecek şekilde olursa dolarda yeniden 7tl ve üzerine doğru bir yükseliş olabilir.

    Eğer yukarıda yazdıklarımda olumlu gelişmeler olursa bu seferde 6tl'nin aşağısına doğru bir gidiş olacaktır diye tahmin ediyorum.

    Ocak 2019'da yeniden bir tahmin yapmaya çalışacağım. Bu sefer çalışacağım diyorum çünkü Türkiye Ekonomisi yeni bir dengeye oturuyor bu sebeple yeni tahmin yapmak gittikçe zorlaşıyor. Fakat 2019 yılı ekonomik durgunluğun hatta küçülmenin olduğu bir yıl olacak bunu unutmamak gerekiyor. Yani piyasanın daralması dolara olan talebi de azaltacaktır.

    Bu kriz özel sektör kaynaklı olduğu için ve bizim tarihimizde ilk kez böyle bir krizi tecrübe edeceğimiz için çok iyi takip ve analiz gerektiriyor. Piysayı çok sıkı takip etmek gerekiyor. Çünkü işin içinde insan davranışları da olacağı için piyasanın nasıl reaksiyon vereceğini öngörmek ve bunu daha önce tecrübe edilmemiş bir kriz türünde saptamak gerçekten çok zor.

    Adım adım analiz edip bazı varsayımlar yapmaya çalışacağım hocam elimden geldiğince. Bu konuda ve diğer konularda elimden geldiğince yazacağım. Sizde elinizden geldiğince bol bol farklı görüşlerden ekonomi köşe yazılarını ve tv'de yorumlarını dinlerseniz ve hatta burada bizlerle paylaşırsanız daha doğru bir yaklaşım sergileyebiliriz hep beraber.




  • https://youtu.be/yDj3Io09tSM



    Selim kotil sizce doğru mu söylüyor yoksa felaket telallığı mı yapıyor. Haydar iddiası hariç bana mantıklı geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    https://youtu.be/yDj3Io09tSM



    Selim kotil sizce doğru mu söylüyor yoksa felaket telallığı mı yapıyor. Haydar iddiası hariç bana mantıklı geliyor.
    Onun söylediklerini ben burda 2 yıldır söylüyorum:)

    Selim Kotil'i pek tanımıyorum ama söyledikleri doğru zaten biraz ekonomi ile ilgili insanların bildiği şeyler bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Sonuçta en sağlam derken hiç yıkılmayacaklar diye bir kaide yok tabiki.En son ayakta kalacak olan bankalardır.Zaten onlarda giderse ülke olarak komple iflas bayrağını çekmiş olacağız.
    keşke hepsi yok olsa




    legal hortum mekanizması .. ve sizler bankalar vasıtasıyla öpülüyorsunuz parasal sistemin nasıl çalıştıgını bilmiyorsunuz

    gecen hafta la casa de papeli izledim profesör efsane ydi ... gercek hırsızın kim oldugunu gayet iyi anlamış .


    tüm mini banklar merkez bankalarına ve hepside fede baglıdır .. milletleri bu legal hortum mekanizmasıyla öpenleri bazen takdir ediyorum




  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    4dk 'lık video, tüm olayı özetliyor. Bankerler bi güzel oyun oynadı yine ancak medya bunu Amerika bize eko-savaş açtı, hükümetimiz mücadele ediyor şeklinde yansıtıyor ve saftorikler de buna inanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu acan arkadasımız ben dediydim 2 yıldır yazıyorum diyor .. kahinmisin müneccimmisin

    dünyada parasal sistem zaten kriz üzere işler .. .. 2008 de fedin 3 trilyon dolar para enjeksiyonu neticesi bu karsılıksız para nın bigün geri çekilecegi faiz artırımı masalıyla zaten bilinir .. ülkemizdede doların bol olması düşük kur ve ithalatın patlaması na sebep olur . bu alınan borçlar geri ödenecek gayet tabi kur yükselecek paranın çekilmesiyle birlikte

    sistemçok basit ... bu konu sahibi arkadas dioki : krizin sebebi özel sektör

    bu sacma sapan hatalı bir tesbit .. çünkü özel sektör borcu diye bişey yok .. tüm borc halka ait

    özel bankalar çöktüğündede zarar halka fatura edilir cünkü tüm bankalar merkez bankasına baglı çalışır hatırla 90 larda banka hortumlanması batık bankaları !! bu zarar halka fatura edildi vergilerle

    örnegin dioki ; bankaların bilançoları bozuluyormuş bu bankalar ı yönetenler gerizekalımı dolar kurunun veya bağlı olarak enflasyonun yükselecegini ÖNGÖREMİYORLAR .. veya batık kredi kullandırıyorlar özel sektöre ?

    varsayalım ki özel sektör GERİZEKALI ; bunların hatasını kriz olarak ben niye ödüyorum batan batsın banane ... ama bu şekilde işlemiyor sistem

    köprüler yollar yapılırken özel sektör krediyi bankadan devlet garantili alır .. borc özel sektörün degil işte devletin yani milletin .. özel sektör taserondur vey özel bankalar merkezbankasının taşeronudur




  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Köprü yapılıyor, tamamen devlet garantisi altında; Danimarkalı, Alman Japon firmalara köprü yaptırılıyor ve köprünün senelik zararını devlet ödüyor. Helikopter yapılıyor devletten destekli sanayi ile. Motor, mekanik aksam ve pervanesi ithal, bak helikopter uçtu diyerek harcanan milyon dolarları haklı gösteriyorlar, yerli üretim diyerek insanları teskin ediyorlar. Bankalar özel sahıslara onbinlerce TL kredi veriyor, kredi bankaya geri ödenmezse banka alacağını devlet kasasından tahsil ediyor. Bir arkadaşım yıllar önce 20bin TL kredi kullandı, geri ödemedi ve ne hapis ne haciz hiçbirşey yok banka 20binTL'yi devletten tahsil etti. İyi ama ben bazı aylar tek başıma 10bin TL vergi ödüyorum. Bu durumda arkadaşın harcaması benden cıkıyor derim ben buna. Aynı sekilde kimsenin kullanmadığı köprüler, ithal motorlu helikopter, bunların da parası benden cıkıyor. Ha bunu belirtince vatan haini damgası yiyorsun üstüne bir de, ulan vatan için ben her ay kuruşu kuruşuna vergi ödüyorum, tabi ki olan biten saçmalığın hesabını soracağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • aklıma bir örnek geldi

    türk telekom ... özelleştirme hikayeside birilerinin hırsızlığına kılıf uydurmak .. özelleştirme bedelini nasıl ödüyor x şirket .. bankalardan kredi alıyor .. slında merkez bankası öncülüğünde taseron özel görünümlü bankalar vasıtasıyla onay veriliyor dielim 5 milyon dolar hesaba rakam olarak yazılıyor işletmeyi dvraldım hiç para ödemedim .. dielim 8 yıl işletmeden gelen karı hesabıma yazdım birazda kredi ödedim kasadaki nakitte dahil ..

    ve zamanı geldiğinde bu paraları ülke dışına tasıdım .. bu toplananpara yine "özel banka denilen merkez bankasının taseron kurumları " vasıtasyla ülke dışına çıkarılıyor sonuç

    bu telekom x y z bankalara devredildi hani kredi ordan alındı . zarar kime yazıldı ? bankaları mı millete mi ?

    likidite krizi felan yok vurgunu yaptın parayı ülke dışana çıkardın . veya diğerleri için konuşursak dolara döndün faize döndün ordanda vuracan bidaha

    olan halka oldu . yüksek faiz üretimin durması enflasyon kur artışı .. krizler büyük vurgunlardır çünkü bir sistem içinde neden sonuçla calışır


    bildiğin ponzi keriz tokatlama hortumlama düzenegi mevcut parasal sistem .. biraz zeki olan hiç çalışmadan zengin olabilir bu ülkede özellikle kriz dönemlerinde




  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle fakat medya bu durumu bir kahramanlık hikayesi gibi yansıttığı için belli bir kesim bu vurgunu Amerika'nın Türkiye ye açtığı ekonomi savaşıyla mücadele sanıyor. Bir de bu vurgun sonrası yerli / milli kampanyası başladı, o belli kesim için vurgunun acısı gitti, yerli üretim şenlikleri başladı. "yerli helikoper ilk uçuşunu yaptı "konusuna baktınız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırelsabah kullanıcısına yanıt
    Arjantin ekonomisi çökmeye başladı.



    Ekonomiler teker teker çöküyor. Yağmur öncesi önce rüzgar çıkar ve yağmur bulutlarını oluşturur. Yağmur bulutu gökgürlemesini oluşturur ve yağmur yağar.



    Trump'ın gelmesi. AKP'nin erken seçimle koltuğa yapışması rüzgardı.

    dolar olayı, diğer ekonomilerin çökmesi yağmur bulutlarının oluşması.

    2021'de çıkacak olan III. Dünya Savaşı ise yağmur.

    Bunları planlayan: Dünyayı yöneten 8 elit grup.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayırelsabah kullanıcısına yanıt
    Ülkenin beli kırılmış, ekonomi diz çökmüş hala dava mava, Başlatma davana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Ülkenin beli kırılmış, ekonomi diz çökmüş hala dava mava, Başlatma davana.

    40 yıl düşünsem sana like basacağımı bilmezdim, şımarma ama geri alırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Özel sektörde bir firma borcunu ödeyemezse bunu halk ödemez. Devletin borcunu halk öder. Eğer özel sektörün yaptığı şeye devlet kefil oldu ise o zaman halkın sırtına biner.

    Devletin kefil olmadığı ve borcunu yurtdışından dolarla almış bir firma batarsa ve borcunu ödeyemezse bunu halk ödemez. Ama güven ortamı yıkılır ve bizim ülkemizden sıcak para çıkışı patlama yapar ve dolar yükselir.

    Bu güvensiz ortamın bedelini ise halk öder. Daha fakirleşerek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayırelsabah

    Bu mesaj silindi.
    Ben yıllarca dolar, enflasyon, faiz yükselecek buna göre önleminizi alın diye 1000 kere uyardım.

    O zamanlar kredi çekeyim mi ya da dolar ucuz dediğimizde dolar alanlar teşekkür ediyor.

    Çünhü ehonomi çoh eyi!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Ülkenin beli kırılmış, ekonomi diz çökmüş hala dava mava, Başlatma davana.

    40 yıl düşünsem sana like basacağımı bilmezdim, şımarma ama geri alırım

    Alıntıları Göster
    Gece gece çok güldürdünüz hocam




  • Equris kullanıcısına yanıt
    arkadaş güya yorumuma destek olacak fakat köstek olduğunun farkında değil. "şımarma" ne demektir? sanki like'ına muhtaçmışım gibi, yorumlarımı like almak için yapıyormuşum gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam yanlış anlamayın sakın. Ali İhsan abi ciddi espiri yapıp size takıldı sadece:)
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba dış borcu olanlara alım fırsatı vermek için doları aşağı çekecek hamleler yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayırelsabah

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Diz çökmeye en müsait ümmet bu galiba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi aynn bende boyle dusunuyorum butun ulkelerin ekonomik olarak yipratmak sonra alayini dunya savasina gondermek istiyorlar ve turkiye 3. Bakin bu acik tehlike 1 . ve 2. Dunya savaslarina benzemez adamlar pasiften bu tarafa fuze atabilecek teknolojisi var israilin %89 civarinda basarili demir kubbesi var bizim neyimiz var soylesin fanatikler neyi var bu ulkenin rusya bi nukleeri ankaraya biraksa napacagiz abd gemilerini akdenize yonlendirdiginde napacagiz bircok kisi konvrksiyonel savasi dusunmuyor ama savas oncekinden daha yakin madem konveksiyonel savas yok abd 600 milyari neden sanayiye gomuyor rusya ilgic akla gelmicek seyleri uretiyor çin halk cumhuriyeti neden uzaya habire uydu gonderiyor nevar bu uydularin icinde iletisim aygitlari mi?



    Bakin dostlar Ataturk yok inonu yok bu ulke savas girerse 80 milyon nufustan 40 milyon bile kalirsa sasiririm o gunleri gormem diyordum ama 25 26 yaslarimda bu gidisle gorecegim. Belkide goremecegim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.