Şimdi Ara

Türkiye'nin Anti Balistik Füze İhtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, Türkiye olarak bence şu anda en az 5000 anti balistik füzeye ihtiyacımız var. En az 200 de anti nükleer füzeye ihtiyacımız var.


    Ayrıca her tankımıza roket savar entegre etmeliyiz. Yoksa tanklarımız yerde düşman hava araçlarına veya PKK'nın elindeki modern roketlere yem olur.


    Neden: Bizim için en büyük sorun Suriye'de neredeyse 100.000 teröristin Amerika tarafından eğitilerek ve silahlandırılarak düzenli ordu seviyesine geçirilmesidir. Şu anda pek duymamış olabilirsiniz ama artık PKK'nın elinde tank imka edecek roketler var, helikopterler var.


    Amerika asla güney doğuda kürt devleti kurma çabasından vazgeçmeyecek, Amerika'ya ekonomik çöküntümüz ve asgari güç farkımız yüzünden, ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü dış politika yönetiminden dolayı her konuda taviz veriyoruz.


    Amerika'ya taviz vermemenin yolu Çin ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve asgari olarak kendimizi koruyacak her türlü imkanı edinmektir.


    Amerika NATO olduğu halde gidip hindistan ile ittifak yapıyor, çünkü NATO Amerika için sadece bir araç. En iyi çözüm düşmanın düşmanı yani Çin ile ittifak yapmaktır. Dış politika iyi yönetilse Türkmenleri de çoktan koruma altına alabilirdik, bunların hepsi hata, kasıtlı veya değil bilmiyorum ama Türkiye'nin çıkarlarına çok zararlı hatalar bunlar.


    Amerika istediğini almak istediğinde NATO'yu fesih edip Türkiye topraklarını bombalamaktan çekinmeyecektir. Bunu birden yapmaz, ısıta ısıta yapar, önce hükümeti taviz vermeye zorlar. Ama taviz vermediğinizde olacak olan budur.


    Zaten Kıbrıs konusunda bu düştüğümüz zayıf durumdan dolayı taviz isteyecekler. Neye dayanarak taviz vermeyeceğiz?


    Kusura bakmayın savunma sanayinin geliştirdiği teknolojiler her ne kadar dışa bağımlılığı azaltsa bile taa 1997'de bile bazı devletlerin envanterinde olan anti nükleer füze denilen icadın bizde 1 adet bile olmaması bizde bir savaşa girmek için yeterli asgari gücün olmadığının tekbaşına yeterli göstergesidir.


    Amerika ile doğrudan bir savaştan bahsetmiyorum, Amerika'ya sürekli onunla savaş veremeyeceğimiz için verdiğimiz tavizlerin vatanın toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini söylüyorum. Yani bizim de kullanmayacak olsak bile Amerikan savaş gemilerini Akdeniz'de batıracak silahlarımız olursa, söz hakkımız, kozlarımız o oranda fazla olur.


    PKK'ya ne zaman saldırsak hop İran'a kaçıyorlar, bu bile dış ilişkilerde rezil bir göstergedir. Amerika PKK'ya verdiği kürt devleti hayali için dur daha erken diyor, bu imkanlar, eğitim ve silahlar daha topyekün savaşa girmediğimiz halde hazırlık aşamasında PKK'ya veriliyor. Düzenli ve yasal olmayan terörist bir ordudan bahsediyorum, teknik olarak bildiğin ordu. Bunlarla vuruşacağımız zaman, Amerika bize uçağını Suriye'de uçurma, İran hava sahasına girme, Irak'tan çekil dediği zaman Amerika'ya dinlemeyeceğiz. Bu sefer Amerika bazı diplomatik bahaneleri uydurarak doğrudan bizim askerimize bizim uçağımıza saldıracak. Hangi güçle karşılık vereceğiz? Yoksa Putin'in kapısında 2 saat el kol bağlı beklendiği gibi bir de beyaz sarayda mı beklenecek?


    Bu anti balistik ve anti nükleer füzelere neden ihtiyacımız olduğu gayet açık. Düşmanı iyi tanımak ve tanımlamak lazım. Esas düşman Amerika. Ona göre savunmamızı yapmamız için derhal bu türde gelişmiş füzelerin üretimine başlanması lazım.


    Bizim onlardan korktuğumuz kadar onların da bizden korkması lazım. Bizden hiç korkmadıkları için her istediklerini yapıyorlar. Şu an ekonomi o kadar zayıf ki Kıbrıs'ı aldığımız zamanki gibi bir ambargo olsa memleket 3 ay dayanamaz. O zamanlar dayanıp atlamışız. İyi ki de yapmışız. Yine yapabilecek ekonomik ve asgari güce sahip olmalıyız. Diğer türlü gidişat Türkiye Cumhuriyeti için oldukça kötü durumda, vatansız kalmak ile burun burunayız bunu farkındalığı yüksek olanlar şu anda seziyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şu anda Türkiye'nin daha çok fiziki silaha ihtiyacı yok. Şu anda en acil silahlar, sosyal bilimlerde daha çok ilerleme, siyasi, sosyal ve diplomatik yeteneklerin azamileştirilmesidir. Fiziki savunma savunmanın güçlenmesi yanılsamaya neden olabilir ve en güçlü anın daha zayıf olduğu andan daha kötü olabilir.

    Siyasi, ekonomik ve diplomatik olarak zirveyi görmeden bağımsız olarak tek bir füze kullanamazsın. Füze silahın en son parçasıdır, onu taşıyan siyasi, ekonomik ve diplomasidir. Onlar güçlü ise o füze hedefine ulaşmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Mart 2024; 0:22:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.