Şimdi Ara

Türkiye'nin En İyi Üniversitelerinden Biri + Dünyanın Top 20 Üniversitelerinden Birinde Okudum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yıllar öncesinde üniversite giriş sınavına çalışırken vs. buradan çok yardım almıştım. Aradan çok uzun bir zaman geçti, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden (Koç, Sabancı, Odtü, İtü, Bilkent, Boun vs.) bilgisayar mühendisliği alanından mezun oldum ve şimdi dünyanın en iyi ilk 20 üniversitesinden birinde bilgisayar mühendisliği üzerine master eğitimi aldım. Kimliğimi korumak amaçlı hangi üniversiteler olduğunu burada söylemeyeceğim. Fakat burada yıllar önce aldığım yardımın bir karşılığı olarak burada çok özel olmadığı sürece insanların sorularını cevaplamak ve yardımcı olmak istediğim için bu başlığı açmaya karar verdim.




  • throwaway_account_cs T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de bu üniversitelerden birinde lisans eğitimi alıyorum, yurt dışında master kabulü için nelere dikkat ediliyor?
  • carince C kullanıcısına yanıt

    Hangi üniversiteye gittiğine göre değişiyor. Genellikle:


    - CV: Bir çok üniversite CV istiyor ve CV'de genelde endüstri odaklı programlarda iyi şirketlerde staj yapmış olmak, research odaklı programlarda genellikle yayınladığın makalelere bakılıyor.


    - Statement of purpose: bu bir kompozisyon ve genelde kompozisyonda akademik geçmişinin açıklaması, neden bu bölüm ve neden bu üniversiteyi seçtiğin gibi bilgilerden bahsetmen gerekiyor.


    - Referans mektupları: Hocalardan, özellikle beraber proje geliştirdiğin hocalardan referans mektubu isteniyor ve bu referans mektubunu senin görmeyeceğin bir şekilde üniversiteye gönderiyorlar. Genelde 3 referans mektubu isteniyor fakat İngiltere'deki okullar genelde sadece 2 tane istiyor.


    - Transkript: Okulda aldığın dersler ve derslerden aldığın notları görmek için


    - TOEFL / IELTS: İngilizcenin okulda eğitim görebilecek kadar iyi olduğunu kanıtlamak için genelde bu sınavın sonucu isteniyor.


    - GRE: Bunu artık çoğu okul istemiyor, bu matematik ve okuma üzerine kurulu bir sınav. Bazı bölümler için GRE'nin farklı türleri var fakat bilgisayar mühendisliği için bu olmadığı için standart GRE gerekiyor. Sanırım daha işletme / MBA odaklı programlarda GMAT isteniyor.


    Tabi bütün okullar bunları istemiyor fakat benim başvurduğum okulların neredeyse hepsi üsttekilerin hepsini istiyordu. İsviçre, Birleşik Krallık ve İrlanda dışındaki Avrupa'daki okullara başvuru çok daha kolay tabi çünkü büyük bir kısmı referans mektubu ve GRE istemiyor. Ivy League (Harvard, Yale, Princeton vs.) okullarının hepsi üsttekilerin hepsini istiyor ve genelde diversity statement diye ayrı bir kompozisyon daha istiyorlar (bu da ne kadar farklı bir insan olduğun vs. gibi şeylerden bahsettiğin bir makale)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi throwaway_account_cs -- 28 Ocak 2024; 14:12:12 >




  • Hocam master için burs bulmak Avrupa'da imkanlı mı? Bilgisayar mühendisliğinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Bilgisayar hala girişimcilik için en iyi bölüm mü? Yapay zeka, Amerika'da iş bulma sıkıntıları vs. güvenemediğim için Galatasaray, Hacettepe geliyorken yazmadım

  • itü yü top listesine dahil etmeniz itü mezunu olduğunuzu düşündürüyor
    ilk 20 okulun çoğunun usa da olduğunu düşünürsek, usa daki eğitim sürecini çevre, bilimsel kariyere attığını ilk adımlarınız açısından değerlendirebilir misiniz
  • yav he he csb

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.