Şimdi Ara

TÜRKİYE'NİN GEELY MARKASI İLE İMTİHANI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Geely'nin 0km araba sattığı zamanlarda piyasa genel olarak zaten ucuzdu millet dönüp yüzüne bile bakmadı

    3-5 tane adamı kandırdılar, sonra servis desteği bile sağlamadan kronik sorunları olan arabaları bırakıp kaçtılar

    Yanlız şu an gelseler ve tam kararında fiyat çekseler 3-4 sene sonra buraya fabrika bile kurarlar o kadar diyorum

    Millet ucuz, donanımlı arabaya aç, hasret, harman.Tipi de güzel genel olarak diğer markalardan arak olduğu için.Volvo da teknik destek sağlıyor ee daha ne olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu araca ailemi bindirmezdim. Tipi güzel olabilir ama güvenli olduğuna inanmıyorum.
  • Bu araçların buraya gelmesi şu aşamada imkansız. 2016-2017 öncesi olabiliyordu hatta jettalar Meksika dan bu şekilde geliyordu.

    Daha önce AB emisyon normlarını birkaç yıl geriden takip ediyorduk ve bununla birlikte Türkiyede üretilmeyen araçlara da ülkemizde tip onayı verilebiliyordu. Ancak 2016da yapılan değişiklik ile bu yol kapandı bununla birlikte AB ile emisyon normunda eşitlendik artık 1-2 yılda olsa geriden gelmiyoruz.

    Güney Amerika pazarında örneğin çoğu ülke hala euro 4-5 türevi normlara sahiptir. 2016 yılında Avrupa euro 6 iken biz euro 5teydik. Jetta euro 5 olarak gelip ülkemizden onay alıp satılabiliyordu. Oysa şimdi biz AB ile eş zamanlı 6d-temp ve 6d fazlarına geçiyoruz.

    Bu araçlar öncelikle bu fazlara uygun üretilmiyor, hadi üretildi diyelim biz onay düzenlemediğimiz için bir AB üyesi ülkeden onay almak zorunda, bu da sıfırdan bir test ve belgelendirme süreci demek ki milyonlarca dolarlık yatırım demek. Kimse sadece Türkiye gibi bir pazar için bu masrafı göze almaz zaten karlı bir işte olmaz.

    Herşey tamam olsa bu seferde üretildiği yer itibariyle gümrük vergisine tabi olacağı için rekabet edemez. Bugün AB, Güney Kore ve Japonya dışından ülkemize araç gelmesi ve buradada rekabet etmesi çok çok zor.

    Ancak elektrikli araçlara geçiş sonrası ve gerekli güvenlik kriterlerini sağlayan bir çinli firma eğer AB pazarına açılırsa bizde de satılabilir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.