Şimdi Ara

Türkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep Patlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toki 50 bin konut başvuru süreci devam ederken Türkiye 'nin gündemi ucuz Toki Evleri.. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toki iş birliği ile Türkiye 'nin 67 ilinde inşa edilecek konutların başvuruları devam ediyor. Toki 50 bin konut yapacak ve bu konutlar Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Afyon. Karaman, Amasya, Antalya, Balıkesir, Bolu, Aydın, Burdur, Bursa, Çorum. Denizli, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kahramanmaraş, Manisa, Tekirdağ gibi pek çok ilde yer alacak. Toki konutları inşa edilecek iller elbette bu kadarla sınırlı değil.. 67 ilde proje hayata geçiriliyor...

    Toki Bin 50 Konut Başvuru Tüm Detayları
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk 3 gün içerisinde gelen talep sayısının 25.000 'den fazla olduğunu ifade ederken henüz detayları öğrenmeye çalışan vatandaşlar ise " TOKİ 50 bin ucuz konut başvuru şartları neler ? " sorusuna yanıt arıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 'nın resmi internet sitesinden yayımladığı başvuru şartları ile merak edilen detayları haberleştirdik. İşte, 2019 Toki alt, orta ve üst gelir başvuru şartları..

    Toki Başvuru Şartları Tüm Detaylar - 2019
    Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ülkemizin 67 farklı ilinde 140 proje halinde hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut için talepler alınmaya başlandı. Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.



    Vatandaşlar, projenin bulunduğu şehre göre göre 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası ya da Türkiye Halk Bankası 'nın yetkili şubelerden başvurularını yapabilecekler. Başvuru yapacak vatandaşlar 2+1 nitelikteki konutlar için 500 Lira, 3+1 nitelikteki konutlar için 1000 Lira başvuru ücreti ödeyecekler.

    Toki 50 Bin Konut Başvuru Şartları Neler ?
    Öncelikle projeye başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şart. 2+1 nitelikteki konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.

    Toki 50 bin konut başvuru yapacak kişilerin Toplu Konut İdaresi 'nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi 'nden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. Ayrıca kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması şartı bulunuyor.

    Alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4.500 TL, İstanbul'da ise en fazla net 4.800 TL gelire sahip olma şartı aranacak. Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir adet başvuruda bulunulabilecek.

    Hükümet Projeye Özel Önem Veriyor
    Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjde olarak duyurulan TOKİ 50 bin sosyal konut projesine ilişkin başvuru şartları ve diğer tüm detaylar da belli oldu. Toki, web sitesi üzerinden yayımladığı ilanda, ucuz konut başvuru şartlarını açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinden sonra gündemin önemli başlıklarından birisi olarak 67 ilde TOKİ 50 bin konut başvuruları öne çıkıyor. Kira ödemekten yorulan yüz binlerce vatandaş, Toki 'nin sosyal konut projesine yönelik detayları büyük bir merakla sorguluyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da resmi internet sitesi ( http://www.toki.gov.tr/ ) üzerinden merak edilen sorulara yanıt verdi.

    Düşük Taksitler ve Uzun Vadeli Ödeme Planı
    67 farklı şehirde hayata geçecek 50.000 yeni sosyal konutun fiyatları projelere ve illere değişiklik gösteriyor. 2+1 konutlar 75 ve 85 m2 büyüklüklerde konut fiyatı; 116.400 TL 'den başlıyor. % 12 peşinatla 13.968 TL ödeyerek, 388 TL taksit tutarıyla, 240 aya varan vadelerle satın alınabilecek. 3+1 daireler ise, 110 ve 128 m2 büyüklüklerde konut fiyatı; 170.720 TL, % 10 peşinatla, 17.072 TL 'den, 759 TL taksit tutarıyla, 180 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.

    4 Kategoride Başvurular Alınacak
    TOKİ tarafından hayata geçirilecek projede başvurular 4 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15 Nisan - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. En az yüzde 40 engelli vatandaşlar ise 08 Nisan – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

    Emekli vatandaşların 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabileceği projede diğer başvurular ise 06 - 22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.


    Kaynak;https://www.banka-kredileri.com/toki-50-bin-konut-basvuru-tum-detaylari/

    Türkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep Patlaması









  • edit: bak hele bak bak, "sen öyle deme (mikrofona tık tık), bak etrafdan...." diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 9 Mart 2019; 23:25:25 >
  • Dolaylı olarak ödeyen yine biz olacağız.
    Ak parti küçük esnaf gibi becerikli günü kurtarıyor ama uzun vadede bu tür hareketler piyasayı daha çok bozacak.
  • ayda 388TL'ye ev sahibi oluyorsunuz ve hala eleştiriliyor.
    ilginç bir kafa yapınız var
  • Zenginler al sat yapar onları. 170 binde toplu konut ve 3+1 olan ev için çok yüksek fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konut stogu cok eritmeleri lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilenler cevap verebilir mi kurada çıkmadık diyelim, başvuru ücretini iade ediyorlardır herhalde, ikincisi bankadan kredi çekmede sorunu olanlar için bi engel varmı basvuruya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların saçmalığını yiyim.İzmit'den kalkıp tee şeyettiği yere mi gitcez.

    Topu topu 200 daire zaten.Fakir değiliz ama evimiz yok .EE zenginde değilim , ama şartlarım tutmuyor.Bu nasıl iş.Sizin teeeeee............Bi de zamlanma olayı var öle sabit teksit falan hikaye , şartlara bakarsanız.


    Türkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep PatlamasıTürkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep PatlamasıTürkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep PatlamasıTürkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep PatlamasıTürkiye'nin Gündemi Toki ve Ucuz Konutlar - Talep Patlaması




  • Linki de ekliiim.Toplu yalan dolan başka bişi değil.



    Toki
  • Tum enerjiyi inşaata gömmeye devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    50k kişi alacak ki şartlarda %12 peşinat aranıyor,4k civarı gelirin olcak ve tokinin yapılacağı yerde ikamet ediyor olması gerekiyor.

    81 milyonun içinde önce 50kya gircen. Ondada peşinat paran olcak ondanda o ilçede ikametin olacak bide 4k gelirin olcak.yani tokiyi alma ihtimalim binde bir felan herhalde.

    Yani o toki yine yoksula değil orta-ust (+7k) gelirliye gidiyor.

    Hükümetimizin bu konudaki denetimi artırıp yoksula göre şartlar getirmesi gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    ayda 388TL'ye ev sahibi oluyorsunuz ve hala eleştiriliyor.
    ilginç bir kafa yapınız var
    Eleştirmeleri lazım çünkü kazansalar bunları onlar yapacak ama yapamıyorlar akp geçirdi bir kere ele fırsatı ve veriyor mehteri paso. Bunlarda aç gibi adamlar yapıyor ya laaaa en azından saldıralımda taş atalımda belki işlerini yavaşlatırız veya taş koyarız işlerine diye çırpınıyorlar. :)
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Evsiz çok insan var o kadar çok ki keşke o evler 1923 'ten 2002 'ye kadar yapılsa idi de akp bugün katma değer üretiyor olsa idi çünkü o kadar ev az yapılmış ki cumhuriyet tarihinde bugün ev yapa yapa hala kira da olan insanlar var. :)

    Basit gelecek sana ama mantık hesabı yapman için yazayım, abd beyaz sarayı yapıyor ve akabinde 5 10 sene sonra mı ne ford araç fabrikası hayata geçiyor ilk araba fabrikası olması lazım öyle öğrendim neyse gün geliyor bize külliye yapılıyor ve akabinde aracımızı inşallah bu sene sonuna kadar tanıtacağız ve 2021 'de de yollarda olacağına şahit olacağız. Şimdi abd doğru yapmış dimi peki biz yapınca niye doğru olmuyor. Yani diyorum ki başının üstüne koyacağın bir çatın yoksa ister fabrika aç ister uzaya git. O yüzden okul gibi düşün doğu da eğitim şartları neden zor çünkü yatırım çok az gidiyor okul yapmak çok zor oluyor ve bu da eğitimde ilerlemeyi geçiştiriyor bu da bu ülkenin kalkınamaması oluyor. O yüzden ülkende milletinin evleri o kadar az ki o evler olmazsa insanların başını sokacağı kafasının rahat edeceği kira derdi düşünmeyeceği çalıştığı paranın yarısını kiraya vermeden yaşayabileceği ortamlar olmazsa bu ülke de gelişme ilerleme çok az olur. İşte o yüzden büyük resime bakarak ilerleyin ve irdeleyin. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 10 Mart 2019; 21:25:27 >




  • insanların umutlarıyla oynuyorlar...
  • Eskiden Toki avantajdı,artık avantajı ne ben inanın anlayamadım. İstanbul'un değersiz arazilerinde 3+1 125 m2 ev 400bin TL ve her 6 ayda bir taksitlere en az %6 zam gelecekmiş. 10 yıldaki zamı düşün. Şuan ilk taksit 2950 TL civarı,3000 TL desen,5 yıl sonra 5000 TL.
    Tamam da arkadaşım,Istanbul Yeşilpınar gibi güzel bir yerde aynı özellikteki bir daireyi aynı fiyata mal ediyorsun. Toki'nin avantajı ne? 80Bin TL peşinat istiyorsun,3bin TL taksitle başlıyorsun son taksit tahminen 6bin TL olacak her 6 ayda bir yapılacak zam ile. Ya bırak dar gelirliyi,öğretmen ve polis memuru bile alıp ödeyemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.