Şimdi Ara

Türkiye’nin İlk Suriyeli Cumhurbaşkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce kac yilinda gerceklesir?

    Ben en gec 30 yil icinde olur diyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 30 yıl mı? Taş çatlasa 10-15 yıl.

  • Ardındanda bir siyahi başgan paylattık mı.
    Al sana güçük ameriga.
    Bizim neyimiz eksik.
    Ardından da bir trans başgan.


    Yok la. Şaja şaka. Ümmet kaldıramaz bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz böyle bir şey.

    T.C., güvenlikçi politikayı ve devletçi anlayışı her zaman ön planda tuttuğu için asla farklı bir ülkenin bir köktenmilliyetçi parti kurmasına veya böyle bir kişinin liderlik yapmasına izin vermez. Sadece göstermelik olarak buna müsaade eder o kadar. Bu tip parti veya kişilerin iktidara gelme şansları sıfırdır.

    Kürtleri temsil ettiği söylenen HDP dahi, bir şekilde devlet eliyle örselenmektedir. Daha önceki Kürt partilerin tümü PKK yanlılığı suçlamasıyla kapatılmıştır, HDP’nin de kapatılma süreci devam etmektedir. Biraz sivrilen, halktan destek gören başkanı bile devlet eliyle yok edilerek hapse atıldı ve siyasetten silindi gitti. (Selahattin Demirtaş) Yani demek istediğim, siyasi partiler sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin izin verdiği ölçüde özgür olabilir ve politika yapabilir. Daha fazla yapılanmaya devlet izin vermemiştir, vermez de. Böyle bir demokrasi anlayışı bizde yoktur.

    Örneğin Almanya, İsviçre, Avusturya, Belçika gibi ülkelerde Türk kökenli sayısız politikacı olmuştur, olmaya devam etmektedir. Ama bu politikacıların hepsi, o ülkenin siyasi partilerinde görev yapar ve bölücülük/ayrımcılık yerine o ülkenin milliyeti için siyaset yaparlar. Örneğin, Almanya’da Yeşiller partisinin eski eşbaşkanı olan Cem Özdemir, şu anda Almanya hükümetinde Çevre bakanı olarak görev yapıyor. Kendisi Türk kökenli olmasına karşın tam bir Türkiye karşıtıdır. Aynı şekilde isminin hatırlamadığım Belçika’da böyle bir Türk asıllı kadın var, milletvekili sanırım. Sabah akşam Türkiye’ye sallıyor vs.

    İleride bende Suriye kökenli politikacıların olacağını düşünüyorum hatta buna eminim ama bu Avrupa’dakine benzer bir yapılanma olacaktır bence. Yani devletin izin verdiği ölçüde, asimile edilmiş bir siyaset yapabilirler ancak. Aklınıza sokakta dolaşan habeş maymunu tipliler gelmesin, bunların siyasete girenleri okumuşu, azıcık görmüş geçirmişi, kültürlüsü olur. Türkçeleri ilerlemiş olur, senelerce bu ülkede kaldıkları için iyi kötü bu ülkenin kültüründen bir şeyler kapmış olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • üreme hızına bağlı 

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Tek fark burası ortadoğu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.