Şimdi Ara

TÜRKİYE TARİHİ TAM OLARAK NE ZAMAN SAF BİR GERÇEKLİKLE ANLATILACAK..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ne zaman tarihi gerçeklerin açıkça anlatılabildiği bir Türkiye idrak edilecek..




  • UluTegin kullanıcısına yanıt
    Çok olası durmuyor ya maalesef o olay. Tarihte herkes iyi anılmak ister ya o yüzden de hep bir görecelik var bu işin içinde. Anca biz insanı bizden başka bir varlık incelerse tarafsız ve tamami ile nesnel bir tarihe ulaşırmışız gibime geliyor.
  • Gerçeklik lafı kullanıldı mı mevzu siyasi gündemlerin veya niyetlerin ötesinde ontoloji (yani varlık bilim, tarihin inceleme nesneleri veya nesnesi hakkında) ve epistemoloji (yani bilgi bilim, tarihte bilginin imkanı ve nasıl elde edilebileceği) üzerine daha metodolojik ve felsefi bir tartışmaya açılıyor. Dolayısıyla tarihin her yönünün belirli bir kavuşturmaya uğramadan dile getirilebildiği tamamen özgür bir ortamda dahi tarihin saf gerçekliğinden söz edebilir miyiz, tartışılır. Tarih çok kompleks, bir gerçeklik formatına belirli hata payı olmadan yerleştirilemeyen bir mevzu. Hata payı esasında tüm bilimlerde var. Hatasız bilim zaten olmaz. Bilim hatalarını ayıklayıp gerçekliğe giderek daha çok yaklaşarak, gerçekliği daha iyi temsil eder hale gelerek serpilir. Ama saf gerçekliğe sahiplik oldukça büyük bir iddia. Bu kaçınılması gereken bir tavır. Bilimi dondurur. Ezber bir anlatıya döndürür. Ve özünde herkes yanılır.





  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin kaldırılarak çocukların zihninin yıkanmasının son bulduğu, yerine açık-seçik olguların öğrenilmeye başlanacağı zaman.

  • Genellikle Atatürk'ün ruhuyla konuştuğunu iddia eden mısırlı kadirden tarih öğrendiğini zannedenlerin derdidir bu.
  • quote:

    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin kaldırılarak çocukların zihninin yıkanmasının son bulduğu, yerine açık-seçik olguların öğrenilmeye başlanacağı zaman.


    Açık seçik olguların üstünden atlama ve anakronizm İslam öncesi Türk, Türk İslam ve klasik Osmanlı tarihi derslerinde daha yoğun biçimde var. İnkılap tarihi günümüze çok daha yakın ve çağımızla olan kavramsal ve kurumsal bağları çok daha güçlü, bu sebeple en azından milliyetçi paradigma üzerinden gelişen bir resmi tarih anlatısıyla çok daha uyumlu. Ancak cumhuriyet öncesi Türkçe konuşan halkların tarihi Namık Kemal, Ziya Gökalp gibi genç Osmanlı aydınlarının önceline geçildiğinde giderek anakronistleşen çağdaş milliyetçi tarih anlatımı sebebiyle hiçbir şekilde resmi eğitimden öğrenilemez. Modern ulus devletlerin henüz ideolojik temelinin atılıp teşkilatlanmadığı, milli marş ve bayrakların olmadığı bir zamanda farazi ulusal bayrakları bulunan bir takım Türk devletlerinden söz eden anakronistik bir tarih anlatısı mevcut. Hem de gayet de gelişigüzel biçimde, bazı Türkçe ana dilli hanedanlıkları, toplulukları vs yok sayarak. İnkılap tarihi en azından bulunduğu çağa uyuyor. Türk milliyetçiliği, Türklerin bağımsızlığı ve Türk'ün ana yurdu addettiği yerde egemenliği için mücadele paradigmasının argümanlarını açık seçik şekilde ortaya koyuyor. Resmi bir tarih anlatısını Yunanlar veya Ermenilerden dinlerseniz onların resmi anlatısı da kendilerini ve başarılı liderlerini kahraman ve melek, Türkleri zalim, kalleş vb şeklinde tasvir etme eğiliminde olacaktır. İdeal liderle veya haklı davayla bozuşanlar ya es geçilecek ya da kötülenecektir. Bunlar dünyanın pek çok yerinde karşılaşılabilecek kabileci veya ideolojik örüntüler. Burada tarihi çarpıtma veya idealize etme meselesinde ihaleyi sadece inkılap tarihine yıkmanız gayri objektiflik veya kötü niyet olarak okunabilir, ki öyledir de. Gerçekten kötü niyetlisiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Guest-0792EAEAE G kullanıcısına yanıt

    Bu rejimi ayakta tutan Atatürk'tür onun inkılaplarıdır. Bunu müfredattan kaldırmaya da kimsenin gücü yetmez.

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Kadir Mısıroğlu'na feda ol. Mustafa Kemal'in gerçek yüzünü anlatan Fesli Dahidir.


    Mustafa Kemal kahraman mı değil mi?


    Kadir Mısıroğlu'nun mahkemede hakimle olan eğlenceli münakaşası.


    https://www.youtube.com/watch?si=w0fbyMYtmxAt_E2B&v=hWICEVTXW_g&feature=youtu.be

  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    Bu rejimi ayakta tutan Atatürk'tür onun inkılaplarıdır. Bunu müfredattan kaldırmaya da kimsenin gücü yetmez.

  • UluTegin kullanıcısına yanıt

    Sokaklara bak Arapça konuşuluyor, Ortadoğu gibi oldu heryer. Basın bitti, hukuk bitti, Türkye ne idüğü belirsiz Ortadoğulu köktenci örgütlerle anılıyor, bir yandanda uluslarası örgütlerden dışlanıyoruz.


    Bazı şeyler acı çekilerek öğrenilecek. Sevr bir kez daha önüne konduğu da Atatürk gibi zeki biri ülkenin basında ol ayacak ve o felaketi en ağır biçimde hep birlikte yasayacagız.


    Sizde bazı şeyleri acı çekerek öğreneceksiniz çünkü 1 musibet bin nasihatten iyi derler. Atatürk'ün basardığının değerini ancak aksini gördüğünüzde anlayacaksınız.


    Türkiye Atatürk sayesinde uluslarası topluluğun saygın bir yesi haline gelmişken sizin zihniyetiniz nedeniyle bugun cüzzamlı bir ülkedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Kasım 2023; 5:53:14 >
  • Stalin hitleri ayet el kürsi ile yendi, Shakespeare aslında Şeyh pirdir diyen fesli maymunun müritlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Blok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.