Şimdi Ara

Türkiye Trafiğinin İçler Acısı Durumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
6.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    İyi

    Anlaşılan sen de o trafiği katledenlerdensin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    • ''Kelimenin tam anlamıyla kimse trafiğin nasıl akması gerektiğini bilmiyor. Sağ şeridiniz boşsa o şeritten gitmeniz gerekir. Eğer sağınızdaki trafik sizi geçiyorsa demek ki hızınıza uygun şeritte değilsiniz. Ama otoyollarda sağ şeritler boş, insanlar orta şeride oturmuş 80 ile gidiyor...




        


    12 yıllık şöförüm. ankarada geçiyorum en sağ şeride mis gibi bomboş. sabah-akşam iş trafiği farketmez sağ şeritler hep boştur. sol hep kilittir. bizim millet geçer en sola şeride ya da orta şeride kilit şekilde beklerler. say10 baba sağdan yardırır. çılgınlar gibi makas atıyorum malesef. yapacak birşey yok kurallar böyle işliyor burada.yıllardır otomobil bölümünde sağ şeritten kastın orta şerit olmadığını anlatmaya çalıştım. ortadan sürekli gitmenin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. mümkün olduğunca en sağ şeritte gitmenin kanunda yazdığını söyledim. ama yok abi burdaki insanlar bile bilmiyorlar. saçma sapan bir ülkeyiz malesef yazdıklarınızın hepsi %100 doğru.

    Ben 22 yıllık ehliyeti olan şoförüm. Trafiğe kapalı sürücü eğitim pisti olan bir şehirde ilk araç kullanmayı öğrendiğimde 13 yaşındaydım. Motosiklet dahil her çeşit aracı yıllardır kullanıyorum. 1000 cc motosikletle Türkiye turu yapmışlığım var. Motosikletle 100.000 otomobille 1.000.000 un üzerinde km yaptım. 10 senedir de Ankara'da yaşıyorum.

    Ankara'da gözlemlediğim nispeten geniş bulvarlarda trafiğin akıcı olmayışının en büyük sebebi sol ve solun bir sağındaki şeritlerde önü açık olduğu halde sağındaki araç ile aynı hızda ilerleyip trafiğin akışını engelleyen sürücüler. Özellikle Ankara Bulvarı gibi 4 şeritli yollarda adam ya da kadın geçiyor en sola ya da solun bi sağındaki şeride, sağındaki araçla aynı hızda ilerliyor, ne sağındaki aracı geçiyor ne de arkadan gelene yol veriyor. Elinde telefon ya da kulağında telefonun kulaklığı ya telefonla ya konuşuyor ya mesajlaşıyor hızı 50-60 km/h. Solum nasılsa boş ya da en sağ boş herkes oradan geçen geçsin mantığında. 2-3 tane böyle araç yan yana gelince aracını trafik kurallarına uygun hızda kullanmaya çalışan herkes için geriye kalıyor bir tane şerit. Örneğin her gün bindiğim servis aracı sağdan 3. şeritte hız kurallarına uygun giderken önünde böyle adeta duruyormuşcasına ilerleyenler yüzünden, en soldan da hız limiti dahilinde giden binek araç sürücüleri olduğundan mecburen ya basıyor frene, sol şerit tamamen boşalana kadar frende bekliyor ya da eğer boşsa geçiyor en sağa. Bu şerit değiştirmek zor gelen sabit hızda sabit şeritten gidenler yüzünden normal gitmek isteyen herkes sürekli ya fren ya da bir sağ bir sol manevra yapmak zorunda kalıyor.


    Bunu en çok yapanlar da araç kullanmaya yeni başlamış B sınıfı otomatik hb ya suv kullanan bayan sürücüler, Corolla Sedan kullanıcısı orta yaş erkekler ya da gelir seviyesindeki ani artışla birlikte birden D ya da E sedan kullanıcısı olmuş arkamdaki umurumda değil havasındaki sürücüler.


    KAMU SPOTU: Sayın sürücüler eğer önünüzdeki şeritte trafik açıksa, sağınızdaki araçla aynı hızda uzun süre bir şeridi işgal ederek ve arkadakilerin geçiş hakkını gasp ederek ilerleyemezsiniz. Ya da ben en solu boş bırakıyorum diye diğer bütün şeritlerde 50-60 km hızla trafikte geçişe imkan vermeyen alan yaratarak ilerleyemezsiniz. Sürekli şerit işgalinden cezaya tabidir ve trafik kurallarına aykırıdır. Aynı hızda gidiyorsanız yan yana gitmeyeceksiniz. Eğer yanınızdaki aracı geçiyorsanız solundaki şeritten geçip sonra eğer müsaitse geçebildiğiniz en sağ şeritten devam edeceksiniz.

    Açın youtube de izleyin Almanya'daki otoban videolarını sollaması biten sürücü anında geçiyor sağa. Ki otoban olarak geçen yolların çoğu bizdeki duble yollar gibi 2 gidiş 2 geliş. Ama o 2 şeritli yolda kimse sollaması bitince sağa geçmekten ya da hızına uygun şeritten gitmekten imtina etmiyor. Herkes gidebileceği en sağ şeritten gidiyor önündeki aracı sollaması gerektiği zaman sol şeride geçiyor.





  • horolopşorolop H kullanıcısına yanıt

    aynen abi yazdıkların %100 doğru. çok haklı tespitler gerçekten.


    yurtdışı videolarını izliyorum dediğiniz gibi herkes sağ şeritten ilerliyor. adam akselerasyon ve son hız testi yapıyor. ferrari ile 330 km ile giderken bile sağ şeride yanaşıyor. sürekli soldan gitmek gibi birşey yok. bizim ülkemizde zor düzelir bu işler bilmiyorum. okullarda öğretmek lazım çocukken. aileden zaten birşey görmüyor çocuklar. zor.

  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

    Artık tesadüf müdür nedir bilemiyorum. Bugün normalde Hollanda'ya uçuşum vardı. Dün gece iptal ettirdim. İki gündür hastanelerdeyim, yüksek tansiyon (!) çıktı. 1 hafta daha buralardayım :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Heart Rebellion

    Artık tesadüf müdür nedir bilemiyorum. Bugün normalde Hollanda'ya uçuşum vardı. Dün gece iptal ettirdim. İki gündür hastanelerdeyim, yüksek tansiyon (!) çıktı. 1 hafta daha buralardayım :)

    Hocam geçmiş olsun :) Açıkçası sinir, stres insana neler yapıyor kanlı canlı örneğisiniz, burada yaşayan insanların "normal" hali zaten sinirli, stresli geçiyor. O yüzden bizim tansiyonun yükselmesi için daha hararetli mevzuların içinde olmamız gerekiyor. Sizin bünye çok alışkın değil galiba :)

  • horolopşorolop H kullanıcısına yanıt

    Ankara'da bir sıkıntı da şu... Sağa dönecek ya da sağdan çıkacak sürücüler son ana kadar en solda ilerlemeye devam ediyorlar. Ankara'da ciddi bir sağ şerit kullanamama sıkıntısı var, gerçi onda da önündeki minibüs ya da özel halk otobüsü pat diye duruyor yolun ortasında, kenara yanaşma diye bir şey yok.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.