Şimdi Ara

Türkiye'ye gelecek BYD Seal U Cenevre'de sahneye çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'ye gelecek BYD Seal U Cenevre'de sahneye çıktı
    BYD'nin Avrupa'dan önce Türkiye pazarına getirme kararı aldığı BYD Seal U isimli SUV modeli Cenevre'de Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. BYD Seal U, %100 elektrikli ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit adı verilen iki versiyona sahip. Türkiye'ye DM-i adı verilen hibrit sistemle gelecek.



    BYD Seal U, özellikleriyle neler sunuyor❓



    BYD Seal U, daha önce ülkemizde de sergilenen BYD Seal isimli sedan modelin daha yüksek ve geniş bir kardeşi gibi görünüyor. Halihazırda Çin'de BYD Song Plus ismiyle satılan model; 4785 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe, 1668 mm yüksekliğe ve 2765 mm aks mesafesine sahip. Düz zemin tasarımı sayesinde arka yolcular için bol miktarda diz mesafesi sunan BYD SEAL U, pratikliği artırmak adına, 60:40 oranında katlanan arka koltuklarıyla 552 ila 1.440 litre arasında bagaj hacmi sunuyor.



    BYD Seal U'nun %100 elektrikli versiyonu, Avrupa'da 71 kWsa veya 87 kWsa kapasiteye sahip LFP (lityum demir fosfat) batarya seçenekleriyle satılacak. Önden çekişli modelde 160 kW (218 hp) güç ve 330 Nm tork üreten kalıcı mıknatıslı senkron motor görev yapıyor. 175 km/s son hıza çıkabilen model, Çin'deki ölçümlere göre 605 kilometreye kadar sürüş menzili sunuyor. Henüz Avrupa'da test edilmediği için WLTP menzili belli değil.



    Türkiye'ye gelecek BYD Seal U Cenevre'de sahneye çıktı
    BYD SEAL U DM-i ise ismini  “Akıllı Çift Motor/Dual Motor-intelligent” teknolojisinden alıyor. Yüksek performansı, konforlu sürüşü ve rahat kullanımıyla birlikte yüzde 100 elektrikli dünyasını geleneksel dünyayla bir araya getiren BYD SEAL U, dört silindirli 72kW’lık (96 hp) 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla buluşturuyor. BYD SEAL U, hibrit motorunu ise otomatik şanzımanla eşleştiriyor.



    18.3 kWsa Blade Batarya’ya sahip olan BYD SEAL U, şarj edildiğinde WLTP ölçümlerine göre ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzili sunuyor. Bu menzil şehir içerisinde 110 kilometreye kadar çıkıyor. Aracın kombine olarak menzilinin 1080 kilometre olması, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U modelini gerçek ve konforlu bir uzun yol otomobili yapıyor. BYD SEAL U DM-i’nin bataryası, 18 kW DC hızlı şarjı destekliyor olması rakiplerinden ayrışmasını sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Hozon Neta U, Çin'de kendi segmentinin en kaliteli otomobili seçildi



    Yeni model, dinamik performansıyla da dikkat çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede tamamlayan araç, 170 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Bununla birlikte BYD SEAL U, WLTP normlarında 0.9 lt/100 km tüketim ortalamasıyla da dikkat çekiyor. BYD Seal U, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak
    Yeni BYD SEAL U, Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak









  • 0.9 litreyi nasıl sağlıyor acaba? Hiç pirizden şarj etmesek de kendi şarzıyla mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşuna heveslenmeyin çok pahalı olacak.

  • Mantıklı olan sarj edilebilir hibrit otomobiller zaten saf elektrikliler daha hazır değil..togg un da boyle bir sisteme gecebileceği söylentileri var...

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu durum sürekli prizden şarj ettiğinizde olur. Türkiye'de plug-in hibrit kullanıcıları maalesef genelde araçlarını şarj etmediklerinden normal hibrit araçlar kadar yakarlar. Seal U da öyle, hiç şarj etmezseniz normal hibritler ne kadar yakıyorsa o kadar yakarsınız, yani tahminen 4-5 litre arası bir yakıtınız olur.

  • El_domingo kullanıcısına yanıt
    1-) Hayır şarj edilebilir hibritler evden şarj imkanınız yoksa kesinlikle mantıksız çünkü bu konuda en iyisi olan haberdeki Seal U bile 18 kw ile en yüksek hızlı istasyonda dahi 1 saatte şarj oluyor. Diğer şarj edilebilir hibritler genelde 4-5 saatte anca şarj oluyorlar ve 4-5 saatlik şarj ile sunduğu da 70-80 km menzil. Bugün birçok tam elektrikli yarım saat şarj ile 350-400 km menzil sunuyor.

    2-) TOGG bu sisteme geçmez, zaten istese de geçemez, şarj edilebilir hibritler, elektriklilerin EN BÜYÜK avantajına sahip değiller. Sürekli bakım gerektiren yüksek maliyetli, kendin geliştireceksen çok yüksek ar-ge gerektiren ve üstüne düşük ömürlü bir içten yanmalı motorun olmaması avantajı. İçten yanmalı motor olduğu sürece elektrik avantajından bahsedilemez.

    Bu yüzden tam hibritler eğer hibrit olmayan sisteme göre çok pahalı değilse mantıklı olabilir fakat pahalı şarj edilebilir hibritlerin hiçbir mantığı kalmıyor. Basit bir maliyet hesabı ile tam hibrit Sportage veya Tucson'un bile başta fazladan verilen parayı yakıttan çıkarması için 300.000 KM'den fazla yol yapması gerekiyor. Üstüne de içinde daha karmaşık, sorun potansiyeli sadece içten yanmalı araçlara göre daha fazla (tam elektriklilere göre çok daha fazla) olan bir sistem barındırıyor. Şarj edilebilir hibritlerde bu hesap genellikle daha da kötü sonuçlanıyor. Tek istisnası kendine ait sürekli kullanabileceğin ev şarjı, o da bahçesine duvar şarj istasyonu kuracağın bir müstakil evin olmadan olmaz.

    BYD eğer zorunlu olmasa bu aracı ASLA getirmeyecekti zaten. Hükümet saolsun (!) Çinli elektriklileri tamamen engelleyecek akıl mantık dışı bir yönetmelik kararına imza atınca BYD Türkiye mecburen elektriklileri kısa, belki orta vadede getiremeyeceği için şarj edilebilir hibritlerine yöneldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Şubat 2024; 18:30:01 >




  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    Tabii ki hayır. Batarya boşken nasıl sağlasın?


    Ütopik değerler de değil. Evden şarj eden birisi günlük işe git gel bu değerleri yakalayabilir.

  • 1080 km menzil de tam bir kandırmaca. Bu araçla uzun yolda 500km menzil bile ancak görünür.

  • Mg e-hs bile 2.200 civarında etikete sahip. Bu araç daha pahalı olur muhtemelen. Bu parralar bu araca verilmez. Emisyona göre vergi alınan avrupa ülkelerinde çok satar.


    Bizim ülkemize en mantıklı seçenek küçük bataryalı, 20-40km menzilli, uygun fiyatlı seçenek olur. Düşük batarya olursa uzun yolda da az yakar, fiyatı da ucuz olur. 20-40km de günlük işe git gel elektrik ekonomisi için mantıklı olur. Ya da toyotanınki gibi normal hibrit olacak.


    Mg bugün mg 3 modelini açıkladı. 1.5 atmosferik + hibrit toplam 192hp lik hibrit b segment araç. Mis.

  • -tabiki şarj edilirse mantıgı var...gunluk kullanımda sarj edecen ama her an yolda kalırım stresi cekmeyeceksin,

    çinden tam elektrikli araclar bu tur araclara geçiş var..

    -Arac gucunu elektrik motorundan alıyor içten yanmalı motor jeneretor gorevi goruyor..normal araclar kullanımı olmayacak bakım masrafları normal araclarla aynı olmaz..

  • El_domingo kullanıcısına yanıt

    Nissan e-power gibi o halede bu araçta

  • Skywell HT-İ arasındaki fark ne acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 0,9 yakıyor ama devletimiz vergiyle onu 10 yapar

  • Çok şık nasip et allahım amin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Def-Tech kullanıcısına yanıt

    Nissan qashqai ile aynı değil evet jeneratör mantığıyla çalışıyor ama de prizden şarj yok...hibrit araçlarında kendi içinde alt baslıkları var..standartlar daha oturmadagında hakkaten kafa karısıtırıcı



    -Prizli hibrit araç (PHEV; plug-in hybrid electric vehicle), şarj edilebilen hibrit araç türüdür.

    -Tam hibrit araç (FHEV; fully hybrid electric vehicle), elektrik motoru ve benzin/dizel motorun tek başına veya birlikte aracı hareket ettirebildiği bir güç aktarım sistemine sahiptir.

    -Hafif hibrit (MHEV; mild hybrid electric vehicle), aracın mevcut benzin/dizel motorunu desteklemek üzere şanzımana entegre edilen veya triger kayışına bağlanan düşük güce sahip elektrik motorlu sistemleri tarif etmektedir.

    -Menzili artırılmış elektrikli araçlar (EREV; extended range electric vehicle), tamamen elektrik motoruyla hareket etmektedir. Ortalama büyüklükte bir bataryayla gelen bu tür araçlar, şarj edilebildiği gibi genellikle jeneratör görevi üstlenen benzin/dizel motoruyla enerji elde etmektedir.

    -Yakıt hücreli elektrikli arabalar (FCEV)

    Yakıt hücreli elektrikli araçlar, bir elektrik motoruna güç sağlamak adına elektrik enerjisiyle çalışan otomobillere denilmektedir. Diğer elektrikli araçların aksine bu otomobiller yakıt hücreli motorlarla çalışmaktadır.


    qashai e-power motorı için 2.55dk sonra anlatım yapmıs merak edenler için..



    Türkiye'ye gelecek BYD Seal U Cenevre'de sahneye çıktıMotor1 Turkiyeyoutube
    Bugün Nissan'ın yeni teknolojisine sahip olan Qashqai e-Power ile beraberiz. Bakalım e-Power teknolojisi bizlere neler sunuyor. İyi seyirler. Sosyal Medya Hesaplarımız: Telegram Kanalımız: https://t.me/trmotor1 Instagram: http://bit.ly/2p94BWB Facebook: http://bit.ly/2CRZUlQ Twitter: http://bit.ly/2CTin1j İnternet Sitemiz https://tr.motor1.com/ Neden Almalı? Videolarımız- https://bit.ly/2YDIoAr Drag Yarışlarımız- https://bit.ly/2Yy2tnC Neleri Farklı?- https://bit.ly/39cWrkq Geyik Testlerimiz- https://bit.ly/2GIwMls Petronas ile Bilgin Olsun- https://bit.ly/2MFHvke Alım Rehberi- https://bit.ly/2RR1vVY Karşılaştırma Videolarımız- https://bit.ly/2MBwwZg VLOG- https://bit.ly/2GGFKji Araç İncelemeleri- https://bit.ly/2Oxpnf4 Kurgu & Montaj: Töre Ercan
    https://www.youtube.com/watch?v=l10LFg99sHI&ab_channel=Motor1Turkiye




  • Hibrit olan 1080 km olabilir. O pil ile elektrikli olan 1000 km yapamaz.

  • Bu araç benim bildiğim frene basınca kendini şarj edebiliyor. Her gün şarj etmeye gerek var mı ?

  • osmandemi2 kullanıcısına yanıt

    O sekilde fazla elektrik menzili saglamaz asil enerjiyi sarjdan depolar PHEV araclar

  • Bayinin söylediğine göre fiyatı 2,5-3 milyon arasında olacakmış,

    Çin'de 20 bin dolar olan araç hangi vergi ve ek masraflarla hesaplarsanız hesaplayın 2 milyonu geçmemesi lazımken bu fiyat şaka gibi

  • The_BUTZ T kullanıcısına yanıt

    Gümrük vergisi ile 22bin dolar, ÖTV kdv ile 46bin dolar. 1.600bin ediyor. Hadi 1800 olsun, ona da razıyız. Bayii sallamış. O fiyata kim alır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.