Şimdi Ara

Türkiye'ye ithal edilen cihazlar 2. kalite mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnternetteki telefon dayanııklılık videolarını izleyin gorilla glass ları çiviyle çiziyorlar BKZ:Galaxy S2 cepteki anahtarlıkla çiziliyor bu telefon kesinlikle bir kalitei farkı vardır
  • Valla arkadaşlar Türkiyeye gelen cihazların ne olduğunu bilemem ama NT mağazasından paralel ithalat Galaxy s3 aldım indirime girmişti. şimdi fiyat verip reklam etmek istemem. Ama çok ucuza aldığımı bilin. Mağaza görevlisine ithalatçı firmayı aratıp galaxy s3 leri nerden ithal ettiklerini sordurttum. Avrupa ülkelerinden getiriyorlarmış benimki kutudan komple fransızca çıktı. kutu içeriği falan hep fransızca telefonu açınca dili fransızca seçili çıktı. kısacası fransa için üretilmiş. Herhalde 1. kalitedir diye düşünüyorum çok memnunum bir sorunu yok şuan. malzemesi de gayet kaliteli geldi bana
  • Hocam şöyle bişey söyleyeyim size ben bir evo 3d sahibiyim ve iki arkadaşımdada var
    1 arkadaşım berlinden aldı cihazını biz ikimiz türkiyeden.aynı tarihlerde alındı 3 cihazda bizimkilerde soyulmalar aşırı derecede başlarken almanyadan alınan hala ilk günkü gibi temiz.artık sen yorumla kalite farkını.
  • Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım. Düşük malzemeyle farklı üretim yapıp bunları diğer ülkeye gönderelim gibisinden bi durum yok. Sadece kalite kontrol noktasında derecelendirilen ürünler farklı ülkelere gönderiliyo diyo bazı arkadaşlarımız ki ben de inanırım bu duruma. Örnekleri de mevcut.
  • sadece teknoloji olarak değil örneğin nike olarak bile üretim yerleri farklı ülkelerde mevcut ve markası ve modeli ayakkabının aynı olsa bile yapım aşamasındaki ustalık sağlamlıktan başlıyor malzeme dayanıklılığına kadar farklılık gösteriyor.Ama bilmeyen kişi 2sinede nike diyor. Ama bize gelen kalitesizde olsa diğer ayakkabılara göre daha dayanıklı olduğundan bizi 1.kalite geliyor orasıda ayrı bir mesele hane bi laf vardır ya -daha iyisi olana kadar en iyisi bu , o yüzden bizde kullanmaya kullanırken 3.dünya ülkeleri olarak kullanılmaya devam ediliyoruz ne zaman biz kendimiz üretime başlayana kadar bu sürer.
  • 2. yada 3. kalite diyebiliriz. 90 lı yıllarda türkiyeye getirilen bilgisayar parçaların bazıları defolu ürünlerdi. bir çok muhasebeci zor durumda kaldı. disk bozulduğunda içindeki muhasebe kayıtlarını alabilmek için zor günler geçirdiler. bu zamanda şeker ölçüm cihazları yanlış ölçüyor. klavuzda yüzdelik bir sapmadan bahsediyor ama çok abartılı. aile bireyine hediye olarak amerikadan getirmişlerdi arada kalite olarak baya fark var aradaki farkı görünce amerikalılar kaliteli yaşıyorlar. üreticilere sormak lazım defolu ürünleri ne yapıyorsunuz diye. el altından topluca satıp türkiyeyemi getiriyorlar. bu durumu ögrenmek lazım.
  • Kalitesizini bize göndermiyorlardır, bizim ithalatçılar kalitesizini alıyorlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Kendi ülkemizde üretilen sebze meyvenin iyisini yurt dışına gönderiyoruz, biz kötülerini, hormonlularını yiyoruz. Siz gelmiş yurt dışında üretilen telefondan bahsediyorsunuz. Daha kendi ülkemizde üretilen düzgün malları biz alamıyoruz da...Bu ülkedeki alım gücüne göre ürün var. Çin'den gelen 1. kalite ürün de var 10. kalite ürün de. Birisi 100 lira birisi 10 lira. Bakarsanız ikisi de aynı şey.(mesela akıllı telefon veya tablet)

    Türkiyenin yaş sebze meyve ihracatında yıllardır lider olan firmanın gümrük temsilcisi olarak söylüyorum. sebze meyvenin en iyisini yollamıyoruz, sadece şekil olarak en iyisini yolluyoruz. tad olarak herhangi bir manavdan veya pazardan daha lezzetlisini ve sağlıklısını alabilirsin. keza ben kasa kasa bedava sebzemeyce alabilecekken genellikle bildiğim manavdan daha güzellerini para vererek alıyorum...
    bence telefon konusu da bu konu gibi içinde olmadığınız için duyduğunuz ve yorumladığınız şeyler.doğrulu kesinlikle kanıtlanamaz hele ki bu örnekle :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiray35

    Kalitesizini bize göndermiyorlardır, bizim ithalatçılar kalitesizini alıyorlardır.

    italatçının kalitelimi kalitesizmi olduğunu anlaması zor. güneş gözlüğü mesela bakıyorsun çok iyi dayanıklı gözüküyor. bir kaç ay sonra çat gözlük gözünde durup dururken kırılıyor. meger içine eksik kimyasal koymuşlar. mesela cep pili alıyorsun 2 ay sonra pil fazla gitmiyor hemen bitiyor. telefonun flex kablosunu değiştiriyorsun orjinali 2 yıl kullanıyorsan yeni taktığını 5 ay bile dayanmıyor. italatçının kaliteli olduğunu anlaması çok zor. numune alıp test etmesi gerekiyor test etmediği için olan tüketicilere oluyor. mağdur olan tüketiciler oluyor.
  • Merhaba arkadaşlar benimde bu konuda bir kaç kelamım olsun.
    2 yıl önce Japonya'dan gelen bir 4s ile ülkemizde satılan bir 4s i karşılaştırma olanağım olmuştu.

    Japonya'da alınan 4s'in kasa kalitesi, gövdenin o tokluğu hemen fark ediyorsun elinize ilk defa almada bile. N yazık ki performans yönünde çok fazla inceleme fırsatım olmadı ki Türkiyeden alınan 4 s çoktan nalları dikmişti

    Bir de kalınlık farkı vardı. Ama hangisi daha kalın şu anda tam hatırlamıyorum

    Yani böyle bir fark olduğuna inanıyorum.

    Ne yazık ki Japondan bile daha fazla para vererek en dandik telefonları alıyoruz

    Bu arada hala o 4s kullanıyorum ;)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.