Şimdi Ara

TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni eklenenler en sondadır

    iphone alalı iki gün oldu. iphone ile ilgili haberleri takip ettiğim yerde iphone ile ilgili kimsenin fotoğraf çekip inceleme yapmış olmaması ilgimi çekti.-inceleme varmış, olsun bu da ikincisi, yorum gibi benimki daha çok ama neyse-(alan kayboluyo, nedir, adam mı öldürüyo bu alet? ) ben de gece gece kendimce bir inceleme yapmaya karar verdim. bütün fotoğrafları ben az önce çektim, amacım biraz olsun alet hakkında tarafsız bilgi verebilmek, iphone alınmaz mms yok bluetooth yok abi veya iphone çok kral omnia ezildi tarzı muhabbetlere girmeden bi bilgisayar mühendisinin gözüyle az buçuk kendimce bi inceleme yapmak. hadi hayırlısı, başlıyorum.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    gördüğünüz gibi gayet hoş bi kutu, klasik teknoloji şirketlerinin küçük ürünleri hayvani kutularda verme politikasına karşı giden apple aleti koyabileceği en küçük kutuya koymuş, nakliyeden tasarruf.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    içinden türkçe kullanma kılavuzu çıkıyor.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    kutudan çıkanlar. kutudan maalesef aletin dock'u çıkmıyor
     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    hail the king (çok tarafsızımdır)

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    alet genel olarak bayağı sağlam gözüküyor, henüz test etme şansım olmadı ama(inşallah olmaz) ekranın çizilme şansı pek yok gibi. sağlam yani, elinizde kaliteli bir alet tuttuğunuzu hissediyorsunuz kesinlikle.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    arka kapak da aynı şekilde sağlam. kılıf kullanmayı düşünmüyorum, sadece aletin yanında verilen silme bezinin üstüne koyuyorum masanın üzerine koyarken, o da masanın üzerindeyken sürtünüp çizilmesini engelliyor. cepte taşırken telefonu koyduğunuz cebinizi sadece telefon taşımak için kullanırsanız bence kılıf kullanmaya pek gerek yok.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    telefonun kilitli ekranı. burada ekran kalitesinden biraz söz etmek istiyorum. fotoğraflarda tam belli olmuyor ama ekran gerçekten apple'in alameti farikası, aleti tek başına aldıracak nedenlerden biri. imkanınız varsa bir ipod touch veya iphone bulun, onda wallpaperleri değiştirin bir iki kez resimlere falan bakın, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    aletin en sevmediğim noktası. ben mi çok kullanıyorum bilmiyorum ama, telefonun pil ömrü gerçekten feci. bir gün güç bela dayandırıyorum. gerçi arkadaşımın dediği gibi yeni aldığım için fazla abartıyo da olabilirim, ya da wifi'yi açık unutmamın küçük bi etkisi de olmuş olabilir ama genel olarak aletten bir gün, çok zorlarsanız iki günden fazlasını beklemeyin, her gün şarj edin olsun bitsin.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    şu ekrana arkaplan koymanın jailbreaksız bir yolu olsa keşke

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    harita servisleri, google maps. hem uydu görüntüsü, hem çizilmiş harita, hem de ikisini üstüste bindirerek kullanan hibrid modu var. henüz yol çizemese de gps programları geldiğinde aletin o gediği de kapanmış olucak, bekle babam bekle... (ve canım lisem kadıköy anadolu)

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    new york times'in haber programı. ingilizcesi olanlara tavsiye ederim, gerçekten çok güzel bir program. ayrıca buna benzer bir program olarak flixter'in yeni çıkan filmlerin fragmanlarını yayınladığı bir program var, app store'den ücretsiz indirilebiliyor, o da çok güzel.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    film gösterimi. görüntü kalitesi muhteşem.(dememe bile gerek yok aslında) uygun kablonuz varsa tv out alabiliyorsunuz. tavsiye ederim, alet geniş ekran zaten, bağlayın televizyona tüplü plazma farketmez aynen görüntüyü aktarıyor, cam gibi. bu işin en güzel yanı, binlerce aptal detayla uğraşmanız gerekmiyor. samsung bi cep telefonundan televizyona görüntü almaya çalışırken ne kadar uğraştığını bi ben bilirim bi allah bilir. apple firması uyuzdur, bilirsiniz, apple ürünleri pahalıdır, kalitelidir, ve bir şeyi yapmak ya çok kolaydır, ya da imkansızdır. adamlar paralarını yaptıkları şeyleri çok iyi ve çok sorunsuz bi şekilde yaparak kazanırlar, apple iphone'in samsung omnia'yı satışlta onbeşe katlamasının nedeni de budur. sadede geliyorum, televizyona kabloyu takıyorsunuz, aletten de özelliklerden tv-out'u açıp PAL seçiyorsunuz, olay bitiyor. altyazı desteği de var ama denemedim, bilmiyorum. ben altyazılarımı filmlere gömüp öyle ipod'uma ve iphone'ime atıyorum zaten. bu video da aslında ipod'un ölçüsüne göre olduğu için (ipod 4:3 iphone 16:9) yanlarda boşluklar kalmış, ama youtube'de video izlerken veya herhangi bir şey yaparken bu boşlukları görmüyorsunuz zaten.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    fonksiyon grafiği de çizermiş abisi. lisede fonksiyon polinom parabolden çakanlara(ben) veya üniversitede kafayı sıyırmaya beş kala (yine ben) hayat kurtarıcı.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    ana menüm, screenshot olarak. menü tuşuyla kilit tuşuna aynı anda bastığınızda screenshot alıp camera roll a kaydediyor alet.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    cover flow. fazla bakmak zararlı, çamaşır makinesinin önünde oturmuş mal mal makineye bakan hipnotize çocuklar gibi hissediyorsunuz bir süre sonra. aman diyim.

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi
     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi


    ebook ekranı ve google maps'ın harita hali.


    http://img220.imageshack.us/img220/3146/img0012st7.jpg

    bu link de iphone'in kendi kamerasından çekilmiş bir fotoğraf örneği. iki megapiksel kameranın pek bir sorun oluşturduğunu düşünmüyorum açıkcası, az buçuk fotoğrafçılık bilgimle bile hiç bir zaman bir cep telefonunun bir fotoğraf makinesi kadar iyi çekemeyeceğini görebiliyorsam, bence cep telefonlarından fotoğraf kalitesi beklemek biraz anlamsız. önemli şeyleri hatıra fotoğraflarını vs. çekmek için zaten fotoğraf makinesi taşırım yanımda, geri kalanları da eğlencelik flickr'lık fotoğraflar, onların da kalitesinin pek bir önemi yok.



    söylediklerimi biraz toparlamaya çalışayım. herşeyden önce ben bu aleti niye aldım? bu soruya yanıt verebiliyorsanız(ve aldıktan bir hafta sonra, gözünüz doyduktan sonra yine verebiliyorsanız) aletin bir anlamı var demektir.

    ben bunu niye aldım?

    çünkü bana mümkün olan en az şekilde sorun çıkartacak, hayatımı kolaylaştıracak bir alet arıyorum.

    kontak listemi, takvimimi, maillerimi sürekli olarak benim müdahalem olmadan eşitleyecek bir alete ihtiyacım var.

    iphone'in push mail özelliğini çok kullanıyorum, bu şekilde bana atılan mailler kısa mesaj gibi direkt olarak atıldığı saniye cep telefonuma geliyor, telefondan yanıt verebiliyorum.

    gerektiğinde MSN ve google talk hesaplarıma bir anda ulaşabiliyorum.

    istediğim RSS feed'ler sürekli telefonuma geliyor ve güncelleniyor.

    aynı anda hem ipod hem cep telefonu taşımak istemiyorum.

    mümkün olan her yerden bir internet sayfasına girip normal bir şekilde çalışabilmek istiyorum.

    randevularımı, yapmam gereken işleri temiz bi şekilde telefona kaydettikten sonra telefonun bana bunları her iş için benim belirlediğim zaman aralıklarıyla hatırlatmasını istiyorum yani telefonum bir anlamda benim sol kolum olmalı.

    ben bunu neler için almadım?

    arkadaşlarımla birbirimize fotoğraf atmak program atmak gibi şeyler beni pek ilgilendirmiyor(lisede kaldı onlar) ilgilenenlere symbian'ı tavsiye ederim

    fotoğraf kapasitesinin kaç megapiksel olduğu beni pek ilgilendirmiyor.

    fotoğrafları veya şirin bebek resimlerini birbirine mms ile yollayıp sevgi kelebekleri saçan insanlar beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. gerektiğinde mail atıyorum.


    NOTLAR

    - arkadaşlar, alet çok feci tutarsız. sürekli çöküyor yani. ama adamların yapabilecekleri çok bir şey yok çünkü çökenler üçüncü parti yazılımlar, kötü yazılmışlar.(ucuz etin yahnisi durumu) safari çöktüğündeyse genelde web sayfasında bir sorun oluyor. ama bu çökmelerin hiçbirinde veri kaybetmiyorsunuz, uygulamayı yeniden açtığınızda ne yapıyorsanız son haliyle devam etme şansınız var. bunun nedenleri henüz app store'in biraz prematüre olması ve apple'in garip ve despot app store politikaları.

    - eğer push mail kullanmak isterseniz(ki aylık data aboneliğiniz varsa kesinlikle deneyin derim)http://www.mail2web.com ücretsiz microsoft exchange desteği veriyor, yani iphone'e bu mail adresini kaydederseniz oraya atılan mailler direk cep telefonunuza SMS gibi gelecektir. cevabı da maille atarsanız SMS'den bayaa bi tasarruf edersiniz. maille dosya resim göndermenin de dosyanın boyutu kadar veri alışverişinden daha büyük bir ücreti yok (mms gibi değil) eğer mail adresinizi değiştirmek istemiyorsanız şu anda kullandığınız mail adresini iphone'a gelecek push mail adresinize iletilerin bir kopyasını gönderecek şekilde ayarlayabilirsiniz. gmail ve hotmail bu özelliği destekliyor. (mail forwarding)

    - yahoo da push mail desteğini verdiğini iddia ediyor ama yok öyle bir şey, inanmayın. altı yedi tane mail adresi açtım, hepsinin ayarlarıyla uğraştım saatlerce ama hiçbiri çalışmadı. ya ben salağım ya da adamlar bizi feci kandırıyor.

    - avea'nın faturasız hat kullanıcılarına sunduğu haftada 9 kontüre 5mb paketi var ya, onu denemeyin. bana onay sms'i gelmeden bir aylık ücreti çektiler ve internete girdiğimde kontür gidiyor. avea kullanıcıları apn yerine adasfsa vs yazarak aletin internete girmesini engelleyebilirler.(alet avea ayarlarına sahip olmadığı için avea kart takıldığında internet ayarlarını kilitlemiyor)eğer turkcell kart takar, çıkartır sonra yeniden avea takarsanız bu adsfds yi yeniden yazmalısınız. (siliniyor)

    - eğer istek olursa push mail kurulumunu anlatabilirim (ki zannetmiyorum çok basit bir şey), ve bunun dışında sorabileceğiniz herhangi bir soruya elimden geldiğince yanıt vermeye çalışacağım.

    tek bir ricam var lütfen burada da iphone alınır mı alınmaz mı tartışmasını yapmayın. seven alır, sevmeyen almaz. omnia en kralı ayrıca. iphone'in bi tarafına da koyar. oldu mu? hadi eyvallah.


    benim söyleyeceklerim bu kadar, iyi geceler efendim, siz sabah bunu okurken ben horul horul uyuyor olacağım.

    iyi bayramlar türkiye!

    güncelleme: (03.10.2008)

    bayram tatili boyunca aleti bayağı kullanma şansım oldu. aşağıdakiler tatilde aklıma gelenler.

    - eğer aleti kullanıyorsanız yani çantanızda cebinizde oturup beklemeyecekse, müzik dinlerseniz, ara sıra msn’e vs girerseniz, pil ömrü ikinci günü çıkartamaz. her gün şarj etmek gerek.

    - telefonun gönderilmiş SMS’leri yeniden gönderememesinin eksikliğini ilk defa hissettim, özellikle bayram gibi yoğun zamanlarda mesajlar genelde ya yarım gidiyor ya gitmiyor, yeniden yazmak sıkıcı. gerçi avea kullanıyorsanız yarım giden mesajlar çok ender rastlanan bir durum değil, o yüzden SMS forwardingin olmaması sık mesaj atanlar için önemli bir eksiklik.

    - telefonun klavyesi ilk iphone çıktığında en çok eleştiri alan yanlarından biriydi. gerçekten klavyede yazmak ilk başlarda zor, tuşları bulmak yanlış tuşa basıcam derdinden iyice karın ağrısına dönüşebiliyor. sonradan alışılsa da büyük parmaklı arkadaşlar ekran olayını bi daha düşünsünler. şu anda normal Q klavye kullanma hızıma yakın bir şekilde yazıyorum, yani eğer çok büyük parmaklı değilseniz, bir iki hafta sonra herhangi bi telefonda yazabileceğinizden daha hızlı yazabiliyor hale geleceksiniz demektir.

    - autocomplete özelliği sinir bozucu. telefona türkçe klavye koymuşlar ancak apple’in mühendislerinin türkçenin sözdizimini sondan eklemeli değil de avrupa dilleri gibi olduğunu varsayarak sözlük eklemeleri çok sinir bozucu olmuş, öyle ki alet genelde doğru yazdığınız şeyleri silip yerine yanlışları yazıyor. allahtan çok fazla karışmıyo da genellikle rahat yazabiliyorsunuz, ancak aletin sunduğu öneri kelimeyi kabul etme tuşu boşluk tuşu, yani yazdığınız yere değil de ekrandaki tuşlara bakarak yazıyorsanız genelde aletin nereleri “düzelttiğini” bitirdikten sonra görüyorsunuz. dikkatli olup gözü yazılan yerden ayırmamak lazım, önerileri bi kaç kez reddettikten sonra artık çıkmaz oluyorlarmış.

    - iphone’in müzik kalitesine laf edenlere inanmayın. aletin sesi bariz bi şekilde kaliteli, hatta bende 5.5th generation bir 80gb ipod var, ondan bile iyi. hoparlörü mono, o da kaliteli ses veriyor ancak müzik telefonları gibi pırıl pırıl bir ses beklemeyin. zaten müzik çaldırıp disko disko dansedicek adam almasın iphone.

    - alet multitasking desteklemiyor. yani aynı anda hem safariyle internete girip hem msn’de chat yapamıyorsunuz veya resimlere bakamıyorsunuz. IM(instant messaging – MSN- gtalk AOL vb.) uygulamalarını arkaplana aldığınız anda msn’den offline oluyorsunuz. apple yakın zamanda multitasking desteğini alete ekleyeceğini duyurdu. bunların tek istisnası safari ve ipod uygulaması. safari kapatsanız da bulunduğunuz sayfayı kaybetmiyor. ipod uygulaması ise ön planda ne yaptığınızdan bağımsız müzik çalmaya devam edebiliyor. aletin kutusundan çıkan kulaklığın üzerindeki bir düğmeyle ipod uygulaması arkaplandayken de şarkı değiştirilebiliyormuş, denemedim. (programı arkaplana aldığınız zaman msn ile bağlantısını kesmeyen ve yeni mesaj geldiğinde push mail yoluyla sizi uyaran BeejiveIM diye bir program var, ancak paralı)

    - alet multitasking desteklemiyor ancak ne hikmetse kapattığınız uygulamalar arkaplanda çalışarak rami tıkamaya devam ediyorlar. bi programda uzun süre menü tuşunu basılı tutarsanız program force quit yapıyor yani tamamen kapanıyor. bu şekilde telefonun bir sürü program açıkken saçmalamasını engellemiş olursunuz. özellikle safari telefonun ramini çok tıkıyor gördüğüm kadarıyla.

    - turkcell sim kartıyla internete bağlandıktan sonra avea kartınızı taktıktan sonra aveadan kontör gider. çünkü apn boşken de internete bağlanabiliyormuş arkadaş. her turkcell-avea kart değiştirdiğinizde apn'ye asdad gibi bir şeyleri yeniden yazmanız gerekiyor internete bağlanmasını engellemek istiyorsanız. bunu çok acı bir şekilde keşfettim

    - ipod uygulaması hiç pratik değil. mesela şarkılarınız arasında arama yapamıyorsunuz ki kötü bişey, apple'in ürettiği en dandik ipodda bile olduğunu düşünürseniz. şarkı isimleri kaymıyor yani uzun şarkıların isimlerinin yarısını hiç bir zaman göremiyorsunuz.

    - apple yakın zamanda adobe flash’ın iphone için kullanıma sunulacağını duyurdu. aynı şekilde tomtom da GPS uygulamasının (internete bağlı kalmadan gps’i kullanabilmek ve yol çizebilme) yayınlanmaya hazır olduğunu duyurmuş bayram öncesinde.

    şimdilik yorumlarım bu kadar. bundan sonra ilk fırsatta bir GPS incelemesi ve ondan sonra da jailbreak incelemesi ve vaktim olursa nasıl jailbreak yapılır’ı anlatan bir tutorial’ı buraya eklemeyi planlıyorum.

    iyi akşamlar


     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverWinter -- 3 Ekim 2008; 21:25:15 >







  • Senden Güzel bir GPS Testi Yapmanı İstesek Fotoğraflı
  • bayramdan sonra yaparım
  • kontör gitmesini istemiyorsan apn kısmına saçma sapan şeyler yaz. daha kontörün gitmez
  • gayet hoş, başarılı bir çalışma olmuş, iphone insanda hastalık yaratabiliyor gerçekten de, bende yaklaşık 10 günden beri var ve önümüzdeki 2-3 yıl boyunca bir aksilik olmadığı sürece kendisinden vazgeçeceğimi düşünmüyorum..
    çalışmalarının devamını dilerim arkadaşım
  • hadi bakalım apn varmı yokmu acaba :D:D:D..bu arada usta şu cover olayında bişi sorucam ben iphone umdaki mp3 lere bunları nasıl bulucam yaa iart diye bi program var ama hepsini bulamadım.bazen saçmaladı bilgin varmı bu konuda
    quote:

    Orjinalden alıntı: logitech_5

    kontör gitmesini istemiyorsan apn kısmına saçma sapan şeyler yaz. daha kontörün gitmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: d_e_s_i_r_e

    hadi bakalım apn varmı yokmu acaba :D:D:D..bu arada usta şu cover olayında bişi sorucam ben iphone umdaki mp3 lere bunları nasıl bulucam yaa iart diye bi program var ama hepsini bulamadım.bazen saçmaladı bilgin varmı bu konuda
    quote:

    Orjinalden alıntı: logitech_5

    kontör gitmesini istemiyorsan apn kısmına saçma sapan şeyler yaz. daha kontörün gitmez




    avea da apn var sen kafanı hiç yorma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech_5 -- 29 Eylül 2008; 13:57:55 >
  • itunes account'un varsa ve mp3lerinin isimleri düzgünse zaten itunes otomatik olarak kapakları indiriyor. benimkilerin hepsi itunes'den inme mesela.
  • İyi çalışma.
  • aveada apn var canıııııııııııııııımmmmmmm...tabi var......
  • valla incelemeyi tekrar okursan oraya da yazmış. benim de yakın bir arkadaşım avea ile kullanıyor 2.1 sürümüyle apn kısmına erişebiliyoruz.
  • kardeş o senin arkadaş jailbreak li cihaz kullanıyordur fakat burda ustamın kastettiği şey farklı yani söüzm ona garantisini kaybetmeden edge kapatamaz.o arkadaşın analtabiliyomuyum
    quote:

    Orjinalden alıntı: logitech_5

    valla incelemeyi tekrar okursan oraya da yazmış. benim de yakın bir arkadaşım avea ile kullanıyor 2.1 sürümüyle apn kısmına erişebiliyoruz.
  • hayır hiçbir şekilde jail yok cihaz turkcell den kontratsız alınmış ve avea ile aktif edilmiş ve gayet erişebiliyoruz.
  • kaça aldın
  • görüntüler:

     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi
     TÜRKİYEDEN ALINMIŞ İPHONE 3G - İNCELEME - güncellendi
  • hayırlı olsun ellerine sağlık
  • hayırlı olsun kardeş eline sağlık
  • arkadaşım gerçekten güsel bir inceleme olmuş bence. objektif ne abartmışsın ne yerin dibine sokmuşsun kameradan olan beklentin de gayet olumlu çektiğin fotoğrafta D50 yazısı dikkatimi çekmedi değil hani bende P1i kullanıyorum mailler için gayet ii oluyo yok kumanda programıymış yok sinek öldüren programmış bunlar gereksiz şeyler öncelikle telefon özelliği olması yeterli bence inşallah iphone 3g lerde olan problemlerin hiçbirini yaşamazsın bide turkcell in paketleri insanı cezbediyo acaba paket alıp telefonunu satsam mı diorum 3 gb internet falan fiyatlar gayet ii...
  • Hayırlı olsun, güzel inceleme olmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mçe

    arkadaşım gerçekten güsel bir inceleme olmuş bence. objektif ne abartmışsın ne yerin dibine sokmuşsun kameradan olan beklentin de gayet olumlu çektiğin fotoğrafta D50 yazısı dikkatimi çekmedi değil hani bende P1i kullanıyorum mailler için gayet ii oluyo yok kumanda programıymış yok sinek öldüren programmış bunlar gereksiz şeyler öncelikle telefon özelliği olması yeterli bence inşallah iphone 3g lerde olan problemlerin hiçbirini yaşamazsın bide turkcell in paketleri insanı cezbediyo acaba paket alıp telefonunu satsam mı diorum 3 gb internet falan fiyatlar gayet ii...


    Valla benim en büyük alma sebebim 3gb internet...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.