Şimdi Ara

####Turkiyeden Çikarken TAX FREE$$$$?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba sayin forum uyeleri

    yurtdisina santiye projesi icin cikcam ve tax free faturası kestırsem kullanabılırmıyım kdv gerı odemesınden?yaptırıpta alabılen arakdaslar varsa yardımcı olabılırlermı veya en azından tax free hakkında bılgısı olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunsubutay -- 31 Temmuz 2007; 2:10:22 >



  • olabilir tabi.Ama bunun için önce yurtdışında tax free fatura kesen bir yer bulman lazım.Akabinde Türkiyeye gelip KDV yi geri alabilirsin.
  • ben tam tersini biliyordum yani urunu turkiyeden alıp sonra gumrukte tax free faturası sayesınde kdv sını alabılmek gibi
  • Bir türk pasaportu sahibi olarak yurd dışına çıkarken tax free hizmetinden yararlanamazsın. Çünkü eninde sonunda gene Türkiyeye döneceksin.
    Ha çifte vatandaşlığın vardır ve yabancı pasaportun ile çıkarsın o zaman durum başka.
    Tax Free'nin anlamı alışveriş yapılan ülkenin vatandaşı olmadığından oranın vergilerine tabi olmamandır.
    Tax free'nin bir limiti vardır. Örneğin min 500.-USd ile 5000.-USd arası gibi.
    Belge mutlaka yanında olmalı + aldığın ürünü ibraz ediyorsun. Sadece faturayı göstermek olmuyor.
  • ikoras cok sagol cevabın icin cok aydinlatici oldu kolay gelsin
  • arkadaşlar bu taxfree olayını biraz daha açıklarmısınız?
    mesela ben şmidi amerikadayım burdan laptop almayı düşünüyorum..bunun vergisini geri alabiliyor muyum?alıyorsam burdayken mi yoksa türkiye ye dönünce mi alıyorum ve nerye başvurmam gerekiyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellmantd

    arkadaşlar bu taxfree olayını biraz daha açıklarmısınız?
    mesela ben şmidi amerikadayım burdan laptop almayı düşünüyorum..bunun vergisini geri alabiliyor muyum?alıyorsam burdayken mi yoksa türkiye ye dönünce mi alıyorum ve nerye başvurmam gerekiyor?


    Ürünü aldığın shop'da Tax free uygulaması varmı araştır. Eğer varsa Tax Free receipt istiyorum diyeceksin. Tr'ye dönerken Havaalanında (USA) Tax free gişesi ya da bürosu olur oraya gidip receipti vereceksin. Orada ne yapacağını sana anlatırlar. Ama kesinlikle vergisi kadar miktarını geri alırsın.
  • kardes tc vatandası olman ve yurtdısı ıkamet adres yazdırman yeterlı aldıgn urune tr de tax free fatrura kestırıyosun sonra ataturk havalımanında cıkmadan onaylatıyosun urunu gosterıp sonra cıkıs bankolarından sonra odeme noktası var orda paranı gerı alıyosun ama %!2 olarak hepsı bu yok cıfte vatandaslıkmıs yok trye doncekmıssın ole bısey yok yanı rahat ol ama tax free fatrura kestıren bıyer bulmak zor ben bımeksten kestırmıstım ama her magzanın her subesınde olmuyor yani
  • aperionn`un dedikleri dogru ust tarafinda yazanlar ise atmislar baska ulkede ikamet iznin varsa sadece tax-free faturani alacaksin havaalaninda senden kesilen %18lik verginin %12lik dilimini geri alacaksin yani bir nevi %6lik vergi odeyeceksin yine...

    havaalaninda tax free ofisinde kitapcik var orada hangi magazalarda gectigi yaziyor su an hatirlayamaiyorum ama bimeksin disindada bircok firma var..
  • Tüh bunu daha önce öğrensem iyi olurdu %12 az deil!Peki hepsiburada.com falan kesiyomu tax free faturasndan?
  • Arkadaşlar ben almanyadan amazon.de den nokia n95 8gb telefon satın almak istiyorum ordan gelen makbuzu göstersem tax free için geçerli olmazmı ayrıeten siteye mail atsam olumlu cevap verirlermi sizce? Çünkü burdaki mağazalarda 750 euro civarı amazon.de de 660 euroya satılıyor.
  • benimde bi sorum olacak yabancı vatandaşllığım var tr den alışveriş yaptığım takdir de (tax free olan yerden) %18 kdv oranını sınırdan alabilcekmiyim ve aldığım ürün e 100$ üstüne gümrük uygulanacak mı ? ve tax free alırken tr tarafında mı alıcam yoksa diğer sınır dan mı ?
    Tşk
  • electro worldlerde tax free
    işlem yapılabiliyor
  • Arkadaşlar Türkiye'de Darty,Elecktro World,Media Markt te TAX FREE uygulaması var.Bugün konustum 1500 TL lik bi alış verişin 160 / 165 TL geri ödeme olur dediler.
  • Arkadaşlar Türkiye'de Darty,Electroworld World,Saturn,Media Markt te TAX FREE uygulaması var.Bugün konustum 1500 TL lik bi alış verişin 160 / 165 TL geri ödeme olur dediler.
  • Arkadaşlar Türkiye'de Darty,Electro World,Saturn,Media Markt te TAX FREE uygulaması var.Bugün konustum 1500 TL lik bi alış verişin 160 / 165 TL geri ödeme olur dediler.Zaten onun bi tablosu var onlarda oradan bakıyolar.
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. hepsiburada,hızlıal vb. internet mağazacılığı taxfree yapıyor mu ?
  • ARKADAŞLAR 2 SORUM OLACAK YURTDIŞINDA OTURMA İZNİ BİRİ OLARAK

    1 GUMRUK MEMURUNA ONAYLATTIKTAN SONRA PASAPORT KONTROLUNE GEÇİNCE TEKRAR ONAYLATILMASI GEREKIYORUMU CHECK-IN BAGAJIMA KOYMAYI PLANLIYORUM

    2 TAX REFUND NAKİT CASH OLARAK MI ODENİYOR YOKSA ÇEK Mİ VERİYOLAR ÇEK VERIYOLARSA BU ÇEKI NEREDE BOZDURABILIRIM
  • hobbo H kullanıcısına yanıt
    Merhaba en son yurtdisina cikarken ben de tax free aldim.

    Ben ürünü yanimda tasimistim.

    Pasaport kontrolünden gectikten sonra Gümrük memuruna ürünü gösterip damgayi aldiktan sonra taxfree ofisine gidip vergi iadesini aninda nakit olarak geri aliyorsunuz.

    THY icin: Bavuldaki ürünleri icin özel bir check in kontuari var ama islem nasil yapiliyor bilmiyorum.
  • ikoras kullanıcısına yanıt

    konuyu biraz hortlatacagim ama bu dogru degil.


    onemli olan nerede yasadiginiz, vatandasliginiz degil.


    ben de soyle bir soru ekleyeyim: internetten siparis verip (mesela teknosa), tax-free belgesi alan biri oldu mu? yani urunu alsam, kardesime teslim ettirsem, ardindan turkiyeye geldigimde alip ciksam. boyle bir seyi nasil yapabilirim bilgisi olan var mi?


    edit: kaynak da birakayim =

    https://ticaret.gov.tr/gumruk-muhafaza/sikca-sorulan-sorular




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 6 Ağustos 2023; 1:44:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.