Şimdi Ara

Türkler kültür ve genetik olarak balkanlara mı ortadoğuya mı yakındır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkler kültür ve genetik olarak balkanlara mı ortadoğuya mı yakındır?


(En Son Oy Tarihi: 19.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • asau kullanıcısına yanıt

    Yörükler safkan Türk'tür. Alevilerin büyük çoğunluğu safkan Türk'tür. Kadim ırk dediğin kürtler, fars, hintli kırmasıdır. Hem uluslar, genlere göre değil, konuştuğu dile ve kültürlerine göre ayrılır.

  • asau kullanıcısına yanıt
    Saf gen ne demek ? Labrador muyuz biz? Bana saf genli bir irk ornek verebilir misin?

    Fenotipten ossuruk tahliller... genotip de diger tum milletlerin imza genlerinden daha cok dogu asya tasiyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Açıklayıcı olmuş. Çoğuna katılmakla birlikte bazıları subjektif görüş. Önemli değil, herkes farklı tez ortaya atabilir. Zaten şu anda kültürel olarak bu topraklara bir test alanı olarak baktığımızda zaten Türkiye'de iki ırk ayrışıyor. Türkler daha çok Avrupai karakter taşıyor. Kürtler ise daha çok Ortadoğu karakteri taşıyor. Kürtler ile Türkler arasında karakter, davranış olarak farklılık arzediyor. Örneğin Rumlarla Türkler karakter olarak benzeşiyor. Doğu Arapları ile Kürtler benzeşiyor. Anadolu'da Helen uygarlığı milletlerinin tüm özellikleri Anadolu'ya gelen Türklerde de var, ama örneğin Kürtlerde yok. Bu da kesin bir ayrımı gösterir. Daha çok örnek verilebilir, ama şuanda bu kadarı ile ne demek istediğim anlaşılabilir.


    Biz Asyalı kavimdik, ama Helen uygarlığı halklarına asimile olduk. Şu an Avrupalıyız, Asyalı atalarımızla bir ilgimiz yok. Normalde Bulgarlar ne kadar Türkse aslında biz de o kadar Türküz. Türkçe konuşmamız, Türk soylu devletler kurmamız bu gerçekliği değiştirmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 1 Şubat 2024; 17:0:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mozaik. İkisi birden. Misal bizim taraf neredeyse istisnasız - Kafkas ve Ege-Toros bağlantıları harici - Balkanlar. Ama Balkanlarla hiç alakası olmayıp tamamen Doğu kökenli de gördüm. Zaruri olmamakla birlikte genelde kültürlerimiz, zihniyetlerimiz ve fenotiplerimiz de ciddi oranda ayrışıyor.

  • Güzel ve doğru cevaplar gelmiş . Genelleme yapabileceğimiz Tek tip kültür yok. Coğrafya'ya göre değişkenlik gösterip çeşitleniyor. Akdeniz etkisi de ararsan var. Balkan , Anadolu ve Pers etkisi daha yaygın bir kültür. güneydoğu'ya gittikçe kültürün karakteri değişiyor. Bu büyük bir zenginlik ve alışveriş. Türkiye hepsi ile beraber güzel..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 1 Şubat 2024; 15:12:50 >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    her kültür zenginlik midir hocam? mesela ortadoğu ve afrikadan bu kadar sığınmacı ve mülteci alıyoruz. genetiğimiz ve kültürümüzde buna bağlı olarak değişiyor. bunlarada zenginlik diyebilir miyiz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Afrika'dan gelenlerin baskın bir karakteri yok, toplum üstünde etkin olacak güçleri de yok. Ortadoğu göçmenleri için de aynı şeyi söyleyebilirim, sanıldığının aksine bugün kültür göç yoluyla yayılmıyor. Medya ve iletişim araçları yayıyor kültürü. Eğer bir şey için endişeleneceksek. İnsan göçü değil, sosyal medya, dizi ve sanat etniliklerinin hangi kültürden beslendiğine bak. Bana kalırsa çok kof bir Amerikan kültür emperyalizmini pençesindeyiz uzun zamandır. Sadece biz değil Tüm dünya küreselleşme denilen tek tip bir kültür dayatması tehdidi altında. Eğlence , mizah , kıyafet, yeme içme, arkadaşlık, aile , birey herkes biribirine benzemeye başladı. Özellikle genç kızlara bak , kimleri taklit ediyor sence, ortadoğudan gelenleri mi ? İnstagram kültürü denen bir şey var. Eğer dert eideneceksek bunu dert edinelim bence..





  • Yanlış. Ne Yörükler ne Aleviler safkan Türk. Türkiye'de karışmayan ırk yok. Ha Yörükler daha az karıştı bu bir gerçek. Çünkü diğer Oğuzlar gibi yerleşik hayata geçmedikleri için dış dünyadan daha az etkilendiler. Aleviler ise ayrı konu. Tahtacı Alevileri dışında geneli genetik olarak Kürt Zaza Ermeni çıkıyor.

  • anadolu ve ortadoğuda ırklara büyük iskender ve roma etkisi de var.. özellikle renkli gözlüler

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    geneli genetik olarak Kürt Zaza Ermeni çıkıyor.


    testleri nerde yaptın



    safkan ırk olduğunu sanmıyorum. koyu türkçü biri dna testi yaptırsa çıkan sonuçla boşluğa düşebilir.. milliyetçiliği boşa çıkabilir

  • Testleri ben yapmadım yapanlarınkileri gördüm. Ve çoğu da en saf Türk biziz deyip hayal kırıklığına uğradı. Ben kafatası Türkçüsü değilim. Anadolu Türklerinin Oğuzlar ve yerli Anadolu halklarının karışımı olduğunu biliyorum.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Ana dili Türkçe olmayan alevileri kastetmiyorum. Onların ne belli zaten. Yörüklere gelince, orta asyada ki Türklerle, yemek kültürü bile aynı. Hatta bazı yerlerde giyim tarzı bile aynı.

  • Kültür genetikle devam etmez, aile geleneği ile devam eder. genetik içinse %50 Türk olmak yeterlidir mesela bir şirketin %50si sizin geri kalanı bölük pörçük. o şirket sizindir.


    meleziz diyenlere bakmayın, mesela melez bir çinliyle avrupalı evlenirse çocuğu melez olur. ancak slav veya eski anadolu halkından gelin aldın ama onlarda da Türk geni var? bu sadece genetik karışma olur.

  • TepkiKolikyoutube
    ​@orkunisitmak @newdaynewgame @NoluyoYaa @urasbenlioglu @seyda @AlperRENDE ile DNA testi yaptık. Bin yıllar önce aslen nereli olduklarını öğrendik. İyi Seyirler😀 --------------------- Kanal Sahibi: Burak Tatlıcı https://www.instagram.com/buraktatlici/ İşbirlikleri: tepkikolik@creatorstation.com İşbirlikleri için: tepkikolik@creatorstation.com Instagram Hesabımız: tepkikolik Tepki verilmesini istediğiniz videoları, oyunları, yemekleri ve eşyaları yorumlara yazabilirsiniz:)
    https://www.youtube.com/watch?v=fMToFOw2_Vc
  • Sistematik bir siyaset politikasının değiştiremeyeceği şey yoktur. Siyaset kime yakınsa o tarafa evrilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Eğer gelenek değişmedi ise abhazyalilar safkan hala boylar içi evlilik var , Çerkezler dışa evlilik ile kaynastilar

    İmparatorluktan beri grup boy halindeler carlika surulduler yine grup boy yaşadılar imparatorluk geri aldı bölgelere dağıttı en son Atatürk özellikle Sakarya Hendek bölgesine topladı Türk bayrağı altinda


    Tabi şunu da unutmamak lazım savaş ve göçebe ile ırkların o bölge insanı ile kaynaşması ve bunun asırlar boyu sürmesi :)


    Yoksa bende baba tarafından Selçuklu anne tarafından karaman beyliğine bağlıyım ama asırlar geçti ne Selçuklu'dan ne karaman dan eser kaldı sadece adları ve tarihleri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 2 Şubat 2024; 10:56:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he_man kullanıcısına yanıt

    Bununla ilgili video var İngiltere de DNA testi yapılıyor

    Ermeni türk çıkıyor alakasız biri İspanyol çıkıyor 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin çoğunluğu ortadoğu kültürü ağırlıklı, sadece ege kıyısı ve trakya balkan kültürüne yakın.

    Genetik olarak sade balkan ve ortadoğu değil baya karışık zaten. Bölgeye göre de ağırlıklar değişiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.