Şimdi Ara

Türklerin bilgisiz tüketim toplumu olduğu gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla herkese hak ettiği şey veriliyor, Amerikada ki insanlarda olan imkan iyi ki bizde yok. Herkesin elinde İphone 11, altıda mustang araçtan geçilmezdi, şöyle bir bakıyorum. Tam bir tüketim toplumuyuz, beni eleştirecek insanlara demek istiyorum ki, adamlar üretir biz tüketiriz. Toplumumuzda araba ve telefon ile hava atıldığı için, hesaplamayı siz yapın. İyi ki avrupada ki veya amerikada ki şartlar yok, vatandaşın bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Dediğim şeyin ekonomi ile alakası yok, telefonun ucuz veya pahalı olması ile. Sadece tüketim toplumu olduk çıktık, telefonla veya araba ile statü belirliyorlar. Amerikaya koysak 80 milyon insanı. Hepsi altına mustang camaro çeker iddiasına girerim. Amerikalılar mı görgülü bizmi görgüsüz olanız.
    https://www.webtekno.com/migros-iphone-11-kampanyasi-izdiham-h80550.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 26 Kasım 2019; 15:4:17 >







  • Hoca sen olayı anlamak istemiyorsun. Her toplum tüketir. Mecburen tüketir

    Senin tüketimin eğer üretiminden fazla ise tüketici toplumsun demektir.
    Amerikalılar çok daha kaliteli ve fazla tüketiyor olabilir. Ancak global üretici firmalara (özellikle teknoloji gibi anlık hazır pazarı ve yüksek fiyatı olan ürünler için)
    baktığında. Adamların tükettiğinden çok daha fazlasını ürettiğini göreceksin.
    Türkiye'de orta gelirlilerden itibaren yukarı doğru her gelir grubunda bilinçsiz bir tüketim olduğunu ben de düşünüyorum. Hatta dar gelirlinin de imkanı olsa bu bilinçsizler havuzuna balıklama atlayacağını kesin olarak söyleyebilirim.

    Ama örneği ABD'den vermek gülünç. Tüm düzeni tüketim üzerine kurulu olan, halkına doymak bilmez bir hırs, yarışma, rekabet hissi aşılayan ve bunu yücelten bir düzen. Tüketimin hası ABD'de. Iphone paketi var adamın. Sözleşme bitiş tarihi yeni telefonun çıkış tarihi. Eskisini veriyor, yenisini alıyor, aynı ücreti ödeyerek yeni iphone'u ile devam ediyor. "10'un nesi eksikti de ben 11'i aldım" demiyor. Yeni olan 11. Havalı. Alıyor.

    Herşeyleri bu doyumsuzluk ve rekabete dayalı. Türkiye'de benim çevremde arkadaşlarımızın başarılarından gurur duyarız. Onlar adına seviniriz. Bir arkadaşım 100'e kurduğu şirketi 20.000'e satsa onun adına çok sevinirim. ABD'de ise onda var, bende yok, neden yok, ne yapsam da durumu eşitlesem, eşitleyemezsem haset etsem durumları var. Sohbetler para ile başlayıp para ile bitiyor.

    Görgüsüzlüğün bini bir para. Avrupa'da ultra lüks muhitte kırmızı kıyafetli kapıcı dışarıda değil, içeride bekliyor. ABD'de kırmızı kıyafetli kapıcı dışarıda bekliyor. Gelene kapı açıyor. Bu evlerde yaşamak için kiracı sırasına giriyor insanlar, birbirinin boğazına çöküyor. En iyisinin en iyisine evi veriyorlar falan... Avrupa'da ise buna rağbet çok yok. Ev kiraya çıkıyor, 3 ay yattıktan sonra biri tutuyor. Çünkü kimsenin bir başkasına caka satma derdi yok.

    Özetle ABD verilebilecek en kötü örneklerden biri. Bizim durumumuz ABD'den iyi, Avrupa'dan bayağı kötü. Ne ara ayarlarımızı bozdular, böyle olduk bilmiyorum. Ama özümüze dönmemizi umarım. Sığ halk iyi bir şey değil. Derin düşünen, önemseyen, kucaklayan halk iyi. Böyle bir ortamda ömür geçirmek iyi. O yüzden çok net: Finlandiya iyi, Kanada iyi. ABD ise verilebilecek en kötü örnek belki de... Görgüsüzlüğün şahı. En net örneği de Paris'e yolunuz düşerse denk geleceğiniz ABD'li turistler... Abov!! İyi niyetliler ve kibarlar, orası ayrı. Sonuçta ABD'nin krem şantisi o turist... Ama yok böyle görgüsüzlük.
    Doğru ama eksik. Sadece Türkiye değil her ülkenin vatandaşı cahildir. Amerika'daki herkesi kültürlü sanmak da vahim bir olay. Ayrıca bir ülkede sürekli kendini tenzih edip yaşadığı memleketteki insanları kötüleyen varsa o ülke daha vahimdir. Ulan sen ne yapıyorsun?

    Sanal alemde özellikle çok fazla. Yalnızlıktan dolayı gömülüyorsunuz youtube gibi sitelere. 15 dakikalık videolar izleyip fikir sahibi oluyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abraxx

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Oyun kurucu olamazsan bütün varlığını,namusunu,zürriyetini,hürriyetini başkalarının eline bırakırsın.Ayakta uyurken hal edilirsin
  • bence sebebi insanların eğitime, ilgilerine vakit ayıramaması. işlerinden ailelerinden okullarından az biraz zaman kalıyor onları da bir ihtiyaç olan eğlenceye ayırıyorlar. adam hiç boş kalmıyor ki acaba ne yapsam, bu sefer farklı bir şey yapayım diyip ilgilendiği bir şeyle uğraşsın. dolayısıyla çalıştığıyla da küçük eğlence vaktini zenginleştirmeye çalışıyor veya aksesuar alıyor günlük hayatını zevke çevirmeye çalışıyor. araba, ev, telefon, saat, tespih, yüzük vs. vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 26 Kasım 2019; 15:16:15 >
  • ulan neyimiz var ki ne tüketiyoruz. bizim ki tüketmek değil hayatta kalmak. bize tüketiyorsun diyorsan, amerikalılar yok ediyor herhalde. sokakta 2 ayfon görunce tüketim olmuyor ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 26 Kasım 2019; 15:30:30 >
  • bunların çoğu telefoncudur alıp bin lira karla kim satmak istemez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atıp tutmayı ne seviyorsunuz ya, bak bakalım amerikada da black friday izdihamları nasıl. şurda 2 kalabalık görünce reöreörö
  • Kesinlikle tüketim toplumu bir ülkeyiz. Gta da harita yaptım boşa harcamışsın diyenler oldu, kendisi atomu parçalıyor sanki nevezenk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Kesinlikle tüketim toplumu bir ülkeyiz. Gta da harita yaptım boşa harcamışsın diyenler oldu, kendisi atomu parçalıyor sanki nevezenk
    Niye bence iyi fikir, koskoca ülkede düzgünce start up yok mesela. Bir garaj şirketi yok, amazon gibi dev şirketler küçük bir araba garajında kuruldu. Şimdi para pompalıyor. Türklerin hayal gücü zayıf, millet birşey yapınca direk dalgaya alıyorlar. Bir oyun mapi yapmışsın en azından yapmışsın, geliştirirsin daha iyisini yaparsın. Gelişime üretime kapalı bizim insanlarımız. Birde üretenin önüne salak olumsuz laflarını koymayı iyi bilirler. Silah Tank yapılır, yok motoru japon yok pervanesi alman derler, biri birşey üretir sen ne anlarsın saçma olmuş derler. Üretime kapalı vatandaş. Sonra 3000 liraya bunu alamıyorum yok PS 4 çok pahalı yok PC çok pahalı yok teknoloji çok pahalı. Üretmiyorsun bare üretene laf yapma pis düşüncelerin ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 26 Kasım 2019; 15:41:3 >




  • burası tüketen bir toplum değil, tüketemeyen bir toplum. keşke tüketebilsek. 2 tane zengin kesmin altında bmw görünce tüketim toplumu olmuyorsun; zenginin malıyla tüketim toplumu olunuyorsa en büyük tüketim toplumu afrika.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 26 Kasım 2019; 15:40:25 >
  • Abraxx kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle katiliyorum ben en basitinden telefon secerken isimi gorecek uygun fiyatli bir sey olmasina onem verdim telefonumdan cok memnum 4. Yilima girecegim ins bozulmaz ama kuzenim var ya borclarin var borclarin habire kiyafet degistirir gibi telefon degistiriyor gerizekali bu kafayla devam et zaten aldigi telefonu 6 ay anca kullaniyordur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    burası tüketen bir toplum değil, tüketemeyen bir toplum. keşke tüketebilsek. 2 tane zengin kesmin altında bmw görünce tüketim toplumu olmuyorsun; zenginin malıyla tüketim toplumu olunuyorsa en büyük tüketim toplumu afrika.
    Alakası yok, amerikaya bakarsan herkesin elinde İphone 11 olmadığını görürsün. Çoğu eski 2,3 senelik telefonları kullanıyor. Birde bu imkanı Türkiyeye verdiğini düşün, üç farklı rengini satın alırlar. Birde bunla hava atmaya çalışırlar. Boş bir tüketim toplumu, onlar üretir bizim kide iki maaşını ona verir.
  • Abraxx kullanıcısına yanıt
    at yalanını yiyeyim inananı kardeş. 2 yıllık kontratlar ile telefon satılan ülkede herkes eski tel kullanıyor he.
    o yüzden her sene iphone kuyrukları oluşuyor he.
    o yüzden iphone her sene kara borsaya düşüyor; millet fazladan iphone alabilmek için parayla kuyruğa adam sokuyor he.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    at yalanını yiyeyim inananı kardeş. 2 yıllık kontratlar ile telefon satılan ülkede herkes eski tel kullanıyor he.
    o yüzden her sene iphone kuyrukları oluşuyor he.
    o yüzden iphone her sene kara borsaya düşüyor; millet fazladan iphone alabilmek için parayla kuyruğa adam sokuyor he.
    Çok ağladın dostum, bizde işci sınıfı vatandaş bile taksit ile iphone alıyor. Amerikalılar 5000 dolara alsa iki üç maaşını verir alırmıydı acaba.
  • adam ülkeyi gömmek için, dünyada ki en tüketim toplumu olan amerikayı tüketim toplumundan cıkardı :dD:D:d:
    hala km de 35253 litre benzin yakan truckları kullanan toplumu görgülü yaptı, akıl fikir.

    he kardeş he
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    adam ülkeyi gömmek için, dünyada ki en tüketim toplumu olan amerikayı tüketim toplumundan cıkardı :dD:D:d:
    hala km de 35253 litre benzin yakan truckları kullanan toplumu görgülü yaptı, akıl fikir.

    he kardeş he
    dostum ben amerikayı tüketim toplumundan çıkarmadım, sen bence bu üç maaşla telefon alanlardan birisin. Kapitalizmin babasını tüketim toplumundan çıkartmak salaklık olur, ben Türkiye üzerinden örnek verdim. Çok boş ağladın. Blok
  • Konu super eline saglik tamamen katiliyorum.uretmedigini tuketen tuketmek ic8n uretmiyen bir ulus sonu ne olur...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence artık gerçek manada TÜRKLER değil asimile olmuş bir toplumuz arap görgüsüzlüğü bizde de var veya ulaşması zor olduğu için insanlar kredi vs ile telefon alıyor.
    Batı insanı için sıradan olan şeyler bizim insanımız için lüks tüketim kategorisinde bunun sonucuda olabilir.
    Et tüketene zenginsin gözüyle bakılan bir ülkede yaşıyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 26 Kasım 2019; 16:53:58 >
  • Kendisiyle ilgili övünecek şeyi olmayan sahip olduklarıyla övünüyor, herhangi bir konu hakkında edecek iki kelam laf bulamayan gözünün önündeki hakkında konuşuyor. Herşeyin başı eğitimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.