Şimdi Ara

Türknet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler ben türknetin 1065232 abonesiyim 9 ağustos 2018 tarihinde internetim aniden kesildi destek kaydı açtım bana 1.5 ay sonra yanıt geldi iç tesisat sorunlu elektrikçi çağırın bende iptal başvurusunda bulundum beni aradılar beyefendi iç tesisatınız sorunlu iç tesisatınızı kontrol ettirin internet gelicek iptal başvurusu iptal ettim bende bir tane elektrikçi buldum tesisatı komple değiştirdim internet gene gelmedi elektrikçi bana dediği bu adamlar anktaste kutusuna bakmamışlar bile nasıl iç tesisat sorunlu dediler size bu kadar sorumsuz firma görmedim boş yere param gitti türknete geçmeyi düşünüyorsanız sakın böyle hataya düşmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu olumsuz deneyiminiz için sizden özür dileriz. Şuan sistem üzerinde açmış olduğunuz 19785528 numaralı destek kaydınızla hizmetinizi en ince ayrıntısına kadar inceleyip, yaşadığınız sorunu çözüme ulaştırmak için elimizden geleni yapıyor olacağız. Gerekirse tekrar TT tarafına arıza bildirimi yapıp ankastre kutusunu kontrol ettireceğiz. Süreci bende buradan takip ediyor olacağım. Bir gelişme olması durumunda PM üzerinden iletişime geçebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 24 Eylül 2018; 16:27:40 >
  • Dostum geçmiş olsun her gün bu yazıları okudukça şaşırıyorum ya gidişat pek iyi değil sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bana boş yere para harcattınız hala anktaste kutusu diyorsun orada bir arıza yok siz kontrol etmeden iç tesisat diye neden kapatıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sana bisey diyim bunlarin destek kayıtlarına.bile insan baktığına şüpheliyim ben herkese ayni otomatik mesajlar yollaniyor igrenc bi firma 12 gündür bende bekliyorum yarin son bi yere gidicem olmazsa direk iptal edip netspeede gecicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı o zaten böyle çok müşteri kaybederler ankrastre kutusuna bakma sonra iç tesisat diye kapat destek kaydını

    Ek not:25 Eylül salı günü hizmet aldığım santralde tanıdık çıktı biz 2.5 aydan beri hiçbir firmadan arıza kaydı almadık dedi tek yaptığımız yeni abonelik işlerine gittik arıza kaydı olsa biz gelirdik zaten dedi bunu diyen uzaktan akraba yalan söylemez bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamers16 -- 25 Eylül 2018; 18:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.