Şimdi Ara

Türknet 8 Gündür İnternet Yok - DSL Işığı Yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ayın 15 inde açtığım ticket ve çözülemeyen internet sorunu. Evin dışında bulunan kutuya analog telefon bağladık hiç bir şekilde sinyal yok. Destek kaydında telekom ekiplerine ilettiler fakat oradan gelen cevap sorunun bizden kaynaklı olmadığı şeklinde.

    Şu dönemde işlerimi internet üzerinden yapan birisi olarak çok büyük kazık oldu.



  • bende aynı şekildeyim 6 gündür internetim yok hattıma sinyal gelmiyor binada 5 kişide internet var turktelekom ben sadece turknetliyim benim internetim yok durum offline olarak gözüküyor port açık kaç defa yazdım bizlik sorun yok diyolar yeni devre numarası tahsis ettim onaylanıcak dediler 6 gündür bekliyorum
  • Bende de durum aynı. 1 hafta oldu. DSL ışığı yanmıyor. İç tesisatta sorun dediler, tesisatçı çağırdık ve kablonun söküldüğünü söylediler. Kendileri yeniden bağlantıyı kurdu ve Telekom ekiplerinin gelip diğer tarafı bağlamaları gerektiğini söylediler. Ben de yeniden ticket attım, Telekom ekiplerini bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugun benim de internetim gitti ve hala yok. ttnet de iken neredeyse haftada 1 kopma yasiyordum. Fakat DSL isigi gelmedigi zaman olmuyordu asla. Turknet e gecmek icin ailemi ben ikna ettim ki turknetin denenebilir firma oldugunu dusundum. Fakat gunde 1 kere internet gitmezse beni sasirtir duruma geldi. Daha 2 aylik internet ama bugune kadar 1 kere daha yaklasik bi saatlik dsl isigi gitmisti ondan once hizim 5mbit e dustu. Simdi de internet tekrardan komple gitti. Superonline i aradim size 16mbit e kadar verebiliriz dediler ve cok yuksek fiyat sundular. Nefret ettigim ttnet e geri donecegim gibi. Yil 2020 ugrastigim seylere bak. Sabahtan beri ISS ariyorum hepsi kusurlu. Kablonetten cok memnunlar genelde onun da bulundugum bolgede alt yapilari yok. Turknet yuzunden aile ye mahcup oldum. Simdi siz 8 gun diyince korktum. Benim surec de o kadar olursa bosa strese girmeye degmez. Taahhutlu interneti hic istemiyorum ama baska care yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç... Bugünlerde DSL ışığı gitmiş gözüküyor problemlerin başı olarak..
    Turknet nasıl bir problem ile karşı karşıya bilmiyorum ama, bir açıklama yapması gerek...
    5.gün DSL ışığım gideli...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunu yaşıyorum Pazartesi'den beri. Topu Türk Telekom'a atıyorlar, onlar da bekle ki çözsün. Çaresizlikten evdeki kabloları voltmetre ile ölçtüm, kablolar ölü vaziyette. Apartmandaki Türk Telekom abonelerinde sorun yok, bende sorun var. Nasıl iş anlamadım.
  • gokankaya G kullanıcısına yanıt
    apartmanda 4 kişi turk telekom kullanıyor sadece ben turknet kullanıyorum durum dedigin gibi bir tek bizde yok :D normalde kablolara kontrol kalemiyle dokundumu ışık yanıyordu internet gittiginden beri yanmıyor sinyal hiç yok
  • Bugün akşam üzeri DSL ışığım yandı, 3 veya 4 saat sonra da internet ışığım yandı... Yapa dayım, santrale 1610 metredeyim((( hız 2 mb!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    bende şuan dsl ısıgı yanıp sönüyor hızlıca sonra gidiyor
  • Dün akşam yanan ve 20 30 da verilen internet hizmetim, sabah itibariyle DSL ışığım yok... Bazen yanıp yanıp sönüyor, o da 10 dakikada bir oluyor sonra tekrar hiç yanmamaya devam ediyor 😡

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • 2245metin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arkadaşlarım arızanızı yakından takip ediyor. Gelen bilgiyi sizinle paylaşmak isterim.

    "Sorunu öncelikle Turk Telekom tarafında çözmemiz gerekiyor. İlettiğim iş emriniz tamamlandığında fiziksel kontrollerin yapılmasını sağlayacağım. Henüz onaylanmadı. İşlemlerin hızlanması için Turk Telekom'a bildirimde bulundum. İyi günler dilerim."
  • slyjackal kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arızanızı iş emri numarasıyla saha ekiplerine bugün ilettik. Şu an kontroller devam ediyor. Güncel bilgi aldığımızda arkadaşlarım sizinle iletişime geçecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    kaç gündür onaylanmadı şu türk telekomun numarasını verin veya arıza kodumu falan verin birde ben konuşayım gına geldi artık
  • Başvuralı 21 gün oldu hala bağlamadılar ne gelen var giden.

    Bu hafta bağlamazsa iptal dilekçe faxlacağım söz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2245metin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Gün içerisinde arkadaşlarım sizinle iletişime geçerek bilgi verecektir.
  • Benimde dsl ışığım yanmıyor cuma günü saat11 de internet bağlandı cuma günü 12:45 gibi gitti sonrası ulaş ulasanilirsen coz cozebilirsen sorunu ilk deneyim olarak.turk et gerkcekten fiyaskoymus@TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetserap -- 26 Nisan 2020; 16:10:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yşahin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, işlemlerinizi kontrol ettiğimde numara başvurusu yapılmıştır. 27.04.2020 tarihinde ekipler hat bağlantılarını yaparak numara başvurusunu tamamlayacaktır. Ardından internet başvurunuzu yapacağız. Bu süre içerisinde gelişmeleriwww.turk.net/oim sayfamızdan takip edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.