Şimdi Ara

Turknet Altyapı Sorgulama Hız Sorunu - Yeni Abonelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Hali hazırda Türk Telekom abonesi olup 50 mbit hız almaktayım. Abimin üzerine olan Türk Telekom aboneliği iptal edip kendi üzerime Turknet'te yeni abonelik başlatmak istiyorum. Ancak Turknet internet sitesinde altyapı sorgulaması yaptığımda 16 mbit hız alabileceğimi gösteriyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde Turk Telekom'da ne hız alıyorsanız Turknet'te de aynı hızı alabileceğim söylendi. İki sorum olacak 1- Müşteri hizmetlerinin söylediğine inanmalı mıyım? 2- Hali hazirdaki portu kaybetmemem için Türk Telekomdaki abonelik iptal işlemleri bitmeden Turknet'teki yeni aboneliğin başlatılması gerektiği söylendi. Bu durum gerçekten böyle mi? Çok kararsız kaldım. Turknet destek hesabi yada bilgisi/benzer durumu yaşayan arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falc10 -- 26 Ağustos 2021; 23:52:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Şuanda Türk Telekom VDSL portundasınız ve boşta başka bir VDSL portu yok o yüzden Türknet sitesi 16Mbps hız alabilirsiniz olarak gösteriyor. Portunuzu kaybetmemek için Türk Telekom hattınızı iptal etmeden Türknet'e geçiş işlemi başlatmanız gerekiyor(Bu durumda hat sizin değil abinizin üzerinden devam edecek). Aksi taktirde boş port olmadığı için port boşalana kadar 16Mbps hız alırsınız.

  • Merhaba, bölgenizde boş port sorunu varsa geçiş süreci dışında mevcut portunuzu kaybedebilirsiniz. Sıfırdan başvuru yapmanız durumunda abonelik ADSL olarak başlatılır. Bizimle iletişime geçmeniz halinde boş VDSL portu kontrolü yapabiliriz. Boş VDSL port varsa başvurunuzu yaparak geçişi gerçekleştirebiliriz.
  • Çok teşekkürler yorumlarınız için. Son olarak mutlaka bölgeden bölgeye değişiyordur ama VDSL port bekleme süresi çok uzun sürer mi? Ortalama ne kadar süre beklemek gerekir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle iptal yaptırmayın. Bende Eski evimdeki TürkNET hattımı komşuma üzerine yaptırayım dedim. türknet de devir olmuyormuş. Bu sebeple Türknet den GibirNET e geçiş yaptık geçiş işlemi sırasında TürkNET crunch bilgileri kendi adıma, yeni firma geçiş bilgilerini ise komşum adıma belge hazırlandı ve bu sayede portumuzu kaybetmeden ve extra nakil ücreti de olmadan tamamen ücretsiz bir şekilde hattın sahibi ve hizmet firması da değişmiş oldu. Bu arada VDSL olarak GibirNET Turknet de daha hesaplı bilginize.. 100Mbit hız olmuyorsa başka firmalarada göz gezdirmeyi unutmayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Ağustos 2021; 15:43:57 >
  • Turk Telekom'da devir işlemi yaptıktan sonra Turknet'e geçiş yapılırsa port kaybı olmaz sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • falc10 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mevcut operatörünüzde devir işlemi yaparak bize geçiş başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.