Şimdi Ara

TürkNet'de Speedtest'in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mayıs 2017'den beri TurkNet 16mbit Adsl kullanmaktayım. Hattın ilk açıldığı gün santralden verilen 12mbit civarı olmasına rağmen gerçek kullanıcı deneyiminde bunun hiçbir karşılığı olmuyordu. Örneğin steam indirmelerinde hız 50-100kb'lerde dolaşıp, ara sıra 1mb'leri görmekteydi. Birkaç gün içinde kendiliğinden düzelmişti bu durum. Fakat son birkaç gündür aynı sorun tekrar baş gösterdi. Bir alakası var mı bilmiyorum ama AKN sıfırlanma tarihim olan 23 Haziran'dan sonra olmaya başladı yine. Modemde görebildiğim kadarıyla hat değerlerim gayet normal. Speedtest ve benzeri benchmark sitelerinde de aşağı yukarı almam gereken sonuçları alıyorum. Fakat iş gerçek kullanıma geldiğinde durum vasattan da kötü. Bu yüzden TurkNet'e derdimi anlatabilmiş değilim çünkü hemen bir hız testi yapıp ve hat değerlerine bakıp, "herşey normal beyefendi" deniyor. Sanki benchmark siteleri serbest bırakılırken, diğer herşeye limit konuluyor gibi. Yoksa speedtest'den 12mbit alırken, gerçekte 100kb indiren bir interneti ben başka türlü açıklayamıyorum.

    Aşağıya bahsettiğim durumu gösteren bir video da ekliyorum. Steam üzerinden gösterdim bunda. Nereden olduğu fark etmiyor ama, herhangi bir yerden indirme yaptığımda aynı olay oluyor. Steam'de gözüken 1.4mb/s indirmeyi ilk açtığımda gördüğüm değer. Normalde de stabil olarak aldığım / almam gereken değer. Birkaç dakika geçmeden düşmeye başlıyor ve videoda da gözüktüğü üzere 100kb'lere iniyor, daha da çıkmıyor. Sık sık da sıfırlanıyor, tamamen duruyor yani. Fakat bu durma DSL veya internet sinyalinin gitmesiyle alakalı değil, çünkü onlar gayet stabil. Modem loglarını da kontrol ediyorum, herhangi bir kesinti gözükmüyor.

    Kullandığım modem Asus DSL-N16. Modemden olabilir diyecekler için belirteyim; Zyxel marka başka bir modem de denedim, durum aynı. Modem ayarlarını da kurcalamadım, fabrika ayarlarında. Üstelik bu videoda gösterdiğim masaüstü bilgisayardaki hali, ethernet kablosu ile bağlı. Wifi'da ise durum hepten rezalet. Dün telefona gelen 500mb'lik bir sistem güncellemesini indirmeye aldım, yaklaşık 1 saat gibi bir sürede sadece 60mb indirmişti.

    Binadaki ankastreden eve gelen hattın kablosunu da yenilettirdim. Kabloda bir sorun olduğunu da sanmıyorum çünkü hat değerleri ortada.

    S: "Steam sunucularından olabilir?"
    C: Steam indirmesini video için örnek maksadıyla seçtim. Nereden indirdiğim fark etmiyor, hepsinde aynı.


    S: "Normali budur belki hattın için?"
    C: Hayır, normali saniyede 1.4-1.5mb/s. Hat değerlerimde de öncesine kıyasla hiçbir değişiklik yok.




    Sorunun Steam ile alakalı olmadığını göstermek için bir başka video ekliyorum:



    Modem değerlerini de ekliyorum;

    TürkNet'de Speedtest'in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.

    Benzer sorunla karşılaşanlar kendi deneyimlerini paylaşırlarsa belki bir farkındalık yaratırız. TurkNetDestek kullanıcısını da etiketliyorum konuya. Umarım bir yol gösterebilir bize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 26 Haziran 2017; 22:54:0 >







  • Steam ile ilgili bir sorunda olabilir zira sayfaları açılmıyor arasıra yoğunluktan ve çoğu kişi download yapıyor.
  • Yazımda da belirttiğim gibi sadece Steam'de olan bir durum değil hocam. İndirme olsun yeter ki, nereden olduğu fark etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://speedtest.googlefiber.net

    Surdan hız testi yaptığında sonuç Nasıl çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu bende yaşadım. 50 mbit kullanıyordum. Speedtest sonuçlarında 43-46 arası çıkıyordu ama anlık indirme hızım IDM ile 1.5 - 2 mb/sn oluyordu. Normalde o speedtest sonuçlarına göre 5+mb/sn almam gerekir ki onu alamıyordum.

    Bu durumu Türknete bildirdim haliyle ama cevap olarak speedtest sonuçlarınız sağlıklı bir sorun görünmüyor diyorlar.

    Diyorum anlık indirme hızım düşük speedtest sonuçlarına göre 5 mb üstü indirme hızı almam gerekir onu alamıyorum deyince aynı şeyi tekrarlıyorlar. Hattınız sağlıklı görünüyor efendim.

    Biraz üsteleyince arıza kaydı açıyorlar. Sonra 2 gün sonra aranıyorsun ve bir sorun bulunamadı mesajını sana iletiyorlar. Olay bundan ibaret.

    Kesinlikle bir numara olduğuna inanıyorum.
  • Bugün Steam'den iki oyun indirdim. İkisi de 1.5 - 2 mb/s olarak indi. 75 mbit internetim var.



    Geçen ay yine oyun indirirken 6.8 mb/s olarak indirmiştim.



    Steam 6 Temmuz'a kadar oyunlarda yaz indirimine gitti. İnsanlar deli gibi oyun satın alıyor ve serverlar yoğun. Bu tip yavaşlamaların olması çok normal.



    Başka bir yerden, atıyorum 1 GB bir dosya indirirken yine 6.5 mb/s'nin üstünde indiriyorum. Yani Steam'i baz almamak lazım şu sıralar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Tekrar belirteyim o zaman; Steam'e has bir durum değil, her yerde aynı. Yazımda da belirttim, telefondan 500mb'lik güncellemeyi bir günde indiremedim. Nvidia'dan driver indirmek istedim, 30kb/s ile indiriyordu.



    Ayrıca yine yazımda da belirttiğim gibi geçen ay da aynısı oldu. Geçen ay Steam'de yaz indirimi olduğunu hatırlamıyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de aklıma takılan şey; hız testi sitelerinin çalışma mantığı tam olarak nasıl emin değilim ama tahminim onlar da belli bir sunucudan veri çekip, ne kadar sürede çektiğine göre hızı belirtiyorlardır. Eğer böyleyse, hız testlerinin saniyeler içinde tamamlandığını da düşünürsek, olması gereken hız değerlerini göstermeleri gayet normal. Neden mi? Çünkü ben indirme başlattığımda ilk başta kademe kademe artıp, en üst seviyeyi gördükten sonra tekrar başladığı yere kadar iniyor. En fazla birkaç dakika duruyordur yüksek hızlarda, sonra sanki Akn'ye girmiş gibi tekrar düşüyor. Hız testi örneğin 5 dakika boyunca veri çekip ona göre hesaplasa hızı, sonuç çok farklı olurdu çünkü o yavaşlamayı da görürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhunn O kullanıcısına yanıt
    Ayriyeten hız düşük olduğu zaman modem değerlerine bakması gerek belki snr çok farkediyordur ve hızı otomatik düşürüyordur birde speedtest farklı sunucularda test almayı denemeli Tr içi vodafone yurt dışı frankfurt vodafoen gibi.
  • emreDZ başka bişeyi bilmem ama videonda indirmen sorunsuz gözüküyor 4Mbps-2.5 Mbps ye kadar çıkıyor indirme hızların sonra ara sıra 300kblere düşüyor tekrar çıkıyor avarage indirmen mantıklı gibi geldi bana steam swsi bu sıralar youtube gibi çalşıyor çektiğin süreye bakarsan ortalama olaraks alıyorsun gibime geldi sadece videon için yorum yaptım ve videonda gerçekten sıkıntı gözükmüyor,bence yukarda yazdığım gibi başka testler yap örnek youtubeden video indir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 26 Haziran 2017; 18:30:51 >
  • stabil ve kaliteli hat.

    TürkNet'de Speedtest'in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.


    TürkNet'de Speedtest'in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.


    TürkNet'de Speedtest'in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: interyasin

    emreDZ başka bişeyi bilmem ama videonda indirmen sorunsuz gözüküyor 4Mbps-2.5 Mbps ye kadar çıkıyor indirme hızların sonra ara sıra 300kblere düşüyor tekrar çıkıyor avarage indirmen mantıklı gibi geldi bana steam swsi bu sıralar youtube gibi çalşıyor çektiğin süreye bakarsan ortalama olaraks alıyorsun gibime geldi sadece videon için yorum yaptım ve videonda gerçekten sıkıntı gözükmüyor,bence yukarda yazdığım gibi başka testler yap örnek youtubeden video indir.

    http://speedtest.googlefiber.net buradan hız testi yaptım ve sonuç download 11.2mpbs, upload 0.38mbps. Sunucu ise Atlanta. Dediğim gibi hız testlerinde hiçbir sorun yok, modem değerlerini de paylaştım zaten. Bir arkadaş da indirme esnasında baksın değerlere demiş; onu da denedim, değerler stabil. Az önce tekrar bir indirme açtım Steam'den, 800'lere kadar çıktı ve tekrar 100'lere inip o bantta kaldı. Görev yöneticisinden baktığımda yine videoda gözüktüğü gibi disko topu gibi oynuyor network.

    Başka yerlerden indirmeyi dene diyenler için de Pardus.org.tr'den bir indirme açtım. Sonuç 60-70kb/s ve 1.7GB indirme için 6 saat kaldı diyor.

    Benim test edebileceğim başka birşey kalmadı sanırım artık. Normal olan bir durum yok ortada, burada anlaşalım bence. Her AKN sıfırlanma döneminde gece gündüz sabit 1.4mb/s ile çeken internet bu hale geliyorsa ortada anormal bir durum var demektir. Geçen ayki ertesi güne düzelmişti, bunda üç günü doldurdu hala aynı.




  • https://fast.com/tr/

    Şu siteden test yaptığımda ise 250kbps çıkıyor. Diğer tüm siteler 11-12mbps verirken sadece bu 250kbps gösteriyor. Şuan benim kullandığım internetin halini en doğru yansıtan sonuç bu, çünkü 50kb/s görsem öpüp de başıma koyuyorum.

    Yeni bir video ekledim bu arada. Sorunun Steam'de olmadığını göstermek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 26 Haziran 2017; 22:33:14 >
  • emreDZ kullanıcısına yanıt
    Sen bişey yapmıyorsunki youtubeden dosya indir, megadan dosya indir bırak site testlerini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interyasin

    Sen bişey yapmıyorsunki youtubeden dosya indir, megadan dosya indir bırak site testlerini.

    Hocam pardus'dan dosya indirdim ya, videosunu da ekledim. Daha ne yapayım? Dün de wifi'dan indiremediğim telefon güncellemesi için telefonu bilgisayara bağladım, 500mb güncelleme için bir buçuk saat kaldı diyordu. Şuan evde olmadığımdan aklıma gelenleri yazıyorum, senin dediklerini de denerim eve geçince. Ama Nvidia, Steam, Sony sunucuları komple çökük, benim internet mi sorunsuz yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 27 Haziran 2017; 10:47:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreDZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: interyasin

    Sen bişey yapmıyorsunki youtubeden dosya indir, megadan dosya indir bırak site testlerini.

    Hocam pardus'dan dosya indirdim ya, videosunu da ekledim. Daha ne yapayım? Dün de wifi'dan indiremediğim telefon güncellemesi için telefonu bilgisayara bağladım, 500mb güncelleme için bir buçuk saat kaldı diyordu. Şuan evde olmadığımdan aklıma gelenleri yazıyorum, senin dediklerini de denerim eve geçince. Ama Nvidia, Steam, Sony sunucuları komple çökük, benim internet mi sorunsuz yani?

    senbi Youtuebden programla dosya indirsene, aynı zamanda mega ile niye inat ettinki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreDZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: interyasin

    Sen bişey yapmıyorsunki youtubeden dosya indir, megadan dosya indir bırak site testlerini.

    Hocam pardus'dan dosya indirdim ya, videosunu da ekledim. Daha ne yapayım? Dün de wifi'dan indiremediğim telefon güncellemesi için telefonu bilgisayara bağladım, 500mb güncelleme için bir buçuk saat kaldı diyordu. Şuan evde olmadığımdan aklıma gelenleri yazıyorum, senin dediklerini de denerim eve geçince. Ama Nvidia, Steam, Sony sunucuları komple çökük, benim internet mi sorunsuz yani?

    idm kurup ghrome yada mozillayada idm eklentisini kurup öyle indirmeyi dener misin?
    Wifi falan varsada kapatıp dene




  • Arkadaş haklı gibi diyecektimki değilmiş bende şuanda youtubeden dosya indiriyorum paket paket indiriyor 8Mb/s-2.5Mb/s ile başlıyor kısa zamanda yavaş yavaş 1Mb/s-500k-300kya kadar düşüyor farklı iki videoda denedim 450Mb videoyu indiremedimya izlemede 4k videoda 5-6mbps indirmede 1Mb/s-300kb arası kısıtlama var youtubede herhalde parça sayısını 5den 20 yaptım şuan 1.6Mbpsde sabitlendi diyecektimki 300kb/ye düştü yine hatta şuan 30kbye düştü sonra 1.24Mb çıktı dediğim gibi izlemede 5Mb/sn speedtestlerde normal. Denedikçe ekliyorum arkadaşlar şuan 2.5gb video indirdim 5-6Mb/sn arası ile indirdi demmeki youtubeden kaynaklanıyormuş swsine göre değişiyor başlangıç cümlemi değiştiriyorum farklı testlerde doğru yolu buldum megacloudda normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 27 Haziran 2017; 15:2:53 >




  • Ya kardeş allah için şu konuyu kirletme. Trol müsün nesin ya. Birde hız normal diyo çıldırıcam. 12 mbit net var 100 kb ile indiriyorum diyor sen normal diyorsun. Şaka gibi ya
  • bende 75 mbit kullanıyorum idm torrent steam vs 6-9 megabayt arasında indirme yapıyor rahatça. sizde başka bir sorun olmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.