Şimdi Ara

Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Hocam anladığım kadarıyla altyapı sorgulama bilgisinin hatalı çıkmasına takılmış. Hep söyledik, bu sorgulama sayfaları teorik bilgi veriyor, gerçeği çok yansıtmıyor. Mesela orada altmış hız bilgisi çıkarken hat bir bağlanıyor aslında yüz megabit destekliyor. Tam tersinin yaşandığı durumlar da oluyor. Sistem kendini belirli zaman aralıkları ile güncelliyor. Çok da takılmamak gerekir diye düşünüyorum bu sorgulama sayfalarına. Verilebilecek hız bilgisi o bölgenin kapasitesi ve abonenin mesafesi, kablo durumu vb. ile doğrudan ilişkili. Konu sahibine gelirsek, hat değerleriniz oldukça iyi, iyi günlerde kullanın.  

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu sistemin nasıl güncellendiğini otomatik güncelleniyor ise algoritmasını çok merak ettim açıkçası. Evet hat değerlerim çok iyi öncelikle şanslıyım nerede ise 7 yıldır vdsl altyapısı kullanıyorum ve Turk telekomda hiç sikıntı yaşamadım yakın zamanda Turk telekomu iptal ettirip turk nete yeniden abone oldum, evim tip 7 saha dolabına görece yakın sayılır. Ve binanin iç altyapısı iyi.


    Hat değerlerim uygun olmasına rağmen internetin stabil kalması adına 50 mbit hıza yükseltmiyorum. sonuçta snr margin 20 nin altına düştü mü sorun olma ihtimali oluyor 11 altına düştüğünde ise sorun yaşama ihtimali gerçekten çok artıyor. Ben 20 nin altına düşmesini istemiyorum bu sebeple de interneti hızlandırmıyorum. Stabil bir bağlantı istiyorsan altyapının sınırlarına saygı duyup şansını çok ta zorlamamak gerek. Öte yandan bu hızlar elbette çok yavaş 50 mbit e yükseltsem de yavaş kalacak evlerimizde bugün minimum 100 mbitten başlayan fiber internet altyapısına hepimizin sahip olmamız gerekirdi , mobil tarafta ise sınırsız mobil data paketlerini kabul edilebilir fiyatlarda alabilmemiz gerekirdi. Ama şartlar ortada işte dünyada internet hızı ortalaması 85 mbit biz ise iyi hat değerlerine sahip isek mutlu oluyoruz çünkü hala adsl ile 8 mbit ile bağlanmaya çalışanlar , boş port bulamayanlar ve daha kötüsü hem altyapısı olmayanlar hem de mobil şebekeye sahip olmayanlar var. Mevcut koşullarda internet altyapısı o kadar yetersiz ki insanlar her bir bit in hesabını yapıp altyapılarından en yüksek hızı almaya çalışıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Ocak 2021; 18:6:50 >




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Merhaba rica ederim.

    Algoritmayı bilmiyorum maalesef hocam.

    Çok güzel bir mesaj yazmışsınız, elinize sağlık.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yerleşik operatör sistemlerinde servis verilebilirlik kısmında yer alan değeri sorgulama sayfamızda sunuyoruz. Anlayışınız için ben teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
  • Merhaba bizimde adresi türknetin sorgulama sayfasında yarattığımızda İŞLEM SIRASINDA HATA OLUŞTU DAHA SONRA TEKRAR DENEYİN HATASI VERİYOR.

    PEK ÇOK KEZ TÜRKNET EKİBİNE DURUMU İZAH ETTİM FAKAT HİÇBİR ŞEY YAPILMADI.

    TÜRK TELEKOMA DA SÖYLEDİK ONLARDA FİBER GÖRÜNÜYOR.HATTA TÜRKNET HARİÇ DİĞER TÜM İSSLERDE FİBER GÖZÜKÜYO.TÜRKNET EKİBİNİN GÜNCELLEMESİ GEREKMEZ Mİ ? ABONE OLAMIYORUZ BU YÜZDEN

    DAHA ÖNCE BU SORUNU YAŞAMIŞ OLANLAR VARSA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 11 Ocak 2021; 12:36:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.