Şimdi Ara

Turknet Geçiş Deneyimimi Aktarıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ercannn_ E kullanıcısına yanıt

    netspeed müşterisiyim ama engelli indirimi yapmadıkları için turknete geçiyorum bende.

  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt

    Geldiler mi peki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezgin1621 G kullanıcısına yanıt

    evet gününde geldiler.Hocam evrakları aldılar akivasyon işlemi başladı bakalım ne zaman geçeceğiz

  • Bir ay sonra da benim taahhüt süresi doluyor. Ben de TurkNet'e geçmeyi düşünüyordum. Bu konuyu takip edeyim bakayım neler yaşanacak.

  • Bende dün bir arkadaşın hattını taşırken denk geldim. Başvururken telefonu kapatma seçeneğini de eklemişler. İnternete ek alo paketi vardı.
    Yalnız taahhüt 11de bitiyor. Belki süre uzar dedim ama bugün evrakları gelip alırız demişler. Fatura kesimini aylık yapan türktelekom, ayın 11de taahhüt süresi bitince nasıl faturalardırma yapıyor merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 3 Kasım 2021; 7:35:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt

    Umarım sorunsuz hallolur..

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hizmeti 99.90 TL'ye veriyoruz. Ayrıca fesih bedelinin 120 TL'sine kadar bizden çıkacak faturalarınızda indirim sağlıyoruz.
  • Türk Telekomda ayrı hizmet numarasıyla telefon hattım var ve kullanıyoruz. İnterneti taşımak istedim sadece Turknete, bugün hata olduğunu söylediler. Telefonu taşımadan geçiremiyoruz dediler. Böyle saçmalık olur mu? Türk Telekomda telefon faturası ayrı internet hizmet numarası faturası ayrı. Sıfırdan yeni üyelik yapabiliriz dendi telefonda Turknet tarafından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt

    Yukarıda da bahsettim..Banada hem Türknette hemde Millenicomda aynısı yapıldı..İşlemi iptal edin dedim..Şikayetvardan ikisinede yazdım..Millenicom aradı arkadaş size yanlış bilgi vermiş telefonsuzda olur dedi..Türknet aramadı ama burdan pm atın dediler..Pm attım durumu..Biz arkadaşı uyarırız dediler..Yani arkadaşlarımı doğrusunu bilmiyor yoksa şikayete bakanlar mı doğrusunu bilmiyor çözemedim..Telefonsuz olmaz diyorlar..Sonrada telefonu taşıyalım sonra iptal edersiniz diyorlar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezgin1621 G kullanıcısına yanıt
    Mesele şu telefonu taşımak istemiyorum taahhütü var ve kullanılıyor evde. Böyle saçmalık olmaz ya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt

    Hocam benim taahhüt yok mesela ama bende taşımak istemiyorum..Telefon olmadan internet olmaz diyorlar..Sonrada taşıyın telefonu iptal edersiniz diyorlar..Gereğinden fazla saçma bir durum yani..O zaman yalın internetin ne anlamı kaldı..Ve taşıyıp iptal ettikten sonra kullanacaksam telefon olmadan olmaz demenin mantığı ne..Bende o yüzden taşımayı iptal ettim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezgin1621 G kullanıcısına yanıt
    Telefonu taşımadan taşıma değilde sıfırdan yeni üyelik olarak başlatabiliriz dediler. Kurulum ücreti falan oluyor onda da dedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam hem ücret var tabi..Birde sitelerinde yazdığına göre sıfırdan başvuruda portu kaybetme ihtimali varmış..Ordada bekleme olayı falan var..Yani oda riskli sitesinde yazdığına göre..Benim taahhüt yok..Aksine yalın internete geçersem telefonu iptal edeceğim ama böyle olmazsa olmaz üslupları hoş değil..Birde dediğim gibi birinin olmaz dediğine diğeri olur diyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin1621 -- 3 Kasım 2021; 20:9:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hem telefon hattı hem de internet hizmetiniz varsa sadece internet başvurusunu yaptığımızda hata veriyor. Bu sebeple dilerseniz telefon hattı ile birlikte geçiş yapabilir ya da sıfırdan yeni abonelik başvurusu yapabilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bende internet hizmetini netspeed den alıyorum telefon hattı ise Türk Telekom geçiş yapmak istersem Türknet'e problem olacak öyle mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda bir düzeltme yapmanız gerekiyor. Turktelekomun internet ile satılan Alo paket gibi paketleri internete bağımlı tek fatura çıkıyor. Ama @serdar-ozer hem internetin hemde telefonun faturasını ayrı ödüyor. Bu yüzden internet ayrı taşınması sorun olmaması gerekiyor. Bu arkadaş aboneliğinde deneyebilirsiniz.


    @serdar-ozer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 4 Kasım 2021; 12:47:22 >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt

    Sizin sadece interneti taşıyabilmeniz gerekiyor. Online işlemlerden denediniz mi? Orada telefonum yok seçeneğini seçip telefon istemiyorum seçin. İnternet paketi ile satılan alo peketler telefonsuz taşınmıyor. Başvuruken 88 li internet hizmet numarası ile başvurnuz telefon numarası ile değil.

  • Normalde olmaması gerekiyor. Olmazda. Çünkü telefon ve internetiniz ayrı hesap.

  • Merhaba, telefon ve internet hizmetiniz farklı servis sağlayıcılarda olduğu için sorun olmayacaktır. Geçiş yapabilirsiniz.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Tam da sizin söylediğiniz gibi başvuru yaptım. Bu cevabı aldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.