Şimdi Ara

TurkNet geçişleri neden yavaş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • haandsomee kullanıcısına yanıt

    hocam yeniden merhaba.


    ben türk telekom'a gidip yeni bir abonelik başvurusu yaptım. hatta ilk başta binada boş port yok, bizdeki aboneliği yeni kapatmışsınız mevzusu yaptılar ancak ben biraz mağdur olduğumu, internete iş için ihtiyacım olduğunu söyleyince bir şekilde sorunu çözüp işlemleri gerçekleştirdiler.


    50 megabit hızında limitsiz fiyatı 115 tl ancak yapacak bir şey yok. tavsiyem e-devlet üzerinden turk.net için iptal talebinde bulunun ve başka bir iss'den mümkünse (tt'den) yeni abonelik başlatın.


    turk.net sorun falan çözemez. sinirlerimize, psikolojimize yazık.

  • Hocam selamlar çokça geçmiş olsun. Peki Telekom kaç gün içerisinde gelip kurulum yapacağını söylediler? Yine bunlarda turknet gibi herhalde haftalarca-aylarca bekletmezler değilmi? Çünkü bu hafta çözemezlerse fiber alt yapım olduğu için telekomla görüşüp mecbur onlardan hizmet almayı düşünüyorum açıkcası.

  • haandsomee kullanıcısına yanıt

    bana en geç yarına kadar kurulumun yapılacağı bilgisini verdiler. türk telekom'dan bir mesaj geldi dedikleri gibi yarın tarihli randevu oluşuturulmuş. valla ben tt'de 4 yıl adsl, 4 yıl fiber kullandım doğru dürüst sorun yaşamamıştım. resmen turk.net'e geçiş yaparak macera yaşadım. bir daha tövbe başka sağlayıcıya bulaşmam.

  • hocam çok şaşkınlık içerisindeyim. Turknet Müşteri hizmetleri beni aradı. Konu ile ilgili olarak takipte olduğunu ilettiler. 15 dk sonra bir daha aradılar. Herşeyi resetlemişler sistemden. Modemi tekrar kurduk ve çat diye çözüldü sorun. Telefonla ölçtüğümde 75mbitleri gördüm testte. An itibariyle sorunum çözüldü. Çok şükür

  • haandsomee kullanıcısına yanıt

    ne diyeyim hocam, hayırlı olsun. umarım tekrar sorun yaşamadan kullanırsınız...

  • haandsomee kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili arkadaşlarım bugün sizinle iletişime geçerek sorunu çözümlemiştir. Şu an sorun yaşıyor musunuz?
  • salur kazan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Arızanın önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım sizinle gün içerisinde iletişime geçmiştir. Ancak iptal dilekçesinin işleme alınmasını iletmeniz üzerine ilgili birime önceliği iletilmiştir. Sizi aramızda göremeyeceğim için üzgünüm.
  • haandsomee kullanıcısına yanıt
    Keyifli kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.