Şimdi Ara

Turknet GigaFiber'den Comnet Fibere Geçişe Dair

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turknet GigaFiber'den (1000 Mbps) Comnet Pro Fiber 100'e geçiş yapmak istiyorum da Comnet kullanan veya bilen arkadaşlar sorularıma cevap verebilirlerse sevinirim.


    1) Şimdi ilk olarak, benim şu an kullandığım internet Turknet'in kendi altyapılı fiberi olan Gigafiber. Fakat binada evin içine kadar gelen Türk Telekom Fiber hizmeti de var. Gigafiberden önce 100 Mbps fiber hizmetini kullanıyordum Turknet'in, Turk Telekom modem ve gpon cihazı üzerinden vermişlerdi hizmeti.


    2) Şimdi sorum şu: Ben şu anda Gigafiber için Turknet'in kendi modemini kullanıyorum. Geçiş için başvurduğumda modemini ve gpon cihazını Turknet'e iade edeceğim. Yani modemim olmayacak. Böyle bir durumda Comnet modem bana getirecek mi?


    3) Comnet'in sitesinde "Fiber hizmetiniz olması durumunda geçişte mevcut modeminizi kullanmaya devam edebilirsiniz, yeni başvuruda telekom ekipleri sizlere modem getirecek ve bağlantısını sağlayacaktır." yazıyor. Fakat benim şu anki hizmetim Türk Telekom'un modemini kullandığım türden fiber değil, öyle olsa mevcut modemi kullanmaya devam ederdim. Kullandığım fiber hizmeti Turknet modemli. O halde bu durumda Comnet bana modem getirecek diye algılıyorum. Fakat bu durumda yeni modem geleceği için burada yaptığım başvuru diğer operatörden geçiş olarak mı gözükecek yoksa yeni başvuru olarak mı kabul edilecek?


    Bunu şundan soruyorum; yeni başvurularda aktivasyon ücreti var geçiş başvurusunda yok. Hali hazırda netim olduğu için geçiş yapıyorum ama mevcutta modemim olmayacak. Yazdıkları yazıda ekipler yeni başvuruda fiber bağlantısı için yeni modem getirecekler yazıyor. Bu cümleden ben "Comnet tarafından modem yalnızca yeni başvurularda getiriliyor" diye anlıyorum. Peki bu durumda Comnet bana modem getirdiğinde başvurum yeni başvuru olarak mı kabul edilecek? Aktivasyon ücreti alınacak mı?


    Soru biraz uzun oldu, okuyup cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu konu gerçek mi? Ben mi yanlış görüyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapılar farklı olduğu için geçiş işlemi değil sıfırdan abonelik başvurusu yapmış olacaksınız hocam. Dolayısıyla aktivasyon ücreti alınacak. Eğer önceden TT altyapısında Turknet kullanırken Comnet'e geçiş yapsaydınız aktivasyon ücreti ödemezdiniz çünkü Comnet'e churn (abonelik taşıma) yoluyla geçmiş olacaktınız. Ancak şu durumda Turknet'in kendi altyapısı olan GigaFiber'den ayrılıp başka bir altyapıdan hizmet sunan bir firmaya abone olacağınız için bu işlem sıfırdan abonelik başlığı altına giriyor. Bu durumda da dediğim gibi aktivasyon ücreti ödemeniz gerekiyor.
    Comnet'e abone olduğunuzda altyapı sahibi TT olduğu için kuruluma da TT ekibi gelecek. Kuruluma gelen ekip size ONT cihazını ve routerı verecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Konuyu geçtim Comnet’in fiberimi varmış  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 26 Ocak 2023; 12:31:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attan inip eşeğe binmek bi sabah uyanınca aboneliği uçurursa şaşırmam..  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.