Şimdi Ara

TurkNet'in Yaptığı Büyük Hız Aldatmacası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
4
Favori
17.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 2 ay içerisinde TürkNet belli web siteleri dışında bütün sitelerin bantgenişliğini, hız sınırı yapmış gibi bir hale getirdi. Youtube gibi sitelere hızlı bağlanıp video izleyip hızlıca dolanırken, Diğer sitelerin açılış hızı bile işkence durumunda.

    2 gündür redditten ve twitch'den video izlemeye çalışıyorum ama nafile 30kb/sn ile izletiyor. Aynı apartmanda Turktelekom 16mbps adsl kullanan ve şuan akn de olan arkadaşım ise Reddit ve diğer dizi film izleme sitelerinden sorunsuz video izliyor. (Daha dandik bir adsl modeme ve eski bir laptopa sahip)

    Sorunu yaşayan tek Turknet abonesi ben değlim! Bu aynı sorunu Giresun'da yaşayan bir arkadaşımda çekiyor, Giresun'da bulunan arkadaşımda Youtube ve ünlü bir iki sitelerde hızlı gezerken diğer tüm sitelerde aşırı derecede yavaş. Aynı şekilde oda reddit ten ve twitcth den video izleyemiyor ve dizi film sitelerinden video izleyemiyor. Sadece Giresun değil, ORDU, TRABZON ve SAMSUN'dan TürkNet aboneleride yani Karadeniz bölgesinde ki tüm aboneler bu durumdan muzdarip!

    Ayrıca 2 ay öncesine kadar Benim ve Giresun da ki arkadaşımın oyundaki pingleri 60-80 iken şuan ikimizin pingi de 95-120 arası olmuş durumda.

    Apaçık şekilde Türknet kasti olarak diğer sitelere bağlantı hızını kıstı ve pingleri yükseltmiştir. İşte Aldatmaca da buradadır. Youtube hariç hiç bir şekilde diğer sitelerden video izlenmiyor ve oyunlar oynanmaz hale geldi. 2 Aydır sorun çözülmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 4 Eylül 2018; 12:39:40 >







  • Sorun tamamen TurkNet ile alakalı bir durum. Hatlarını taşıdıkları noktalar tamamen farklı.

    Şimdi size iki adet resim paylaşıyorum. Aynı şehirde, aynı mahallede ve hatta aynı apartmanda oturan iki farklı abonelerin tracert sonuçları.

    */ Traceroute testi dgn.net.tr(bursa) üzerinden yapılmaktadır.
    */ Testler aynı günde, aynı saatte ve aynı dakikada yapılmıştır.

    1. Turknet



    2. TTNet




    Tahmin ettiğim kadarıyla,
    TurkNet trafiğini kullanım yoğunluğu daha az ama uzak ve ucuz noktalardan taşıyor.
    Bu sebepten dolayı ping değerleri artmakta, santralden aldığınız tam hızı alamamaktasınız. Bu durum, Temmuz 2018'den beri devam etmektedir.


    TurkNet kullanan bir abonenin Trabzon'dan > Bursa şehrine doğru internete çıkmaya çalıştığında dolaştığı noktalara bir de harita üzerinden görelim.
    Ben ömrü hayatımda böyle saçmalık görmedim.

    Bunu ne zaman düzelteceksin TurkNet? Buyur yaptığın rezillik ortada.

    Kafayı yicem yaklaşık 1 aydır hızım 10 mbitlerde geziyor. Haziranda 35 mbit paketine geçiş yapmıştım. 1-2 ay çok güzel gitti ping, download vs. her şey iyiydi. İnsanlara Türkneti tavsiye ediyordum, kaç kişiyi geçirttim hatta. Şimdi sorunumu çözecek adam bulamıyorum. Kimseden cevap alamıyorum. Hadi 10 mbit net veriyosun, bu sitelerdeki yavaşlık nedir, oyun oynayamıyoruz ya ping leş. Bu kadar aboneyi kaldıramıyorsanız almayın artık yeni abonelik. önce altyapınızı düzeltin. Karadeniz felç geçiriyor lan.
  • Ping konusu bir çok bölge santralleri Gayrettepe ile birleştirilmeye taşınmaya başlandı ondan dolayı kaynaklanıyor olabilir diğer duruma gelince benzer sorunları bende gözlemledim Ok.ru gibi sitelerde yavaşlama var ciddi anlamda. İstanbul Gayrettepe'ye doğrudan bağlıyım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var Giresundayım. Kaç tane destek kaydı açtım ettim olmadı sorun yok diyorlar. Anlatıyorum bak bak böyle hız testi istiyorlar veriyorum ee tamam dönüş yapacaz deniliyor 1 gün sonra ticket kapatıp sorun yok diyorlar. Twitch'de 360p'de donar mı donuyor işte Türknet ile mümkün. Oyundaki pinglerden hiç bahsetmiyorum yabancılar artık yüksek ping görünce direk Türk müsün diyor artık gerisini siz düşünün.
  • 1-2 ay öncesine kadar, arkadaşlarım da dahil Twitch'den 1080p Kaynak video izleyebilirken şuan, artık 360p de bile takılıyor. Aynı durum reddit ve diğer bilimum dizi film sitelerinin videolarında da var.

    Online oyunlarda da aynı max 80ping olan oyun, artık minimum 95 ve 100 125 lerde geziyor çoğunlukla.

    Böyle bir rezalet ve sahtekarlık görülmemiştir! AKN de olan adsl Türktelekom kullanıcısı sorun yaşamadan video izliyor oyun oynuyor. Sözde VDSL 35mbit olan Türknet Kullanıcısı hiç bir şey edemiyor!
  • Son iki aydır da 13 olan Ping 6 ms hatta arada 4 ms düşmüş durumda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ryanw R kullanıcısına yanıt
    Batı Karadenizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokselbasol kullanıcısına yanıt
    Her yerde Türknet ajanı gibi övmenizden sizin mesajlarınızı kimse kale almıyor kusura bakmayın.

    Ve bu sorun Doğu Karadeniz de yaşanıyor.
  • Seni alakadar ediyor mu? Her yerde TurkNet i kötülemekten başka bir şey yapmadığın için ben de seni dikkate almıyorum. 🤣🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselbasol -- 3 Eylül 2018; 15:5:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ryanw R kullanıcısına yanıt
    Sorun cgnat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türknet ilk zamanlarda iyiydi son 2 3 ay sapıttı.
    ben netspeede geçtim tavsiye ederim.
  • 1 ay önce bende de böyleydi maks 23-24'dü ping. Şimdi 35'leri görüyorum.

    Ayrıca cgnat bende de yok. Hep kontrol ediyorum onu.
  • gokselbasol kullanıcısına yanıt
    Ben her yerde TurkNet'i kötülemiyorum ilk konumu açtım ve kötülüyorum. Benden hariç binlerce kişi TurkNet i kötülüyor.

    Ama şahıs olarak her yerde sürekli TurkNet'i öven sensin Senin, benim mesajımı kale almaman umurumda değil ama şuna emin ol, Binlerce kişi senin mesajlarını kale almıyor

    Turknet çalışanı yada ajanı olduğun belli.





  • Tebrik ederim. Binlerce kişi umurumda ama sen değilsin. Binlerce kişi yardım istesin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama senin için üste para alsam da emin ol kılımı kıpırdatmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Statik ip alıp 1 ay deneyin derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ryanw R kullanıcısına yanıt
    Trabzon'da yok derken nasıl anlamadım? Tüm ISS ler ip adresi yetersizliği nedeniyle cgnat i kullanmak zorunda olduklarını açıklıyor zaten. Ki abone sayısı eminin Sakarya dan daha fazladır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.