Şimdi Ara

Türknet Kurulum Ücreti Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir iki hafta önce Türkneti aradım ve bilgi aldım. Taahütüm bitiyor ve Türknetin de şartları uygunsa denemek istiyorum dedim, mevcut internet hattınızdan geçiş yaparsanız kurulum ücretsiz dedi karşıdaki kişi de ben de aldığım bilgiler doğrultusunda düşüneyim karar vereyim tekrar döneyim size dedim. Bugün aradım geçiş yapmak için ve bunu söyledim. Bana kablonetten geçiş işlemi yapamıyoruz dedi. Yani kurulum ücreti mi ödeyeceğim dedim ve evet tek seferlik falan dedi. Allah aşkına? Bir de 3 ayda bir kurulum ücreti ödeseydim bari. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar. Yıl olmuş 2023 hala kurulum ücreti gibi saçmalıklar var. Tamam taahhüt yapılmadığı için kurulum sizin için zarar riski taşıyabilir ancak o parayı çıkaracağın süre kadar taahhüt yap buna okeyim. 3 ay 5 ay taahhüt yap ben buna okeyim. Eğer kendi ağınızı geliştirmek ve pazar payınızı artırmak istiyorsanız düzeltmeniz gereken bir şeyler daha var. Kendi verdikleri bilginin eksikliği/yanlışlığı beni Türknet bağlatmaktan vazgeçirdi.


    Üstelik bir de zarara sebep oldular verilen bilgi yüzünden. Kablonet aradı beni ve yeni yıla geçtikten sonra tarifelere zam gelecek önceden taahhüt yaparsanız etkilenmezsiniz falan dediler ve ben başka operatöre geçiş yapacağımı söyledim. Şimdi hem Türknet bağlatmıyorum bu kurulum ücreti saçmalığı yüzünden hem de kablonet bağlatmam halinde 2 yıl fazladan ücret ödeyeceğim. Artık hem Türknet bağlatmam hem de etrafımda geçecek olan kim varsa geçmelerini engellerim. Yayınlarımda da insanlara bahsedeceğim bu durumdan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 9 Ocak 2023; 14:7:6 >







  • BOŞNET, bu firmaya itibar ettim FTTH fiber hattım var (fiber switch evimin arkasında 10metre uzaklıkta) kendilerine Türkcell SoL kullandığımı ve fiberimin olduğunu eve CAT6 geldiğini söyledim tamam dediler önce kurulum ücreti modem ücreti hiç bir şey olmadığını söylediler daha sonra tamam kabul ediyorum gelin diyince kurulum için ücret istediler bende o zaman kusura bakmayın eyv. diyip kapatacakken 1dk 1dk bekleyin diyip elimde son bir tane ücretsiz kurulum kodu var size tanımlayım üçkağıdı yaptılar, ben tamam dedim eve ertesi gün kurulum için ekip geldi, tek başına sırtçantasıyla biri geldi kurulum için, ve gelip baktı sizde FİBER VAR!!!!! fibere işlem yapamıyoruz ADSL olaması gerek dedi, bende Bu fiber değil fiber optik gelmiyor FTTH ile eve CAT6 geliyor dedim, gelen kişi şu kadar yıldır bu işi yapıyorum bana işimi öğretme bu fiber gidip elektrikçi çağırıp ADSL hattı çektireceksin eve dedi, bende kusura bakmayın FTTH fiber den ADSL e geçecek kadar düşmedim dedim ret ettim kurulumu iptal etti gitti, ardından Türknet müşteri hizmetleri aradı neden iptal ettirdiniz dedi? bende fiber hat var kuramam buraya ADSL gerek hat çekilmesi lazım dedi gitti dedim, bana temsilci o zaman siz bir elektrikçi çağırın ücretini ödeyin ADSL hattı çektirin evinize öyle kuralım? dedi, bende zaten fiber abonesiyim türkcell sol'ün neden size geçmek için özellikle ADSL e geçmek için elektrikçiye ADLS hattı çektireyim kafayı mı yedim ben? diye söyledim. birde 1299 TL modem ücreti istediler. kusura bakmayın diyip kapattım.


    ADSL Hattı da 65mbps verecekmiş hali hazırda 100mbps sol kullanırken :D :D :D


    @TurkNet Destek @TurkNetDestek bunu çözerseniz fiber switch evimin 10 metre arkasında direk içini gördüm fiber var swtichler, çözerseniz benimle birlikte apartmandan hatta yanımızdaki apartmandan da gelen bir sürü kişi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3L3B0SS -- 9 Ocak 2023; 14:30:17 >




  • Merhaba, PM üzerinden bilgilerinizi paylaşır mısınız?
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM üzerinden adres bilginizi paylaşır mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 9 Ocak 2023; 15:18:54 >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    merhaba gönderdim

  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Kontrol ederek bilgi vereceğim.
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

    Öncelikle Fiber konusunda ayrıntılı bilgiyi aşağıdan edinebilirsin.


    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883


    Yukarıdaki bilgiler ışığında kullanmakta olduğun hizmet FTTH (Daireye kadar Fiber) değil FTTB (Binaya kadar Fiber)


    Türk net sadece kendi altyapısı (Gigafiber) veya Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet vermektedir. Senin kullanmakta olduğun hizmet ise Superonline a ait FFTB olduğu için bu altyapı üzerinden sadece Superonline, Vodafone, Turksat veya Millenicom hizmetlerinden faydalanabilirsin. Bunun haricindeki farklı bir servis sağlayıcısı kullanarak internet erişimek istiyorsan senin de bahsettiğin gibi VDSL hizmetinden faydalanabilirsin.





  • @TurkNetDestek dün dönüş yapılacakdıi ne dün ne bu gün aranmadım, altta bu gün çektiğim binanın fiber switch' inin resmi var yüksek çözünürlükte çektim. yanda görünen 5-10 metre ilerisindeki apartman bizim apartman giriş katta oturuyorum superonline maliyet artışı yüzünden 10 metre ilerisine fiber vermiyor 100 mbps cat6 veriyor bunu çözebilirseniz fiyatı ne olursa olsun size geçeceğim, eminim bizim ve yan apartmandan da bir sürü kişi gelir.






    Türknet Kurulum Ücreti Saçmalığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3L3B0SS -- 10 Ocak 2023; 16:53:43 >




  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilgili ekibimize tekrardan bilgi verdim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    beni bugün arayıp adsl mi vdsl mi ne paket satmak için ikna etmeye çalıştı.


    superonline nın altyapısını kullanmıyorsuz ttnet in bakır kablosunu isterseniz verelim diye, gerçekten aynen bu cümle kuruldu.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qbilay -- 11 Ocak 2023; 15:42:40 >
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Türknet Kurulum Ücreti Saçmalığı


    Bu kabloyu jacklayanın elinin sentesini s--eveyim..

  • İstedikleri ücret yüzünden neden Türknet bağlatmadığımla ilgili başlık açtım. Ve Türknetten gelen mesaj şu şekilde: müşteri numaranızı öğrenebilir miyim?


    Yahu cidden biz neyle uğraşıyoruz? Daha müşterisini anlayıp dinlemeyen bir firmadan ne bekliyoruz acaba. Her yere reklam vermişler falan, biraz daha sorgulasam muhtemelen modeme falan da para istedikleri çıkacak ortaya.

  • Obscurty kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    birde 1299 TL modem ücreti istediler. kusura bakmayın diyip kapattım.
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

    Ben arayıp sorduğumda kendileri modemi vereceklerini söylemişlerdi zaten ama işte yaşananlardan sonra sana söyledikleri gibi söyleseler de şaşırmıyorum. Dışarıya çizdikleri imaj ile sergiledikleri tutum arasında dağlar kadar fark var.

  • Türk Telekom vdsl taahhütüm bitti. Kararsızlıktan 2 aydır bu şekilde kullandım. Ama son faturayı görünce hemen Türknete geçiş talebinde bulundum. Ama bugün arayarak binamıza fiber altyapısı geldiği için Türknet üzerinden vdsl hizmeti kullanamayacağımı, istersem Türk Telekom üzerinden önce mevcut hattımı TTnet fibere taşıdıktan sonra Türknete transfer talebimde bulunabileceğimi, istersem de 300₺ kurulum ücreti karşılığında Türknete yeni müşteriymiş gibi abonelik yapabileceğimi belirttiler.

    Türk Telekomun binadaki altyapıyı diğer ISSlere kullandırmadığına mı yanayım, TTnetin ve Kablonetin fiyatlarının yüksek olduğuna mı yanayım, Türknet kullanmak isteyerek kurulum parası ödemek zorunda olduğuma mı yanayım bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obscurty kullanıcısına yanıt
    Merhaba, özel mesaj üzerinden dönüş sağladım. Farklı bir arkadaşım destek oluyordu ve kendisi konuyu bilmediği için sizden müşteri numarası talep etmiş. Arama tarihini PM üzerinden iletebilirseniz görüşme kaydının dinlenmesi için ilgili ekibimize bilgi vereceğim.
  • oyyen O kullanıcısına yanıt

    Maalesef internet sıkıntıları insanı uğraştırıyor ve bu süreçte bezdiriyor. Özellikle Türk Telekom ve Kablonet'in aşırı yüksek fiyatları konusunda kesinlikle hak veriyorum. Ancak bir söylediği diğerini tutmayan firmalar da güven vermiyor bu yüzden ben de ne yapacağımı şaşırdım ve bu konuyu açtım. Alternatif bir servis sağlayıcı arayışındayım şu an Türknet ile bir sorun çözmek çok mümkün gibi durmuyor ayrıca kurulum ücreti saçmalığı da cabası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.