Şimdi Ara

Turknet müşteri hizmetleri destek kayıtlarıyla ilgilenmemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yazlık için internet başvurusu yapmıştım. Fakat GSM hattımın alan kodunu yanlış girmiş bulundum. 0533 yerine 0532 olarak kayıt yaptım. Başvuru yaptıktan sonra farkettim ki numaram yanlış girilmiş.

    Online işlemler menüsünden bilgilerim kısmından telefon numaramı güncelledim. Fakat güncelleme yapmama rağmen imzalayıp göndermem gereken sözleşmede numara güncellenmedi. Bu yüzden evrakları imzalayıp kargoya veremiyorum.

    Bu şekilde başvuruda bulunursam eminim ki 532 li yanlış girilmiş numaradan ulaşmaya çalışacaklar. Ve kimseye ulaşamadıkları için iletişime geçemeyeceğiz. Süreci detaylı olarak ilettim. Fakat bir türlü ilgilenilmiyor. Yeniden o adrese doğru numarayla kayıtta yapılamıyor.

    Sizden ricam düzeltin numarayı lütfen, yada iptal edin kullanıcımı o adrese tekrar başvuru yapıyım. Bu süreçte yardımcı olamazsanız belirtin olmadı başka servis sağlayıcılarından başvuru yapalım.


    Müşteri No: 1625084 (Canımı sıkan başka durum isme kullanıcı adımda yanlış numarayla oluştu)







  • Başvurmak istemiyorum.Sözleşmeye imza atmayacağım bilginize. Başka iss servisiyle anlaştım.
  • Merhaba, evraklar üzerinde yazan GSM numarası sorun oluşturmayacaktır.www.turk.net/oim sayfamızdan güncelleme yapabilirsiniz. Abonelik bilgilerinize ulaşmaya çalıştığımda paylaştığınız 2 numaradan da ulaşamadım. Müşteri numaranızı PM üzerinden iletebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.