Şimdi Ara

TurkNet uzak durun. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
6.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bigdesigner kullanıcısına yanıt
    Arıza ile ilgili kontroller yapılarak çözümlenmek üzere bir üst ekibe eskale edilmiştir. Ekiplerden güncel bilgi alarak gelişmeleri sizinle paylaşacağız.
  • TurkNet uzak durun.



    Sorun hala devam ediyor. Kopmalar 10-15 dakika içinde 3-4 kez olmak şartıyla devam ediyor. Turkcell'i zengin ettim sayenizde. Telefondan interneti paylaşmak suretiyle internet kullanmaya devam ediyorum.


    10 günlük telekom turknet çalışması sonucu Modemin arızalı olduğu yönünde TurkTelekom ekibi bilgi vermiş :) Turk.net te bunu hemen kabul etmiş.


    Arkadaş bu modemi 6 ayda zor aldım sizden stok mtok derken. 2 ay önce sıfır geldi kutusunu ben açtım. Desenize TurkTelekoma biz modemi zaten değiştirdik daha önceden de modem denmişti o yüzden modemi değiştirdik desenize?


    Şimdi modemi size gönderecekmişim. Stok durumuna göre bana yeni modem gelecekmiş :)


    Bunu 6 ayda zor aldık. Şimdi şöyle yapıyoruz siz bana yeni modem gönderiyorsunuz ben sonra bu modemi size gönderiyorum.


    Benimle ... geçiliyor farkındayım. Siz yılana kadar devam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdesigner -- 28 Temmuz 2023; 0:15:45 >




  • Tüketici Hakem Heyetlerine, CIMER'e, BIMER'e heryere yazdım şikayeti. Bakalım nolacak.

  • 28 Temmuz'a da bakar mısınız kaç saat bağlı kalmışım :) Saatlerdir internetim yok. Geldiğinde de 1 dakikadan fazla bağlı kalamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdesigner -- 28 Temmuz 2023; 3:53:30 >
  • Gördüğünüz rakamlar bilgisayar başındayken sadece yaşadığım kopma sayıları.

    Başka diyecek bir söze gerek yok muhtemelen.


    TurkNet uzak durun.
  • bigdesigner kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilgili ekiplerimize konuyla ilgili sizinle sözlü görüşme yapılması için bilgi verdim. Gün içinde iletişime geçeceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Sayın Türknet; arkadaşın sorununun kaynağını net biçimde tespit edersek çözümü daha kolay olabilir. Türknet-Telekom-İç tesisat-Dış Tesisat- Modem arasında topu döndürmek yerine artık sorunu çözüme kavuştursanızda Türknet'in sorunsuz hizmet hızlı internetinden faydalanabilse. Abone ayrıca kobi hizmeti alıyor, iş dolayısıyla maddi kaybı var. Bunun için bir çözümünüz var mı? Modemin arızalı olduğu abonenin adresinde kontrol edilerek mi tespit edildi? Konuyu açalı 3 ay olmuş belki de daha fazla; bir adım çözüm konusunda ilerleme yok. Modemi geri gönderin stok durumuna göre yeniden modem temin edeceğiz derken, kaç ay sürecek acaba. Modem kaynaklı ise modemden dolayı oluşan mağduriyet yine sizin hizmet kusurunuz. Sözlü ve yazılı iletişim kurmak yerine aboneye sorunsuz iletişim hizmeti sunsanız daha faydalı olur. İyi günler. TurkNet uzak durun. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 28 Temmuz 2023; 11:53:46 >




  • Merhaba, gerekli işlemler sağlanıyor ve müşterimizle iletişime geçiliyor. İlginiz için teşekkür ederiz.
  • Ağzınızdan bal damlıyor üstat teşekkürler.

  • Nazar değecek korkusuyla paylaşmak istemedim aslında :)


    36 saattir kopma yaşamadım :) Peki ama cimer mi çözdü bu işi siz mi bilemedim?


    Şimdi Modem dediniz, İç Tesisat dediniz, Bilgisayarıma telefonuma varana kadar sorunlu dediniz. Bunların hepsi olduğu gibi duruyor ama sorunum çözüldü gibi görünüyor. En azından 36 saattir hiç kopma yaşamadım ve 100 mbps hız alıyorum.


    Lütfen @TurkNetDestek bana şunu açıklayabilir mi?


    6 aydır çektiğim sıkıntının temelinde ne yatıyor? Herkes bilgilendirilirse herkes için faydalı olacaktır. Ne değişti de ben 36 saattir kopma yaşamıyorum :)


    Aynı soruyu destek hattına da ilettim çok merak ediyorum.



    TurkNet uzak durun.




  • bigdesigner kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle sorunun çözümlenmesine çok sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim

    Ekiplerimiz sorunu bir üst birime eskale ederek daha detaylı inceleme sağladığını ve yerleşik operatörle ortak çalışma yürüterek sorunu çözümlediğini düşünmekteyim. Ancak bunun dışında farklı bir teknik sorun varsa ve çöüzmü sağlandıysa kaydınız üzerinden detaylı bilgilendirmeyi uzman arkadaşlarım sizinle paylaşacaktır.
  • bigdesigner kullanıcısına yanıt

    Sorun çözüme kavuştu gibi gözüküyor. Bundan sonraki Türknet internet deneyiminin de sorunsuz ve kopmasız olmasını temenni ederim. Geçmiş olsun. TurkNet uzak durun. 

  • Aboneliginizi kapatirsaniz modem iadesine dikkat edin. Iade etsenizde modem parasi yansitiyorlar, haberiniz de olmuyor,hukuk burosuna dosyayi gonderoyorlar. Zar zor muhattap buluyorsun, modemi gonderdigini kanitliyorsun, dosya bizde degil hukuk burosuyla gorusun diyorlar. Sikayet sitesine baktim birsuru ayni sikayet var, galiba bilerek yapiyorlar. Velhasil konu basliginda cok haklisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calwincalwin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Konuyu ilgili ekibimiz ile paylaştım. Gelişmeleri sizinle paylaşacağız.
  • Bu yanıtı telefonumdan paylaşıma açtığım internetimle yazabiliyorum. :) Hep birlikte gülelim tekrardan :)


    Sorunumu geçen ay çözdüler buradan da belirttiğim gibi. 15 gün sorunsuz ama tamamen sorunsuz internet kullandım. 1 defa kopmadı bağlantım tam 15 gün boyunca Aynı modem, Aynı bilgisayar, Aynı Splitter, Aynı Kutu, Aynı internet, Aynı adam her şey aynı yani. Sonra tekrar bağlantı sorunları başladı. 4 defa kayıt açtım telekoma ilettiklerini söylediler. Fakat 18-19 gündür çözülemedi. Eskisinden bir farkı yok. Tekrar ne olduysa artık modemim mi bozuldu bilgisayarım mı bozuldu splitter mi bozuldu bilmiyorum. Çünkü telekomda ve turknette sorun olamaz. Kesin bunlardan biridir diye düşünüyorum :)


    Yazıklar olsun.


    Her yere 1000mbit internet diye reklam veriyorlar birde :) Şaka gibi ama hepsi gerçek :) Rezilliğin dibini yaşatıyorlar bana.

    15 gün boyunca arızalı dediğiniz modemimle bilgisayarımla telefonumla splitterimla bağlandımda şimdi ne oldu acaba ya çok merak ediyorum gerçekten. Yine neyim arızalandı :)

    Her şey olduğu gibi duruyordu 100mbps interneti verdiniz bana tam 15 gün uptime vardı. 1 defa kopmadı yavaşlamadı bile.

    Ne değişti kardeş ? Dalga mı geçiyorsunuz ? Adam mı seçiyorsunuz?


    Yazıklar olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdesigner -- 17 Ağustos 2023; 0:9:14 >




  • Final yaptık dedik; reklam arasıymış meğer.

  • Ya gerçekten bu sefer tamam oldu dedim 15 gün dile kolay 15 gün kopmadı mucize gibi. Ama 1 ağustostan beri perişan oldum.


    Bide ne yapıyorlarsa bişi yapıyorlar 24-25 saat internetim kopmuyor. Kaydı kapatıyorlar. Kayıt kapandıktan sonra geri başlıyor TurkNet uzak durun. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdesigner -- 17 Ağustos 2023; 2:23:10 >
  • bigdesigner kullanıcısına yanıt

    internet hızın sınırda max 96mbps de snr margin düşük internet dowland hızını 75mbps çektir snr yükselir kopma olmaz forumda turknetdestek hoca var bu sorunu ilet o ilgilenir

  • bigdesigner kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızda yaşanan arızanın önceliği için kobi ekibimize bilgi verdim. Kontrol ederek sizinle iletişime geçecekler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.