Şimdi Ara

Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni dizimiz hayırlı olsun; arkası yarın önü bugün.

    Bu nedir arkadaş. Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schwertle S kullanıcısına yanıt
    Şikayetinizi ayrıca ekiplerle paylaştım, henüz süreç devam etmektedir. Beklemenizi rica ederim.
  • Bu hikaye giderek ilginç bir hal almaya başlıyor. Ben vakit geçirmeden A101'den Kara Şimşek çekirdek siparişimi vereyim :))))).

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Uygundur hocam, az önce turknet tekrar internet başvurumu aldı.

    Sonra ikinci kez biri aradı ve bir daha başvurumu almaya çalıştı.

    Birkaç ekip olayla ilgileniyor. Ben ilk arayanlara fırsat tanıyıp devam ediyorum.


    Hikayenin Karakterleri:

    En güvendiğim müşteri temsilcisi: Zeynep P. (kendisine buradan teşekkür edeyim.)

    En güvenmediğim müşteri temsilcisi: Halil E. (her fırsatta bizlik bir şey yok diyor. btk+ticket)

    En karmaşık müşteri temsilcisi: Gizem . (isminden emin değilim, ama ortalığı karıştırdı. Zeynep Hanım, Gizemi saf dışı bırakmış olabilir, uzun süredir görüşmüyoruz.)

  • Schwertle S kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam sizin için kötü tecrübe olmuş.

  • Bugün akşam 16.00 civarında yaşananlar özetTurknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı : Turknet tekrar internet aktifleştirmek için yeni başvurumu oluşturmak istedi. Bunun için 2 farklı kişi 10 dk arayla beni aradı. Birinci kişi ile başvuruyu yaptık ve e-imzalanabilir belgeleri aldım, e devlet üzerinden akşam saatlerinde onaylamayı planlıyordum. İkinci kişi arayıp tekrar aynı başvuruyu almak istedi, ben de az önce yaptık dedim ve özür dileyip kapattı.


    Şimdi:

    Tüm bunlar yaşanınca iki başlı bir süreç yönetimi olduğunu anlayıp e-imzalanabilir belgeyi detaylıca okudum. Seriye yeni eklenen hatalar:


    - Yeni belge 16mbps internet ve ADSL hizmet olduğu belirtiliyor (Turknet tarafından yanlışlıkla iptal edilen hizmetim 100MbpsDown/8MbpsUP VDSL).

    - Ayrıca 600 TL öncül ücret alınacağı belirtiliyor. (Telefonda bu 600 tl lik aktivasyon ücretinin alınmayacağı belirtiliyorduTurknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı . Belgeyi onaylarsam; "Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı ama onaylamışsınız, bu ücreti yatırmalısınız" diyeceklerine emin gibiyim ama ispatlayamam.Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı )


    Bu belgeyi onaylamadım ve destek talebine düzeltme yapılması için yazdım. Bu sözleşmeyi onaylarsam sanki geçmişteki haklarımı kaybedecekmişim gibi hissettim (umarım oyuna getirilmiyorumdurTurknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı , okadar da değil..Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwertle -- 31 Ekim 2023; 19:35:50 >




  • Sadece telefon hizmetini hangi firmaya taşıdınız? Bende ayırmayı düşünüyorum. Yan komşuda nasıl fiber var? Eğer binaya fiber geldi ise vdsl abonelik almazlar.

  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    NETGSM firmasına taşıdım. yıllık 79 TL ye netgsmde duruyor. Hiçbir cihaz bağlı değil, arama yaptığında mesaj bırakabiliyorsun ve o ses kaydı sana mail ile gönderiliyor. Eğer netsantral hizmeti falan alırsan veya dakika hizmetleri satın alırsan telefonundan uygulamayla açabilir veya cep telefonuna yönlendirebilirsin gibi hizmetler var. Ben şimdilik numarayı kaybetmemek adına taşıdım ve yıllık 79 TL ödüyorum.


    Yan bina site tarzı 40 dairelik bir bina, bir şekilde altyapı var olduğunu duymuştum detayını bilmiyorum. Bulunduğum bölgede ortalık çok karışık. Adamlarda fiber var 40Mbps zor alıyor, bende VDSL var(dı) 60-70Mbps görüyordum. Bizim bina 4 katlı müstakil ve çok eski, bize fiberi layık görmediler (belki Turknet görürTurknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı ).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwertle -- 31 Ekim 2023; 19:45:23 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Nida, Grid, Pasifik, Mekrotik Telekom bunlara da bakabilirsin telefon için.

  • Schwertle S kullanıcısına yanıt

    Ses hizmetli internet paketleri yok. Gördüğüm kadarı ilede sabit telefon hizmeti vermiyor. Sadece ses için internet ise 199tl. Dakika hariç. mobil operatör olarak turktekom kullanıyor galiba. Tarifeleri bir miktar hesaplı.

  • İnternet / iletişim konularında önceliğim güvenirlilik ve süreç yönetiminin kaliteli olması.

    NETGSM'i yıllar önce 0850li numara hizmeti alırken de kullandım. Kaliteli ve her şeyi netti, hala öyle.

    Adamlar geçen hafta taşıdığım sabit telefon hizmetimin pazar günü saat 14.15 te açılacağını söylediler, o dakika açıldı.


    Hatta bu taşımayı yaparken Turkneti uyarmamı ve yapılan taşıma işleminin sadece sabit telefon olduğunu belirtmemi bile söylediler. Ben de onların bu söylemine istinaden gidip hem yazılı hem telefon görüşmesiyle durumu izah edip onay aldım. Sonrasında NETGSM deki kişi 2. kez yapıp/yapmadığımı sordu ve Turknetin süreçten haberdar olduğunu, sadece telefon hizmetinin taşınacağını bildiğini belirttim. Muhtemelen Turknet geçmişte de böyle bir hata yapıp netgsm'i darladı. Halbuki netgsmdeki dilekçe net bir şekilde sabit telefon hizmetinin taşınacağı, hatta dsl hizmetinde anlık kopmalar olsa bile taşıma olmayacağını belirtir şekildeydi. Tüm bunlara rağmen vaziyet ortada. Netgsm süreç yönetimi konusunda diğer firmaları bile düşünüyor, ama gel gelelim vaziyet yukarıdaki mesajlarda olduğu gibi.





  • Birtanede firma benim açma hayalim var ama uğraşacak zamanım yok. Çoğu alsat veya vae altyapısını kullanıyor. Lisans falande çok pahalı değildi enson.

  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    İlk abonen ben olurum; bize de indirim yaparsın artık.Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı 

  • Hiç şaşırtmıyor. Şu yaptığı işin 1 tane mantıklı izahını bile sunamaz.

  • Turknet şaşırtmıyor zamanında bir sürü arkadaşımı turknetli yapmıştım zam üstüne zam yapmadan önce çakal çukallık yapmadan önce şimdi bütün arkaadaşlarımı başka iss'ye geçirdim gönlüm rahat düşmanımı bile kaydettirmem TURKNET gibi bir firmaya.

  • Schwertle S kullanıcısına yanıt

    5 demiştim de 30 muş



  • Turknet online işlemlerde yeni bir hizmet numarası açıldı fakat hiçbir şey imzalamadım veya onaylamadım.


    Açılan hizmet ADSL olarak gözüküyor. (eski hizmetim vdsl/fiber idi)


    ADSL hizmeti e-devlet üzerinden onaylaMAdım ve müşteri hizmetlerine de bunu vdsl/fiber olarak güncelleyebilirseniz onaylayabilirim dedim.


    Müşteri hizmetleri e-devlette onaylanması gereken başvuruyu vdsl/fiber konusunda çözüme ulaştırıp iletişim sağlayacağını belirtti.


    Sonuç: Tüm her yerdeki destek kayıtları kapatıldı ve "internet hizmetiniz aktifleşmiş olduğunu görüyoruz" mesajını yayınladılar.

    Hayır, aktifleşmedi, onaylamadım demiş olmama rağmen; sorunlarınızı yeni hizmetiniz üzerinden ilerletiniz şeklinde cevap aldım.

    Halbuki benim yeni hizmetle bir sorunum olmadığını, çünkü yeni hizmetin benim onayım olmayan bir hizmet olduğunu anlatamadım (anlamak istememişte olabilir.).


    Başta düşündüğüm gibi yeni başvuruyu yapıp ADSL üzerinden onaylasam her şeyi hiç yaşanmamış gibi kapatıp olayın üstüne sünger çekilecekti. İyi ki onaylamamışım ve btk üzerindeki şikayetimi de tekrar aktifleştirip devam ediyorum.


    VDSL/Fiber hizmet (port) açmadıkları sürece bu sorun çözülemeyecek.


    Ek olarak başından sonuna sorunla ilgileneceğim diyen Zeynep P. artık bana ulaşmıyor, muhtemelen konu dışına çıkartıldı.


    BTK üzerindeki şikayette de 3. itiraz seviyesine ulaşıldığı için konu BTK tarafından incelemeye alındı.


    Bu tarz davalar ile ilgilenen iyi avukat arkadaşlar araştırıyorum, tavsiyelere açığım. Ne yazıkki Türk kanunlarının detaylarını öğrenip Turk.net ile karşı karşıya geleceğim. (Sezon finali)


    Teşekkürler @TurkNetDestek





  • Schwertle S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. İlgili ekibimize önceliğiniz için bilgi verdim. Sizinle iletişime geçecekler.
  • Turknet Yanlışlıkla İnternet Aboneliğimi Sonlandırdı
  • Az önce Turknet müşteri hizmetlerinden aradılar. ADSL port istemediğimi, VDSL hizmetimin tekrar aktifleştirilmesini belirttim.

    Müşteri hizmetleri, "İnsanların hata yapabileceği ve gelin ADSL'i kabul edin, VDSL açılınca ücretsiz paketinizi yükseltiriz" şeklinde bir cevabı oldu.

    Turknetin sorunları çözme şekli bir acayip. O kadar müşterin olmuş, süreç yönetimin zayıf kalmış, çalışanların hata yapıyor. Süreci iyileştirdik, çalışanımızın hatasını da şöyle telafi ediyoruz demek yerine; bana ADSL paket aldırıp sonra vdsl porta yükselteceklerini belirtiyorlar. Ve bunu insan ilişkilerinde duygu sömürüsü ile yapmaya çalışıyorlar. Ben VDSL hizmet aktifleşene kadar ADSL hizmeti hiç kullanmayacağım, parasını benden alacak mısınız? dediğimde; tabi ki alacağız cevabını da rahatlıkla verebiliyorlar. Neden sizin hatanızdan kaynaklı kullanmayacağım bir paketin hizmet ücretini ödemeyi dayatıyorsunuz dediğimde ise konuşma akışını değiştirmeye çalışıyorlar. Ekstra bir bilgi daha verdiler; "zaten portunuz yok nereye giderseniz gidin ADSL hizmet alabilirsiniz" diye de bilgilendiriyorlar.


    @TurkNetDestek çalışanlarınız her zaman hata yapabilir ve bundan sonra da yapcaklardır. Bu yüzden şirketler/devletler var ve güvence/garanti sağlıyorlar. Ben sizin şirketinize olan tüm güvenimi yitirdim.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.